LG V50 ThinQ första intryck: kasta ner handsken i 5G-striden

 LG V50 ThinQ-prissÀttning avslöjad;  kommer att sÀljas frÄn och med den 19 april

”LG V50 ThinQ Ă€r en av de allra första 5G-smartphonesna. Men vad ger enheten mer till bordet? LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ det ”

LG: s evenemang under MWC har alltid reserverats för ett G-serie flaggskepp, och i Ă„r var det inte annorlunda nĂ€r det koreanska företaget introducerade G8 ThinQ (första intryck) till vĂ€rlden. Det Ă€r dock inte allt som varumĂ€rket hade i beredskap för oss, eftersom det förĂ€ndrade sakerna lite och istĂ€llet för att lansera en ny V-serie smartphone i september har telefonmakaren ocksĂ„ slĂ€ppt efterföljaren till V40 ThinQ inom bara sex mĂ„nader efter lanseringen. . Riktigt kallad V50 ThinQ, har telefonen nĂ„gra huvudsvĂ€ngningsfunktioner – det Ă€r bland de allra första uppsĂ€ttningarna smartphones med stöd för 5G och det ger ocksĂ„ tillbaka den semi-modularitetsaspekten av förr LGs G5 med en dubbel skĂ€rm? Undrar varför vi Ă€r sĂ„ glada över LG V50 ThinQ? LĂ€s vidare för att ta reda pĂ„ det.

LG V50 ThinQ första intryck - 91mobiler 02

LG V50 ThinQ skiljer sig inte mycket frÄn syskonet, G8 ThinQ, nÀr det gÀller design och byggkvalitet. Handenheten har en glaskonstruktion som ser ganska tilltalande ut i sin eleganta svarta nyans. Men det betyder ocksÄ att fingeravtryck Àr ganska synliga. FramifrÄn domineras enheten av bildskÀrmspanelen, men det finns ett hack framför. Som jag nÀmnde i praktiken av G8 ThinQ, Àr det konstigt att se ett brett skÄr i Är, med tanke pÄ att varje mÀrke försöker hitta en lösning för att uppnÄ ett högre förhÄllande mellan skÀrm och kropp med alternativ som daggdroppskÄrningar -hÄlsutskÀrningar och frÄn skjutpaneler till pop-up selfieskyttar. V50 ThinQ Àr ocksÄ bredare Àn dess syskon och Àven om den vÀger mer vid 183 g har vikten fördelats ganska bra.

LG V50 ThinQ första intryck - 91mobile 08

Det som verkligen Àr mÀrkbart Àr det faktum att Àven om smarttelefonen levereras med ett 5G-modem har LG sÀkerstÀllt att V50 ThinQ förblir elegant (8,3 mm). Dessutom skjuter den bakre kameramodulen inte ut bakÄt, vilket sÀkerstÀller att min OCD varje gÄng jag ser en telefon med utskjutande kameror inte sparkar in med den hÀr handenheten. Det finns inga överraskningar heller nÀr det gÀller portar och kontroller.

LG V50 ThinQ designgalleri

Displayvis Àr V50 ThinQ byggd kring en 6,4-tums P-OLED-skÀrm, som har en upplösning pÄ 1 440 x 3 120 pixlar. Panelen erbjuder imponerande bilder med bra betraktningsvinklar och gott om ljusstyrka, Àven om jag bara kunde kolla in telefonen inomhus. SkÀrmen fÄr ocksÄ skydd mot repor och mindre knackningar tack vare ett lager av Corning Gorilla Glass 5.

LG V50 ThinQ första intryck - 91mobiler 03

Medan vi Àr pÄ skÀrmens Àmne Àr det vÀrt att notera att varumÀrket Äterupplivar sin semi-modularitetsteknik med introduktionen av Dual Screen. Som namnet antyder lÀgger bilagan till ytterligare en skÀrm till V50 ThinQ. Vi kommer att titta nÀrmare pÄ Dual Screen snart, men det Àr verkligen ganska intressant att smarttelefonmÀrken tror att 5G kommer att lÄsa upp nya vÀgar för multimedia och kanske det Àr dÀrför Huawei introducerade den hopfÀllbara Mate X med 5G-funktioner, och LG lÄter dig lÀgg till en annan skÀrm.

LG V50 ThinQ första intryck - 91 mobiler 30

PÄ tal om 5G kan LG V50 ThinQ erbjuda det med tillstÄnd av Qualcomms X50-modem. Chiptillverkaren leder ocksÄ prestationsavdelningen med Snapdragon 855 SoC, som fungerar tillsammans med 6 GB RAM. Baserat pÄ 7nm-tillverkning har flaggskeppschipet anpassade Kryo 485-kÀrnor och levereras med Adreno 640 GPU. Vad betyder det för dig? Kort sagt kan du förvÀnta dig smart prestanda pÄ smarttelefonen, Àven nÀr du kör intensiva uppgifter som spel. För lagring levereras handenheten med 128 GB minne ombord, vilket kan utökas ytterligare med hjÀlp av ett microSD-kort.

LG V50 ThinQ första intryck - 91 mobiler 16

I bildavdelningen delar V50 ThinQ sina bakre kameraspecifikationer med G8 ThinQ. Det betyder att handenheten fÄr en tri-cam-instÀllning pÄ baksidan, som bestÄr av 12MP standardlins + 16MP ultrabred sensor + 12MP telefoto snapper. För selfies erbjuder enheten ett par 8-megapixel och 5-megapixel djupavkÀnningsenhet pÄ framsidan.

LG V50 ThinQ första intryck - 91mobiler 12

Med tanke pÄ att 5G-anslutning kan tömma batteriet snabbare, har LG eftertÀnksamt packat en djupare 4000 mAh-cell pÄ V50 ThinQ. För att sÀkerstÀlla en bÀttre vÀrmeavledning kommer telefonen ocksÄ med kylrör. PÄ mjukvarusidan av saker startar enheten Android 9.0 Pie som Àr toppad med LGs hud.

LG V50 ThinQ första intryck - 91mobiler 13

TyvÀrr har LG inte meddelat prissÀttningen för V50 ThinQ flaggskepp. Företaget tillkÀnnagav dock en handfull teleoperatörer som sina partners, inklusive Sprint, Telefonica och Vodafone. Med tanke pÄ att 5G inte förvÀntas lanseras kommersiellt i Indien i Är, hÄll inte dina förhoppningar för att se LG V50 ThinQ i Indien nÀr som helst.