LG XBoom Go PK5 recension: lite blandad vÀska men vÀrt att köpa

LG XBoom Go PK5 recension: lite blandad vÀska men vÀrt att köpa

“VĂ„rt tag pĂ„ LGs senaste Bluetooth-högtalare – XBoom Go PK5”

Det finns ingen brist pĂ„ Bluetooth-högtalare pĂ„ marknaden, vilket Ă€r bĂ„de en vĂ€lsignelse och en bane. Å ena sidan kan mĂ€nniskor vĂ€lja mellan en mĂ€ngd alternativ frĂ„n olika tillverkare men Ă„ andra sidan gör det bara svĂ„rare att göra köpbeslutet. TillĂ€gg till produkthögen tillkĂ€nnagav LG nyligen sin XBoom Go PK5 Bluetooth-högtalare i Indien som har imponerande akustik och en vĂ€derbestĂ€ndig design. SĂ„ ska detta vara din nĂ€sta “gĂ„ var som helst” Bluetooth-högtalare eller kan du sĂ€kert hoppa över XBoom Go PK5? LĂ„t oss ta reda pĂ„ det i denna recension, eller hur?

Design

LĂ„t mig sĂ€ga detta direkt – jag Ă€r inte ett fan av XBoom Go PK5s design. Efter att ha nyligen granskat Boom 3 Bluetooth-högtalaren frĂ„n Ultimate Ears kĂ€nner jag att designen av XBoom PK5 Ă€r ganska opraktisk. Nu gillar jag hur högtalaren ser ut och ur en ren estetisk synvinkel verkar den ganska trevlig. Jag tar emellertid problem med talarens bĂ€rbarhet. LG marknadsför XBoom Go PK5 som en högtalare som du kan anvĂ€nda för att lyssna pĂ„ musik var som helst, nĂ€r som helst. Men enhetens kubformiga form, i kombination med LGs X-grepphandtag, gör det till en syssla att passa i en vĂ€ska. Och jag Ă€r övertygad om att du inte vill ha högtalaren i handen, eftersom LG alltid har visat in nĂ„gra av produktbilderna.

Dessutom, medan den faktiska högtalarenheten kÀnns ganska robust, har X-grepphandtaget en viss flex i sig, och det kÀnns lite spetsigt. Nu stresstestade jag inte handtaget för att se om det skulle snÀppa, men var sÀker pÄ att det inte skapade mycket förtroende för mig i första hand. Och sedan finns det högtalarens IPX5-stÀnksÀkra certifiering vilket Àr bra tills du letar online för att hitta billigare alternativ med ett överlÀgset intrÀngningsbetyg Àn XBoom Go PK5.

LG XBoom Go PK5 recension03

Med det sagt Àr jag allt för RGB-belysning och med XBoom Go PK5 kommer du att kunna festa dina ögon för en uppsÀttning lysdioder som cirklar högtalardrivrutinerna, liknar Sonys SRS-XB41. LED-belysningen pulserar med dina favoritlÄts slag och ser fantastisk ut i ett svagt upplyst rum. LG lÄter dig Àven styra fÀrgen och justera ljusets pulserande hastighet inuti högtalarens kompletterande app.

LG XBoom Go PK5 recension09

NÀr det gÀller kontrollerna hittar du totalt Ätta knappar högst upp pÄ högtalaren som inkluderar kontroller för musikuppspelning, Bluetooth-parning samt knappar för att Àndra högtalarens EQ. Det finns en dedikerad knapp för att Äberopa Google Assistant eller Siri pÄ din smartphone ocksÄ, men jag tyckte inte mycket om det under min testning. Du förstÄr, snarare Àn att trycka pÄ knappen pÄ högtalaren, kan jag bara trycka lÀnge pÄ hemknappen pÄ min telefon för att Äberopa Google Assistant och fÄ samma resultat.

LG XBoom Go PK5 recension07

Portarna Àr dolda mot baksidan av högtalaren under en flik och öppnar dÀr du hittar en USB Type-C-port för laddning, en AUX-in-port, en knapp för att ÄterstÀlla högtalaren till standardinstÀllningarna och en annan till daisy -kedja XBoom GÄ till en annan enhet. Jag Àr glad att LG följer de senaste laddningsstandarderna istÀllet för att leverera XBoom Go med en mikro-USB-port.

Ljudkvalitet och batteritid

LG XBoom Go PK5 lĂ„ter bra, förutsatt att du Ă€r selektiv med de spĂ„r du kastar pĂ„ den. Högtalaren gynnar utan tvekan low-end, vilket gör den till ett utmĂ€rkt val om du gillar att lyssna pĂ„ lĂ„tar frĂ„n genren EDM, Hip-hop eller Pop. Jag testade enheten med Post Malone’s Wow och Ariana Grande 7 ringaroch de passiva elementen pĂ„ XBoom Go PK5 gjorde mig inte besviken. Beatsna hade en solid slag, lĂ„ter inte uppblĂ„sta och förfallet mellan efterföljande beats hölls ocksĂ„ till ett minimum, vilket sĂ€kerstĂ€llde att basen inte kom över som boomy eller ihĂ„lig.

LG XBoom Go PK5 recension 11

SĂ„ bra som högtalarens lĂ„ga utgĂ„ng Ă€r, Ă€r den fortfarande inte i nivĂ„ med vad du skulle fĂ„ sĂ€ga, Sony SRS-XB41. Jag hoppades att att slĂ„ pĂ„ den “förbĂ€ttrade bas” -förinstĂ€llningen skulle adressera min elĂ€nde men mycket till min bestörtning fanns det ingen mĂ€rkbar skillnad i ljudutgĂ„ngen.

LG XBoom Go PK5 recension04

PĂ„ ett liknande sĂ€tt, medan mellanomrĂ„det lĂ€t lysande ut ur högtalaren, var det inte lite att sĂ€tta pĂ„ den “klara sĂ„ngen” förinstĂ€llningen för att lĂ€gga tonvikt pĂ„ sĂ„ngarens röst. Oavsett gillade jag verkligen att lyssna pĂ„ Hozier sjunga sin sjĂ€l i sin senaste singel, Rörelse. Jag skulle vilja pĂ„peka att pĂ„ grund av högtalarens bastunga ljudsignatur kommer du att mĂ€rka att instrument som sparktrummor stjĂ€l rampljuset frĂ„n andra frekvenser. Ett bra exempel pĂ„ detsamma Ă€r under kören i Rörelse, dĂ€r Hoziers röst skuggas av beats intensitet.

LG XBoom Go PK5 recension10

Som jag nÀmnde i början lÄter LG XBoom Go PK5 för det mesta lysande och bara vacklar nÀr du spelar lÄtar frÄn rockgenren pÄ den. För att korta en lÄng historia, det finns mÀrkbar lerighet i kaotiska rockspÄr som var omedelbart uppenbart nÀr jag spelade A Perfect Circles SÄ lÀngeoch Tack för all fisk. Medan lÄten spelade bra i början kunde jag inte ta reda pÄ nÄgra detaljer i spÄret nÀr bandet introducerade riff frÄn den elektriska gitarren. DÀrför Àr XBoom Go inte nÄgot för dig om du ville slÄ ditt huvud mot Killers.

LG XBoom Go PK5 recension01

Slutligen, lÄt oss prata om XBoom Go: s ljudbild, som Àr tillrÀckligt bred för en högtalares storlek. Nu, till skillnad frÄn Boom 3 som jag nyligen granskade, spottar XBoom Go ljud i bara en riktning och följaktligen kommer du att tycka att ljudbilden Àr lite begrÀnsande. Dock-kedjning av högtalaren till en annan enhet kan dock öka ljudnivÄn dramatiskt.

LG XBoom Go PK5 recension06

LG XBoom Go PK5 hÄller vÀldigt, vÀldigt lÀnge. Företaget hÀvdar att högtalaren kan spela musik i 17 timmar med en enda laddning, vilket Àr fenomenalt. Medan jag inte hade möjlighet att spela musik sÄ lÀnge pÄ en gÄng, brÀste högtalaren genom Ätta timmars mÀrket med mycket juice fortfarande i tanken. Det rÀcker att sÀga att du inte behöver oroa dig för att högtalaren kör pÄ Ängor nÄgra timmar till en fest.

Dom

SÄ Àr LG XBoom Go PK5 vÀrt dina pengar? Svaret pÄ det Àr inte sÄ svartvitt som jag skulle vilja ha det. Du ser, klistermÀrkepriset för högtalaren Àr 15 000, vilket stÀller enheten mot UE Boom 3 (recension) och Sony SRS-XB41 (recension), som bÄda Àr mer robusta och lÄter bÀttre. Ett kortfattat utseende pÄ nÀtet visar dock LG XBoom Go PK5 för priser sÄ lÄga som 10 000 Rs. Vid den prispunkten Àr högtalaren inte ett dÄligt alternativ. SÄ om du hittar högtalaren i detaljhandeln nÀra Rs 10K, ta i alla fall en. Annars, ge den hÀr ett pass.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Punchy bas Clear mids LĂ„ngvarig batteritid

Nackdelar

Opraktisk design Endast IPX5-klassad Ej konkurrenskraftig

Foton av Raj Rout