Lista över smartphones som fÄr Android Pie-uppdateringen: maj 2019-upplagan

Lista över smartphones som fÄr Android Pie-uppdateringen: maj 2019-upplagan

“Inte pepparmynta, inte en pannkaka, inte ens popsicle, det Ă€r Pie-tid för Android-Ă€lskare”

Android 9 Pie Ă€r den senaste versionen av vĂ€rldens mest populĂ€ra mobiloperativsystem. Med AI-funktioner som huvudattraktion kommer det nya operativsystemet ocksĂ„ med intressanta egenskaper som ett adaptivt batteri, gestbaserad navigering, ett officiellt mörkt lĂ€ge tillsammans med nĂ„gra knep som hjĂ€lper dig att minska din interaktion med telefonen med ‘Digital Wellbeing’ .

Android Pie

Alla Pixel-telefoner var de första som fick Android Pie via OTA-uppdateringar. Bortsett frÄn dessa har utvalda Android One-smartphones ocksÄ uppgraderats till den senaste Android-versionen. Och i Är har Google samarbetat med andra smarttelefontillverkare för att distribuera den nya firmware i tid. Med samarbetet försöker söktitan att se till att de andra smartphonesna förutom Pixels och Android One-enheterna ocksÄ fÄr den senaste versionen av Android utan mycket dröjsmÄl.

SÄ om du vÀntar pÄ Android 9.0 Pie pÄ din smartphone, hÀr Àr en omfattande lista över enheter som har bekrÀftats eller förvÀntas fÄ den nya firmware.

Ända sedan HMD Global Ă„terupplivade Nokia-varumĂ€rket har företaget alltid lovat att leverera den senaste Android-upplevelsen till sina telefoner. Tidigare i Ă„r bekrĂ€ftade varumĂ€rket sĂ€rskilt att alla dess enheter kommer att fĂ„ Android Pie-uppdateringen, inklusive nybörjarnivĂ„n Nokia 1 (första intryck), som levererades med Android Go (Oreo Edition).

Nokia-7-Plus-recension-91mobiles-08.jpg

Den kinesiska jÀtten erbjuder en anpassad Android-baserad ROM med sina smartphones som heter MIUI. Den senaste versionen av MIUI heter MIUI 10 som baseras pÄ Android Oreo, som Ànnu inte slÀpps för mÄnga av mÀrkets telefoner. SÄ det ÄterstÄr att se nÀr varumÀrket kommer att uppdatera sina enheter till Android 9.0. Men som nÀmns nedan Àr nÄgra av Xiaomi-smartphones som förvÀntas fÄ smaken av Googles senaste mobila operativsystem.

Granskning av Xiaomi Mi A217

Den sydkoreanska teknikjÀtten har bekrÀftat att dess senaste flaggskepp i Galaxy S- och Galaxy Note-serien kommer att fÄ Android Pie-uppdateringen i början av 2019. Förutom dessa kan vi ocksÄ förvÀnta oss att nÄgra av de senaste telefonerna i Galaxy A-serien ocksÄ kan fÄ samma behandling .

Samsung Galaxy Note 9 recension43

OnePlus erbjuder ocksÄ en lagerliknande anpassad OxygenOS för sina smartphones Företaget slÀppte nyligen den slutliga stabila versionen av Android Pie-baserade OxygenOS ROM till OnePlus 6 (recension). VarumÀrkets senaste flaggskepp, OnePlus 6T (recension) startar Android 9 Pie-baserade OxygenOS ur lÄdan. SÀrskilt har leverantören bekrÀftat att den kommer att ta med samma uppdatering till sina OnePlus 3- och 5-seriens handenheter ocksÄ.

OnePlus 6-recension15

Det taiwanesiska varumÀrket HTC Àr en av de första tillverkarna som bekrÀftar tidslinjen för Android 9.0 Pie-uppdateringen för sina enheter. VarumÀrket har meddelat att alla sina senaste smartphones kommer att fÄ Pie-behandlingen inom en snar framtid.

HTC U12 Plus första intryck01

Huawei startade nyligen Android 9.0 Pie-baserade EMUI-betaprogram för nÄgra av dess senaste smartphones. VarumÀrket har redan slÀppt den nya firmware för Huawei 20 Pro pÄ vissa marknader. Nedan listas de Huawei-telefoner som kommer att fÄ Android Pie-uppdateringen först.

Huawei-P20-Pro-recension-91mobiles-02.jpg

Huaweis undermÀrke Honor testar ocksÄ den Android Pie-baserade EMUI-uppdateringen pÄ nÄgra av dess enheter. Företaget har redan lanserat Android Pie-uppdateringen till smarttelefonen Honor View10 (recension) pÄ vissa marknader som Europa.

I likhet med Nokia levererar Motorola ocksÄ Android-uppdateringar i rÀtt tid till sina smartphones med nÀstan en lagerliknande upplevelse. Företaget har redan meddelat att de flesta av de nyligen lanserade enheterna kommer att fÄ Android Pie-uppdateringen.

Moto G6 recension08

NÀr det gÀller de senaste Android-uppdateringarna försöker Sony hÄlla sina konsumenter informerade om den förvÀntade tidsramen sÄ snart den senaste versionen Àr ute. Den japanska jÀtten har redan bekrÀftat den första uppsÀttningen av sin smartphone, som kommer att fÄ Android Pie-uppdateringen.

Sony-Xperia-XZ2-och-XZ2-kompakt-första-intryck-91mobiles-28_thumb.jpg

LG har ett sÀmre rykte nÀr det gÀller att leverera den senaste Android-upplevelsen till sina anvÀndare. Tidigare i Är startade varumÀrket dock sitt globala uppgraderingscenter för programvara, vilket gör det möjligt för varumÀrket att lansera OS-uppdateringar snabbare. Nedan listas nÄgra av enheterna frÄn leverantören som förvÀntas fÄ Android Pie-uppdateringen.

ASUS har Ànnu inte avslöjat den fullstÀndiga listan över sina smartphones som kommer att fÄ Android 9.0 Pie-uppdateringen. SÀljaren meddelade dock att ZenFone 5Z kommer att fÄ den nya firmware i slutet av januari nÀsta Är.

OPPO har vanligtvis undvikit att tillhandahÄlla nÄgra detaljer om sina planer pÄ att slÀppa den senaste Android-uppdateringen för sina smartphones. NÄgra av de senaste mobiltelefonerna frÄn leverantören kan dock förvÀntas fÄ den senaste Android Pie-uppdateringen under första halvÄret 2019.

OPPO R15 Dream Mirror Edition

Budget-smarttelefontillverkaren Realme har nyligen bekrÀftat att den snart kommer att slÀppa Android Pie-uppdateringen till Realme 1 och Realme 2-smartphones. VarumÀrkets övriga telefoner förvÀntas ocksÄ fÄ samma behandling under de kommande mÄnaderna.

Vivo har bekrÀftat att det kommer att slÀppa Android Pie-uppdateringen för sina enheter före slutet av detta Är. Företaget testade ocksÄ samma firmware pÄ Vivo X21 och X21 UD (recension) som en del av beta-programmet.

Vivo-X21-recension-91mobiles-11.jpg

NÄgra andra smarttelefontillverkare som Lenovo, MEIZU, Coolpad och Infinix eller de inhemska tillverkarna som Micromax, Lava och Intex har inte avslöjat nÄgra planer pÄ att uppgradera sina smartphones till Android Pie just nu. Vi fortsÀtter att uppdatera den hÀr sidan sÄ snart vi fÄr informationen, sÄ bokmÀrka den hÀr sidan för regelbundna uppdateringar.