LG utvecklar enligt uppgift 5G-antenn i displayen för att anvÀndas i framtida smartphones

LG utvecklar enligt uppgift 5G-antenn i displayen för att anvÀndas i framtida smartphones

“Den nya tekniken gör att LG kan spara utrymme inne i smarttelefonen”

Enligt en ny rapport har LG utvecklat en ny typ av 5G-antenn som kan inbÀddas i telefonens skÀrm. Smartphone-tillverkare gör allt de kan för att bÀdda in funktioner pÄ skÀrmen för att spara internt utrymme. Vi har fingeravtrycksskannrar pÄ skÀrmen, skÀrmar som anvÀnds som högtalare / hörsnÀcka och hÄlskÀrmar för selfiekameror. Nu vill LG ocksÄ bÀdda in 5G-antennen pÄ skÀrmen.

LGs senaste flaggskeppssmartphone, G8 ThinQ, har Sound Cast-teknik som anvÀnder skÀrmen som högtalare. Nu, med den nya tekniken, skulle ett lager lÀggas till pÄ baksidan av skÀrmpanelen. Detta lager Àr tunt och har ingen inverkan pÄ telefonens tjocklek. Att anvÀnda denna teknik kan hjÀlpa till att minska tjockleken pÄ en smartphone, som annars skulle behöva vara tjock pÄ grund av 5G-antenner.

LG V50 ThinQ och G8 ThinQLG V50 ThinQ och G8 ThinQ

Smartphones som stöder 5G Àr integrerade med minst 30 extra antenner. LG har lyckats klÀmma in allt detta i en transparent film, som utgör ett mönstrat elektrodlager och ett dielektriskt lager. Denna film kan sÀnda och ta emot radiovÄgor frÄn telefonens framsida, dvs. skÀrmen. PÄ grund av antennens design behöver anvÀndarna inte oroa sig för att hÄlla telefonen pÄ fel sÀtt och orsaka signalförlust. Det kan ocksÄ lÀggas till baksidan av telefonen, men det Àr vanligtvis dÀr smarttelefontillverkare rymmer spolen för trÄdlös laddning.

LG har redan slutfört fÀlttestning av den nya 5G-antennen i displayen pÄ en av sina egna enheter. Det kunde ansluta till mobiloperatören och utföra nödvÀndiga tester. FörvÀnta dig dock inte att nÀsta LG-telefon Àr tillgÀnglig med den hÀr funktionen. Det hÀr Àr bara början och det finns mÄnga test att göra innan vi kommer att göra nÄgot sÄ hÀr pÄ en verklig konsumentsmartphone. Den koreanska tillverkaren planerar att avslöja LG V50 5G-smarttelefonen i maj, men det kommer sannolikt inte att ha denna teknik. Du kan dock förvÀnta dig att den kommer att ha Crystal Sound OLED-skÀrmen.