Marknadsföring av sociala medier: 4 viktiga principer

Marknadsföring av sociala medier: 4 viktiga principer

Det √§r inte ovanligt att st√∂ta p√• omfattande uttalanden som “marknadsf√∂ring p√• sociala medier √§r bra f√∂r f√∂retag” eller “sociala medier √§r framtiden f√∂r onlinemarknadsf√∂ring.” Men medan vi uts√§tts f√∂r uttorkade rants av kennlar som ber√∂mmer f√∂rm√•nerna f√∂r att bygga enorma uppf√∂ljningar p√• webbplatser som Facebook och Twitter, m√•nga g√•nger kommer vi aldrig riktigt till det verkliga k√∂ttet av saken, vilket √§r hur man g√∂r bra med sociala medier marknadsf√∂ring (SMM).

Grundläggande grundläggande

Vilket företag som helst kan skapa några sociala nätverkskonton och komma igång med SMM på en enda dag, men det kan ta månader till år att bli skicklig på att övertala en online-publik till förmån för ett visst varumärke eller företag.
Att genomföra jämförande analystest och studera konsument- och socialpsykologi kan hjälpa till att bygga upplevelse över tid, men innan det är det absolut nödvändigt att bli bekant med de grundläggande grunderna och komponenterna i en stark och väl diversifierad marknadsföringskampanj för sociala medier. I följande stycken avslöjar vi fyra nyckelprinciper som varje marknadsförare bör bli bekant med på sin väg till framgång på sociala medier:

1. Blogging är ryggraden i Content Marketing

Kärnan i varje media är innehållet Рdialogen, det skriftliga ämnet som skiljer en ordlös bild eller video från något som har spännande eller användbart värde. Bakom den snygga infografiken, instruktionsvideor, kampanjer och annonser ligger innehållsstrategerna i marknadsvärlden. Som ett resultat bör varje företag ha en underhållande och informativ blogg som berör ämnen som är relevanta för nischen.
Detta blogginnehåll kan sedan länkas till från sociala nätverkskonton till trattrafik från de sociala nätverken till ditt företags blogg. Var noga med att integrera delningsknappar och liknande i ditt företags blogg för att bygga en starkare tvåvägslänk mellan dina sociala profiler och företagets blogg.

2. Vänner, fans och följare är bladen på din kampanjs träd

Här är en bra analogi som hjälper dig att förstå anatomin i en hälsosam SMM-kampanj: Din sociala marknadsföringsinsats är som ett träd. Innehållet, mediet och det övergripande intresset du skapar och delar kan ses som näringsämnen, vatten och solljus som håller ditt träd växande. Varje ny följare eller vän är som ett nytt blad på en gren, vilket hjälper företagets sociala träd att ta in och använda ännu mer solljus och vatten, vilket naturligtvis hjälper trädet att växa vidare.
Alternativt producerar ett träd utan löv inga frukter och kommer så småningom att försvinna till intet. Att fylla din kampanj med tillräckliga näringsämnen (innehåll och media) är därför det bästa sättet att generera fler löv (vänner och följare).

3. Informativt media kommer alltid att locka till sig aktier och gillanden

Det är sant, människor älskar humor och de älskar dum underhållning, varför memes alltid gör ett bra jobb med att bli virala. Men när det gäller att generera trafik med ett specifikt affärssyfte i åtanke är det inte en bra strategi att locka horder oinriktade webbsurfare.
Så istället för att använda gimmicks, komedi och meningslöst skvaller för att locka uppmärksamhet, försök att tillhandahålla informativt innehåll som din riktade målgrupp ser som användbar eller uppenbar. Ideala resultat uppnås när ett företag utser sig som en resurs inom ett visst område, snarare än att tjäna som ännu en meme-maskin.

4. Ett aktivt socialt nätverk och forumnärvaro genererar trafik och lojalitet

Forum och sociala nätverk är de digitala gemenskaperna på internet, som förbinder likasinnade och ger utmärkta platser för att dela idéer och innehåll. När människor ser medlemmarna i ett företag som deltar aktivt i forumdiskussioner och sociala nätverksdialoger, skapas en känsla av förtroende, och det är den typ av förtroende som inte kan köpas med någon annan form av annonser.
Ett dussin radio- och tv-annonser kan inte ge så mycket förtroende som ett omedelbart svar på en fråga eller ett erbjudande att kompensera en missnöjd kund direkt via deras sociala nätverkskonto. Att ständigt interagera med fans, följare och kunder visar att ditt företag är uppriktigt och erbjuder en oslagbar form av kundtjänst som integreras med de sociala tjänster som människor redan använder i sitt dagliga liv (dvs. РFacebook, Instagram, etc.) )
Varje kampanj kräver en anpassad insats, så det är inte förvånande att se många marknadsförare ta unika synsätt på de utmaningar som kommer med sociala medier marknadsföring. Att lära av varandra är ändå det överlägset bästa sättet att påskynda upplevelsen. Så om du har några fantastiska principer som du använder för att skapa framgång med sociala medier, skulle vi gärna höra om det i kommentarfältet nedan.