LG patenterar en hopfÀllbar transparent skÀrmsmartphone

LG patenterar en hopfÀllbar transparent skÀrmsmartphone

”En del av den hopfĂ€llbara telefonen Ă€r transparent och kan anvĂ€ndas frĂ„n bĂ„da sidor, avslöjar patentet”

NÀr vi gÄr mot den kommersiella lanseringen av de allra första hopfÀllbara telefonerna pÄ marknaden verkar det som om tillverkarna redan har kartlagt banor för nÀsta era av vikbara enheter under ganska lÄng tid. LG, som Ànnu inte debuterar en hopfÀllbar smartphone, har framgÄngsrikt fÄtt ett patent för en vikbar skÀrm som ocksÄ till stor del Àr transparent. Patenten inlÀmnades redan 2015 och LG har lekt med idén i nÄgra Är. VarumÀrket har ocksÄ presenterat delvis genomskinliga OLED-TV-apparater och till och med rullningsbara skÀrmar pÄ CES för nÄgra mÄnader sedan.

Bildkredit: LetsGoDigitalBildkredit: LetsGoDigital

Som upptÀcks av den nederlÀndska nyhetsbloggen, LetsGoDigital, kommer denna underliga koncepthalva av den vikbara skÀrmen att ha justerbar transparens medan den andra har ett batteri och en ogenomskinlig delpanel. Formfaktorn verkar mestadels som Samsung Galaxy Fold och LG verkar ha lagt stor vikt vid gÄngjÀrnsmekanismen i patentet. Det verkar som om LG utvecklar sin egen pivot som Samsung gjorde med Fold. Dessutom skulle den transparenta skÀrmen acceptera pekinmatning frÄn bÄde fram- och baksidan. Det finns beskrivningar av ett dubbelt bakre kamerasystem ocksÄ, men det mesta av fokus verkar vara pÄ den transparenta skÀrmen i ritningen.

LG har Ànnu inte gÄtt ut med en hopfÀllbar smartphone, Àn mindre en telefon med transparent skÀrm, sÄ du kan betrakta denna anstrÀngning som LGs vision för nÄgot i en avlÀgsen framtid. Detta patent Àr dock ett bevis pÄ att företag Àr villiga att tÀnka helt ur lÄdan nÀr det gÀller smartphoneinnovation och det Àr fantastiskt. Det Àr vÀrt att notera att LG har FoU och muskler för att göra hopfÀllbara enheter. LG Display Àr den division som hanterar sÄdan teknik för den koreanska jÀtten och har tidigare visat rullbara paneler.

Sony har ocksÄ arbetat med nÄgot liknande men LG: s senaste uttalande om att det Àr för tidigt att lansera en hopfÀllbar telefon betyder att den fortfarande har nÄgot kvar att gÄ i sin vikbara displayteknik.

[Previous Story]Google lÀgger snart till integrerat stöd för redigering av Microsoft Word-, Excel- och PowerPoint-filer

[Next Story]Lenovo delar Z6 Pro-kameraprover som klickats med nattlÀge