Lunewave förvärvar 5 miljoner dollar för sin sensorteknik

Avatar for Fazeel Ashraf

Kinesisk internetjätte Baidu och bilindustrikungen BMWtillsammans med andra tillverkare av bilvaruhus hjälpte till att samla in 5 miljoner dollar för autonom start av bilsensorn Lunewave. Företagets mål kommer att vara den autonoma bilindustrin.

Lunewaves produkt kommer att kunna upptäcka fler objekt i ett bredare synfält och från ett mer utökat intervall jämfört med befintliga sensorer tack vare Luneburg-antennens speciella egenskaper.

Denna finansiering kommer att hjälpa Lunewave att lansera sin autonoma sensorteknik på marknaden. Denna unika radarteknik är baserad på 1940-talet Luneburg antenninfrastruktur.

Lunewave bygger sin sensorteknologi på den här gamla antennteorin på ett unikt och fängslande sätt.

Enligt Lunewaves verkst√§llande direkt√∂r John Xin, f√∂retagets “snurra antennen” -algoritmen inneb√§r att man anv√§nder 3D-skrivare f√∂r att skriva ut st√∂rre och b√§ttre antenner.

Eftersom 3D-utskriftstekniken har förbättrats massivt varje år, avser Lunewave att kapitalisera den helt.

Företaget kommer att 3D-skriva ut mycket mer kraftfulla och robusta antenner, med förmågan att upptäcka andra objekt i ett mer utmärkt intervall och med mycket mer noggrannhet.

Lunewave lovar att deras kringutrustning kommer att överträffa andra bilsensorer som för närvarande finns på marknaden.

Bilsensorn bygger på medgrundare Hao Xins 9-åriga forskning under sin tid som professor i elektroteknik och datateknik vid University of Arizona.
Hans forskning kretsade kring att använda 3D-skrivare för att öka Luneburg-antennens räckvidd.

Hao, efter att ha avslutat sin doktorsexamen från MIT (Massachusetts Institute of Technology) 2000 började arbeta inom försvarssektorn för företag som Raytheon och Rockwell Scientific.

Så onödigt att säga, Hao vet en sak eller två om antenner, signaler, radar och framför allt säkerhet.

Hao, tillsammans med sin yngre bror John arbetat outtröttligt mot projektet. John, med sitt entreprenörskap och Hao med sin tekniska skicklighet har skapat något verkligt banbrytande.

Sedan f√∂rsta dagen hade Hao en √∂nskan att kommersialisera sina uppfinningar. John sa om sin √§ldre bror, ‚ÄĚHan har en stark √∂nskan att kommersialisera sina uppfinningar. Han vill se det i vardagen. ‚ÄĚ

Det enda som stoppade duon var en ekonomisk begränsning. Eftersom de nu har fått ganska stort ekonomiskt stöd kan teamet teoretiskt producera över tusen sensorer på en dag.

Nuvarande bilsensorer har många begränsningar.

Teamet fokuserar främst på den autonoma bilmarknaden eftersom de nuvarande bilsensorerna har många brister.

Det finns radarsensorer som använder elektromagnetiska pulser för att upptäcka objekt, LIDAR-teknik som lyser lasrar på ett mål och beräknar de reflekterade pulserna.

Sedan finns det kamerasensorer som, gissade du, förlitar sig på kameror som kartlägger scenen runt bilen.

Alla dessa mekanismer har samlat in miljontals dollar i fröpengar, men alla har sina nackdelar.

Lunewaves teknik kommer att ge ett 360-graders synfält, vilket kommer att vara långt överlägset konkurrensen.

Läs också: Audi går in på marknaden för elbilar för att möta Tesla.

Anledning till en bättre bilsensorteknik

Autonoma bilar har gjort många nyheter nyligen på grund av de många olyckor de har orsakat. Det har funnits många anledningar till detta. Huvudsakligen har dessa bilkrascher beror på att bilar inte reagerar i tid på rörliga föremål.

Förhoppningsvis, när Luneburg kommer in på marknaden snart, bör denna statistik sjunka avsevärt.