LG tillkÀnnager internt AI-chip med bearbetning pÄ enheten för smarta apparater

LG tillkÀnnager internt AI-chip med bearbetning pÄ enheten för smarta apparater

“Tillkomsten av LGs egen AI-processor kommer att se att företaget döljer Intel och Nvidia i produkter som tvĂ€ttmaskiner och kylskĂ„p”

LG har meddelat att man har utvecklat ett eget processorchip för artificiell intelligens som ska anvÀndas i sina egna hushÄllsapparater. AI-chipet i frÄga kommer att upphöra med LG: s beroende av leverantörer som Intel, ARM och Nvidia. Med tanke pÄ omfattningen av LG: s globala nÀrvaro inom sektorn för hushÄllsapparater kan det vara affÀrsmÀssigt meningsfullt att utveckla chipet internt, vilket ger mer anpassningsbarhet och minskade inköpskostnader pÄ lÄng sikt.

Medan LG har presterat bedrövligt i smartphone-industrin trots att de skapat nÄgra utmÀrkta enheter tidigt, Àr det fortfarande ett enormt kraftpaket inom hushÄllsapparatsektorn, och Àr enligt uppgift bland marknadsledarna inom smarthemsektorn ocksÄ. Enligt en GizmoChina-rapport kommer LG AI-chip med databehandling pÄ enheten, vilket gör det möjligt att utföra prediktiva uppgifter utan nÀrvaro av en internetanslutning. Detta underlÀttar lagring och bearbetning av mycket lokal data, inklusive information som kan vara av kÀnslig natur. Som ett resultat kommer LG-chipet ocksÄ att innehÄlla en avskild hÄrdvarubaserad sÀkerhetszon för att lagra data, separat frÄn berÀkningsmodulen.

LG AI-chip

Med tanke pÄ anslutningen och behörigheterna har AI-chipet enligt uppgift visuell bearbetning för att kÀnna igen 3D-utrymme och objekt, förutom att tillhandahÄlla platsbaserade funktioner ocksÄ. Det kommer enligt uppgift ocksÄ att omfatta röst- och sprÄkbehandling, som alla möjligen kommer att kombineras för att ge nÄgon form av röst- eller ansiktsigenkÀnning som ett biometriskt sÀkerhetsmedium. PÄ lÄng sikt förvÀntas detta stÀrka LG: s dominans inom smarta hemindustrin, som Àr en stadigt vÀxande sektor som kommer med en hel del tillvÀxtpotential.

LG Àr knappast ensam pÄ att ta denna rutt. AI och ML Àr de tvÄ viktigaste omrÄdena för teknik som tros driva nÀsta generations apparater. DÀrför förvÀntas fler och fler företag delta i att skapa sina egna, anpassade varianter av processorer och algoritmer för att driva nÀsta generation av smart, ansluten hÄrdvara.