LG V40 ThinQ unboxing och första intryck: om det inte gĂ„r sönder …

LG V40 ThinQ unboxing och första intryck: om det inte gÄr sönder ...

“HĂ€r Ă€r vĂ„ra första intryck av LGs senaste flaggskepp – V40 ThinQ”

Under Ă„ren har kinesiska smarttelefontillverkare byggt upp ett rykte för att erbjuda enheter med mycket prestanda till lĂ€ckra priser. Men i mina böcker Ă€r det nĂ€rmaste som en smartphone har kommit för att replikera ‘flaggskeppsupplevelsen’ till ett plĂ„nboksvĂ€nligt pris förra Ă„rets LG G7 + ThinQ (recension).

LG V40 ThinQ första intryck14

Nyligen tillkĂ€nnagav företaget tillgĂ€ngligheten av V40 ThinQ i Indien, som i ett nötskal Ă€r en större, biffigare version av G7 + ThinQ. Även om smarttelefonen har prissatts ganska konkurrenskraftigt i Indien (49.990 Rs, om du undrar), har den sin uppgift att klippa ut eftersom nyare flaggskepp med snabbare SOC Ă€r precis runt hörnet. Även om det Ă€r för tidigt att sĂ€ga om smarttelefonen gör ett bra köp, Ă€r mina första intryck av enheten extremt lovande. LĂ€s vidare för att veta varför.

LG V40 ThinQ kommer förpackad i en svart kartong och öppnas dÀr köpare hittar smarttelefonen sjÀlv följt av viss dokumentation, en snabb vÀggladdare, en USB Type-C-kabel, en mikrofiberduk och ett par hörlurar av in-ear-typen. TyvÀrr levereras inte enheten med ett skyddande fodral och dÀrför mÄste köpare köpa en separat.

LG V40 ThinQ första intryck17

LG V40 ThinQ har samma designsprÄk som sin föregÄngare och har konstruerats med en blandning av glas och metall. Till skillnad frÄn G7 + ThinQ som hade en ganska kompakt formfaktor Àr V40 ThinQ dock lite bredare och följaktligen inte lika enhandsvÀnlig. Som sagt, smarttelefonen levereras med en levande gradientfinish som liknar vad du kanske har sett pÄ telefoner frÄn Huawei, vÀger inte ett ton och Àr inte lika hal som heller. TyvÀrr lockar lutningsytan fortfarande massor av fingeravtryck, varför företaget till och med buntar en mikrofiberduk med smarttelefonens detaljhandel.

LG V40 ThinQ första intryck11

NÀr det gÀller mitt första intryck av designen var jag ganska nöjd med telefonens övergripande utseende. Den strÄlande blÄ nyansen ser fantastiskt ut och smarttelefonen kÀnns lika premium som sina dyrare konkurrenter. LÀgg till det stödet för trÄdlös laddning och smarttelefonens IP68-certifiering, och V40 kommer utan tvekan att fÄ upp flaggskeppsmördarutrymmet, precis som G7 + ThinQ gjorde förra Äret.

LG V40 har sin volymvippa och en dedikerad Google Assistant-tangent pÄ enhetens vÀnstra ryggrad. Höger fascia rymmer strömbrytaren, medan enhetens botten har 3,5 mm hörlursuttag (och en blodig bra dÀrtill), en högtalargaller och en Type-C-port för laddning. Handenheten levereras ocksÄ med en kapacitiv fingeravtryckssensor mot baksidan, som fungerade felfritt under min testning.

LG V40 ThinQ första intryck16

Tack vare sitt nĂ„got bredare chassi kan V40 ThinQ klĂ€mma in en större skĂ€rm som mĂ€ter 6,4 tum. Displayen levereras fortfarande med ett traditionellt hack, men i motsats till andra liknande prissatta telefoner, har V40 ThinQs panel QHD + -upplösning, vilket gör det till en sken för att konsumera media i farten. Även om det Ă€r allt bra och dandy, var jag mest upphetsad för panelens OLED-teknik som, till skillnad frĂ„n skĂ€rmen pĂ„ G7 + ThinQ, uppvisar livfulla fĂ€rger och djupa, mörka svarta. Inte överraskande mĂ€rkte jag ingen bakgrundsbelyst blödning runt kanterna och var ocksĂ„ nöjd med skĂ€rmens högsta ljusstyrka.

LG V40 ThinQ första intryck09

NÀr det gÀller specifikationerna har LG utrustat sitt senaste flaggskepp med Qualcomms Snapdragon 845-chip som fungerar tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt, anvÀndarutökbart lagringsutrymme. Medan SD 845 fortfarande Àr ett extremt kapabelt chip kommer det snart att ersÀttas av SD 855-plattformen i nyare flaggskepp som kommer att tillkÀnnages runt MWC. Med det sagt, om du inte Àr ett spec-head, kommer Snapdragon 845-processorn som driver V40 att fungera bra. Under min första start med enheten öppnades applikationer snabbt och det var ingen fördröjning nÀr jag navigerade genom grÀnssnittet.

LG V40 ThinQ första intryck06PÄ tal om det, stöder V40 ThinQ LG: s egenutvecklade hud som Àr lagrad ovanpÄ Android Oreo, vilket Àr konstigt eftersom det Àr 2019 och Pie Àr dÀr Android Àr för nÀrvarande. Jag kommer att prata mer om smarttelefonens mjukvarufunktioner i min fullstÀndiga recension, men du kan sÀkert hoppa över det om du handlar om att köra det senaste operativsystemet pÄ din helt nya smartphone.

LG V40 ThinQ första intryck12

Nu mĂ„ste du undra – utesluter en större skĂ€rm, vad exakt erbjuder V40 över G7 + ThinQ. För det första levereras den ocksĂ„ med ett kraftigare batteri som har en kapacitet pĂ„ 3300 mAh. Ännu viktigare Ă€r att smarttelefonen levereras med totalt fem kamerasensorer – tvĂ„ pĂ„ framsidan och tre pĂ„ baksidan. Det stĂ€mmer, V40 slog Samsungs Galaxy A9 (recension) till punch eftersom det var den första enheten som erbjuder en penta-kamerainstĂ€llning. NĂ€r det gĂ€ller specifikationer, bestĂ„r trioen av sensorer mot baksidan av en 12MP, f / 1.5 blĂ€ndare standardlins, en 16MP f / 1.9 blĂ€ndare, 107 graders vidvinkelobjektiv och en 12MP f / 2.4 blĂ€ndare teleobjektiv. För selfies har handenheten en 8MP, f / 1.9 blĂ€ndare som har parats ihop med en vidvinkelobjektiv pĂ„ 5MP, f / 2.2.

LG V40 ThinQ första intryck05

Nu har jag inte riktigt testat kamerorna Àn, men jag planerar att klicka massor av bilder den kommande veckan med smarttelefonen. Jag kommer ocksÄ att jÀmföra dess bildförmÄga med sÄdana som OnePlus 6T, vilket skulle ge dig en bÀttre uppfattning om telefonens funktioner i fotograferingsavdelningen. SÄ sitta hÄrt och vÀnta tills vÄr fullstÀndiga recension av V40 faller.

Avslutande tankar

LG V40 ThinQ Àr utan tvekan ett fantastiskt flaggskepp och det har mycket att göra för det. Men med nyare smartphones med mer kraftfulla inÀlvor precis runt hörnet kan jag inte lÄta bli att tro att V40 har kommit lite för sent till den indiska marknaden.

LG V40 ThinQ första intryck10

I sin nuvarande situation möter smarttelefonen hÄrd konkurrens frÄn sÄdana som OnePlus 6T (recension) och Honor View 20 (recension), sÄ det blir intressant att se om borden vÀnder sig till LG: s erbjudande. VÄr fullstÀndiga recension av smarttelefonen borde lösa de flesta av dina frÄgor, sÄ hÄll ögonen öppna för vÄr blogg.