Mark Cuban: Sales Cures All

Mark Cuban: Sales Cures All

Det Àr nÀstan omöjligt att förutsÀga Mark Cubans nÀsta drag, var han ska investera, vad han ska sÀga eller nÀsta stora idé. En sak som vi sÀkert vet Àr att denna djÀrva och frÀcka miljardÀr har en historia av startutgÄngar och innovation som har företagare som lÀngtar efter sin algoritm för framgÄng. Vad du hittar Àr att hans formel delas in i ett ord: försÀljning.

PÄ Denver startvecka vi höll pÄ med Mark kubanska och hade ett trubbigt samtal om sina irritationer, de dumma saker som nystartade företag gör nÀr de slÄr pengar och vikten av försÀljning.

Vad Àr det viktigaste du önskar att du visste innan du startade ditt första företag?

Hur mycket politik spelade för köpbeslut i stora företag. Jag skulle inte ha slösat bort sÄ mycket tid pÄ att jaga stora namnkonton.

Prata om vikten av att vara skrÀpplig som grundare.

Företag Àr den mest konkurrenskraftiga sporten som finns. Om du inte kan slÄ och slÄ igen kommer du inte att överleva. Ingen i din bransch kommer bara att lÄta dig ta sin försÀljning frÄn dem. Du mÄste inse att det Àr en oÀndlig kamp.

Vilka Àr de viktigaste relationerna du behöver bygga nÀr du startar ett företag?

Relationen med dina anstÀllda. De mÄste förstÄ din vision och dina mÄl och du mÄste förstÄ deras. NÀr du inser hur du kan sÀtta dina anstÀllda i en position för att lyckas kommer de att hjÀlpa företaget att lyckas.

Vad Àr det viktigaste du letar efter nÀr du hör en tonhöjd frÄn en start?

Kunskap. AnstrÀngning. Visdom. De mÄste kÀnna sin bransch, kÀnna sina kunder och förstÄ vad som krÀvs för att göra sina kunder nöjda.

Vad irriterar investerare mer Àn nÄgonting nÀr de har att göra med grundare i ett tidigt skede?

Trolling för medieupptrÀdanden. För mÄnga ser det som en genvÀg till försÀljning snarare Àn att arbeta för att bygga en stark försÀljningsgrund.

Fel misslyckas, men det Àr en del av startprocessen. Prata om en tid som du misslyckades som hjÀlpte dig att vÀxa som företagare?

SÄ mÄnga. En gÄng fick vi en anstÀlld fördunka 82k av de 84k som vi hade i banken. Hon vittnar bokstavligen betalningsmottagaren pÄ vÄra konton som betalas checkar och banken betalade in dem. Jag har inte sett henne sedan.

Vi hade inte lyckats skydda oss sjÀlva. Vi var tvungna att omgruppera, prata med vÄra leverantörer för att utarbeta en betalningsplan och ÄterhÀmta sig snabbt. Det motiverade mig att inte bara arbeta hÄrdare utan smartare och inte hoppa över administrativa steg som var viktiga.

Vilka Àr nÄgra av de vanligaste fraserna du upprepar för startande grundare?

FörsÀljning botar alla

Det enda du kan kontrollera i livet Àr anstrÀngning

Nice Àr en konkurrensfördel

LÀrande Àr ett dagligt krav

Vad Àr det viktigaste rÄdet du ger till alla som startar?

FörsÀljning botar alla. Inget företag har nÄgonsin lyckats utan försÀljning.

LÀs mer intervjuer med tekniska titaner pÄ TechCo

Den hÀr artikeln Àr en del av en Startup Week-innehÄllsserie som CHASE for BUSINESS ger dig. Startup Week Àr firandet av företagare i stÀder runt om i vÀrlden. CHASE for BUSINESS Àr allt ett företag behöver pÄ ett stÀlle, frÄn expertrÄd till vÀrdefulla produkter och tjÀnster. Hitta affÀrsnyheter, berÀttelser, insikter och experttips pÄ ett och samma stÀlle pÄ Chase.com/forbusiness.

Foto med tillstÄnd av Mark Cuban