Mac-datorer omfattas nu av Apples oberoende reparationsleverantörsprogram

Mac-datorer omfattas nu av Apples oberoende reparationsleverantörsprogram
Den stora bilden: Apple utökar ett program som ger oberoende verkstÀder tillgÄng till samma originaldelar och utbildning som auktoriserade Apples servicecenter har till sitt förfogande. För första gÄngen kan reparationscenter frÄn tredje part nu arbeta pÄ Mac-datorer med Apples vÀlsignelse.

Som du kanske kommer ihÄg lanserade Apple sitt oberoende reparationsinitiativ förra sommaren. Kritiskt tÀckte programmet endast frÄgor som pÄverkar iPhones utanför garantin.

Jeff Williams, Apples chefschef, berĂ€ttade för Reuters att nĂ€r en enhet behöver repareras vill de att mĂ€nniskor ska ha tillgĂ„ng till en sĂ€ker och pĂ„litlig lösning. “Den hĂ€r senaste expansionen ansluter sig till de tusentals reparationsplatser som vi har lagt till under det senaste Ă„ret”, sade Williams och tillade att “Vi ser fram emot att ge den praktiska och pĂ„litliga reparationsupplevelsen till vĂ„ra Mac-anvĂ€ndare.”

Apple har haft en omtvistad relation med dem som föresprÄkar rÀtten att reparera sina enheter. Det började förÀndras med den nya policy som infördes för ett Är sedan och har visat mycket löfte sedan dess.

Bara förra mÄnaden tog Apple till exempel programmet till fler platser i USA och expanderade internationellt till Kanada och Europa. Nu nÀr Mac-datorer ansluter sig, Àr reparationer frÄn tredje part av Apple-produkter mer tillgÀngliga Àn nÄgonsin.

Apple har inte uppdaterat sin oberoende reparationsleverantörsprogramlitteratur pÄ sin webbplats nÀr detta skrivs men jag förvÀntar mig att en förÀndring kommer snart.

Bildkredit: Hadrian, Anake Seenadee