MacBook Pro exploderar pĂ„stĂ„s och tar eld “under regelbunden anvĂ€ndning”

MacBook Pro exploderar pÄstÄs och tar eld

“AnvĂ€ndaren hĂ€vdar att den bĂ€rbara datorn i videon Ă€r en 15-tums MacBook Pro (2015) och att Apple har sagt att den kommer att nĂ„ ut till honom under de nĂ€rmaste fem dagarna angĂ„ende situationen”

En MacBook Pro-anvĂ€ndare publicerade pĂ„ torsdag en video pĂ„ Twitter och hĂ€vdade att hans bĂ€rbara dator exploderade “under normal anvĂ€ndning.” Även om det inte fanns nĂ„gra skador pĂ„ grund av den pĂ„stĂ„dda explosionen, hĂ€vdar anvĂ€ndaren att hans hus skadades. PĂ„ Twitter med namnet White Panda delade anvĂ€ndaren att den bĂ€rbara datorn i videon (delad nedan) Ă€r en 15-tums MacBook Pro (2015) och att han redan har tagit den bĂ€rbara datorn till Apple Store. Enligt honom Ă€r det senaste svaret frĂ„n Apple att hans oro har “eskalerats” och att han borde förvĂ€nta sig ett svar de nĂ€rmaste fem dagarna.

Min MacBook Pro exploderade idag under normal anvĂ€ndning. Inga skador, lyckligtvis. Vissa skador pĂ„ huset. Kunde ha varit vĂ€rre – bra jag var inte pĂ„ ett plan.

Mycket nyfiken pÄ att se hur @Apple svarar. @ MacRumors @ TechCrunch @ 9to5mac pic.twitter.com/pjmpv5Mx9b

– White Panda (@whitepanda) 29 maj 2019

Som du kan se kan röken komma ut ur den bÀrbara datorn, men det Àr sÀkert att anta att anvÀndaren slÀckte elden innan han spelade in videon eftersom trÀgolvet under den bÀrbara datorn kan ses skadad.

I ett Reddit-inlĂ€gg förklarade han hela historien i detalj: ”IgĂ„r eftermiddag exploderade min MacBook Pro under normal anvĂ€ndning. Det var i mitt knĂ€, inkopplad och plötsligt började jag röka ut bĂ„da sidor. Jag placerade den snabbt pĂ„ golvet dĂ€r den dök upp, röken ökade och den tog eld. Giftig luktande rök fyllde mitt hus som utlöste rök och CO-larm. Ingen skadades, tack och lov, men det skedde en del skador pĂ„ mitt hem. Situationen kunde ha varit mycket vĂ€rre – förestĂ€ll dig om jag hade varit pĂ„ ett plan.“

White Panda hÀvdar att han tog den bÀrbara datorn till Apple Store inom en timme efter explosionen och Àven om han ursprungligen fick höra att företaget kommer att nÄ ut till honom under de nÀrmaste 24 timmarna, som vi nÀmnde tidigare, nu har han fÄtt höra att han skulle förvÀnta sig svaret de nÀrmaste fem dagarna.

Det Àr bara rÀttvist att pÄpeka att det hÀr fallet Àr extremt sÀllsynt eftersom vi har sett att vissa smartphones har tagit eld tidigare men bÀrbara datorer har inte rapporterats sprÀnga i lÄgor sÄ ofta. Om du stöter pÄ vÀrmeproblem eller upptÀcker att batteriet pÄ din bÀrbara dator Àr svullet, skulle det vara bra att fÄ det kontrollerat innan denna typ av hÀndelse intrÀffar. Vi kommer att uppdatera dig med vad Apple har att sÀga om denna incident mycket snart.