LG hjÀlper till att leverera OLED-paneler för Apples iPhone XS-modeller

iPhone XS och XS Max försÀljning börjar starkt, kan leda till nya poster för Apple

Samsungs regeringstid som enda leverantör av OLED-paneler för Apples iPhone X-modeller har enligt uppgift upphört. Enligt en rapport frÄn Korea Herald, Apple har utnyttjat LG som en sekundÀr leverantör av OLED-paneler för den nyligen avtÀckta iPhone XS och iPhone XS Max. Knappast en överraskning, det har rapporterats nÄgra under de senaste mÄnaderna som tyder pÄ att Apple var angelÀgen om att minska sitt beroende av Samsung. Faktum Àr att Apple enligt uppgift ville anvÀnda LG-paneler för förra Ärets iPhone X innan de upptÀckte att företagets paneler inte var i nivÄ med Samsungs.

Med hÀnsyn till att LG nu Àr en partner med Apple Àr det sjÀlvklart att företagets OLED-paneler har förbÀttrats sÄ att de nu kan klara Apples strÀnga tekniska krav.

Rapporten lyder delvis:

KÀllorna sa att LGD: s sjÀtte generationens flexibla OLED-paneler nyligen klarat en serie av Apples kvalitetstester. Dessutom förbereder displayföretaget att massproduktion av OLED-paneler pÄbörjas vid tvÄ tillverkningslinjer i sin E6-anlÀggning, som bara har varit i drift under en testkörning fram till nyligen.

Med skÀrmar som vanligtvis bestÄr av den dyraste delen av en smartphone bör Apples nya OLED-partnerskap med LG hjÀlpa företaget att hÄlla nere kostnaderna. Lika lika viktigt innebÀr att ha tvÄ OLED-leverantörer att Apple inte kommer att fastna i sÄ mycket av en bindning i hÀndelse av att produktionsproblem uppstÄr hos Samsung eller LG.

För övrigt hÀvdade en spekulativ rapport som dök upp i juli förra Äret att LG initialt kommer att förse Apple med upp till 5 miljoner OLED-paneler. Med andra ord kommer OLED-uppdelningen mellan Samsung och LG verkligen inte vara nÄgonstans nÀra 50/50 nÀr som helst snart eftersom Samsung fortsÀtter att göra det mesta av det tunga lyftet.