LG W30 unboxing och första intryck: om utseende kan döda …

LG W30 unboxing och första intryck: om utseende kan döda ...

“VĂ„ra första intryck av LGs senaste budgettelefon, W30”

Det har gÄtt ett tag sedan den koreanska teknikjÀtten lanserade en smartphone i Indien. Nej, jag pratar inte om Samsung, men LG, som senast lanserade en telefon i landet redan i januari. Nu, efter en kort paus, Äterkommer varumÀrket pÄ marknaden med en helt ny W-serie som Àr inriktad pÄ överkomliga priser. För att fÄ igÄng saker presenterar varumÀrket tre nya telefoner i sitt senaste sortiment, inklusive W10, W30 och W30 Pro. Jag lyckades fÄ tag pÄ W30, och hÀr Àr mina första intryck av samma sak.

LG W30 första intryck 012

Innan jag pratar om telefonen, lÄt oss tillbringa en kort minut med att ta itu med innehÄllet i lÄdan. SÄ inuti detaljhandelsförpackningen pÄ W30 hittar köpare sjÀlva smarttelefonen, följt av en snabbstartsguide, en mikro-USB-kabel och en vÀggladdare. Jag letade frenetiskt efter ett TPU-fodral eftersom de flesta om inte alla tillverkare buntar en med sina enheter, men tyvÀrr Àr det inte fallet med LGs W30. SÄ om du slutligen köper telefonen mÄste du göra plats i din budget för att rymma ett par hörlurar samt ett fodral.

LG W30 första intryck 013

Kommer till sjÀlva smarttelefonen Àr LG W30, helt enkelt, en av de snyggaste telefonerna i det prisvÀrda segmentet just nu. Jag skickades Aurora Green-fÀrgen pÄ enheten och sÄ bra som vÄr egen fotoguru Raj Rout Àr, bilder gör det Àrligt talat inte rÀttvisa. Handenheten har konstruerats i sin helhet med polykarbonat, men den ser lÀtt ut som en del av ett premiumflaggskepp. Faktum Àr att smarttelefonens strukturerade baksida pÄminner om Huawei Mate 20 Pro Twilight-fÀrgvÀgen, sÄ allt som allt har LG trÀffat spik pÄ huvudet med designen av W30.

LG W30 första intryck 009

Dessutom, pÄ grund av sin avfasade ram, Àr W30 fantastiskt bekvÀm att hÄlla och anvÀnda med bara en hand. Och trots frakt med glansig rygg lockade telefonen sÀllan flÀckar. LÀgga till listan över proffs, LG W30 levereras med en fingeravtryckssensor mot baksidan, vilket fungerade bra under min första stint med enheten. Du kan till och med lÄsa upp enheten med ansiktslÄsning, vilket fungerar bra men Àr lite lÄngsammare i jÀmförelse.

Den enda nackdelen med LG W30: s design Àr att telefonen levereras med en mikro-USB-port för laddning, som i dagens tid och Älder kÀnns arkaisk. Tack och lov Àr telefonens 4000 mAh batteri ganska rymligt, sÄ jag hoppas att jag inte kommer att behöva hÄlla fast vid vÀggkontakten lÀnge.

LG W30 första intryck 004

För visning levereras LG W30 med en 6,26-tums HD + -panel med ett vattendroppskÄr. Trots det har handenheten tjocka ramar som grÀnsar till skÀrmen, vilket tar lite tid att vÀnja sig vid. Jag skulle ocksÄ ha velat att företaget skulle vÀlja en högre upplösningspanel, men jag avviker. PÄ den ljusa sidan (ordspel avsedd) blir skÀrmen ganska ljus utomhus, sÄ du behöver sÀllan kasta ögonen för att lÀsa innehÄllet pÄ skÀrmen.

LG W30 första intryck 006

LG W30 anvÀnder MediaTeks Helio P22-oktakÀrnprocessor som fungerar tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB minne. Nu, medan jag skulle ha velat ha mer lagringsutrymme att starta med, förser LG Ätminstone smarttelefonen med ett minneskortsfack som kan anvÀndas för att utöka smarttelefonens lagring. Dessutom har LG valt att köra en nÀstan lagerversion av Android pÄ sitt senaste erbjudande som kommer med liten eller ingen uppblÄsthet. DÀrför kan du installera de appar du vill ha och inte oroa dig för att rensa lagringsutrymme genom att radera de du inte gör.

LG W30 första intryck 015

NÀr det gÀller telefonens prestanda gick LG W30 ganska bra under min första testning, och jag stötte inte pÄ nÄgra större fall av fördröjning eller hakning under min korta tid med telefonen. Oavsett, jag kommer att sÀtta telefonen genom dess steg i min fullstÀndiga recension, sÄ om du vill ha ett djupare dyk i handenhetens prestationsförmÄga, titta pÄ det hÀr utrymmet.

LG W30 första intryck 017

NÀr det gÀller kameror levereras LG W30 med en trippelkamerainstÀllning pÄ baksidan, bestÄende av en 13MP vidvinkelskytt, en 12MP-huvudkamera med PDAF och en 2MP djupgivare. För selfies levereras telefonen med en 16MP selfie-shooter. Nu Àr telefonens kamerainstÀllning ganska lovande pÄ papper, och de första bilderna jag tog med enheten sÄg ocksÄ bra ut. HÀr Àr ett galleri med kameraprov, sÄ ta en titt.

Med en lockande prislapp pÄ 9999 Rs tror jag att W30 skulle kunna skÀra ett namn för sig sjÀlv i budgetsegmentet. Jag kommer att ha en fullstÀndig recension av enheten pÄ bloggen inom kort, sÄ om LG: s senaste aktör vÀcker ditt intresse, sitt tÀtt.

Foton av Raj Rout