Mannen dör efter att hans smartphone exploderar och tar eld i sitt sovrum

Mannen dör efter att hans smartphone exploderar och tar eld i sitt sovrum

Cradle Funds vd Nazrin Hassan dog för nÄgra dagar sedan efter att en av hans tvÄ smartphones exploderade nÀr den laddades i sitt sovrum och det tÀndes. Av de tillgÀngliga rapporterna verkar det som om den första explosionen orsakade nÄgon form av skada som kan ha handikappat mannen. Rök frÄn den resulterande elden kan ha bidragit till hans död.

Hassans svÄger sa att madrassen hade tagit eld, men Nazrin var redan död nÀr det hÀnde. Det har inte bekrÀftats vid denna tidpunkt, men det verkar som om telefonen orsakade ett trubbigt trauma pÄ baksidan av Nazrins huvud nÀr den exploderade.

”Han hade tvĂ„ telefoner, en Blackberry och en Huawei. Vi vet inte vilken som exploderade. Vem skulle ha trott att ett sĂ„dant oskyldigt rutinförfarande Ă€r anledningen till att tre unga barn kommer att vĂ€xa upp utan sin far vid deras sida, sĂ€ger Hassans svĂ„ger i ett meddelande pĂ„ sociala medier, enligt Den malaysiska insikten.

Polisen har emellertid hittills bara dragit slutsatsen att Nazrin var instÀngd i sovrumsbranden förra veckan och slutligen dog av rökinandning. Han fick brÀnnskador över hela kroppen förutom skadan orsakad av explosionen.

Cradle Fund Àr ett finansdepartement i Malaysia som hjÀlper teknologföretagare och nystartade företag, som har finansierat framgÄngsrika lokala företag som attraktionsapp Grab och fintech-start iMoney. Med andra ord var Nazrin en tekniskt kunnig person. Den typen av kvalifikationer hjÀlper dock inte om din telefon exploderar medan du sover. Batteridrivna enheter misslyckas ibland och i sÀllsynta fall kan dessa fel leda till explosioner och brÀnder.

Galaxy Note 7 Àr den enda smarttelefonen i vÀrlden som har Äterkallats pÄ grund av brandrisk. Men medan mÄnga anvÀndare rapporterade explosioner och brÀnder i not 7, fanns det inga dödsolyckor med Samsungs ödesdigra telefon.

Utvalda bilder uppdaterade med foto av Nazrin Hassan.