Maven, en digital hälsoklinik för kvinnor som är på väg till andra finansieringsomgången

Avatar for Fazeel Ashraf

Maven, en digital hälsoklinik för kvinnor, har idag meddelat att man kommer att starta sin andra investeringsrunda. Hälsovårdsstart är fokuserat på att förbättra arbetande kvinnors liv. Riskkapitalföretaget Sequoia leder anklagelsen.

Företaget har startat en serie B-sammanställning till ett värde av 27 miljoner dollar. Sequoia, som aldrig har investerat i företag som startats av kvinnor, har funnit en förändring av hjärtat och har nu fullt stöd för Maven.

Ansluter sig till Sequoia är ett annat riskkapitalbolag OAK HC / FT. Female Founders Fund, 14W, och Spring Mountain Capital är redan mycket investerade i hälsostart. Dessa tre kommer också att delta i andra investeringsomgången.

OAK HC / FT: s Nancy Brown och Jess Lee som arbetar som partner på Sequoia kommer också att gå med i Maven som styrelse. Maven kommer att ha en helt kvinnlig styrelse.

Maven grundades av Kate Ryder, en före detta journalist som arbetade på Ekonomen och New Yorker. År 2012 gick hon sedan med Indexera företag som en tidig investerare.

Här är det fullständiga uppdaterade pressmeddelandet som Maven skickade oss:

Maven samlar in 27 miljoner dollar i serie B-finansiering för att överbrygga klyftan mellan arbetande kvinnor och familjer och moderna hälsofördelar

Snabbväxande digitalt hälsoföretag samarbetar med Sequoia och Oak HC / FT för att utöka tillgången till sina populära hälso- och sjukvårdstjänster, inklusive fertilitet, moderskap och återvinning till arbetet

Maven, ett digitalt hälsoföretag som fokuserar på att ge kvinnor och familjer bättre tillgång till hälso- och sjukvård, meddelade idag 27 miljoner dollar i serie B-finansiering under ledning av Sequoia Capital och Oak HC / FT med deltagande från befintliga investerare Spring Mountain Capital, 14W och Female Founders Fund. Den nya finansieringsrundan ger företagets totala finansiering till 42 miljoner dollar och kommer att hjälpa Maven att förbättra sin flaggskeppsprodukt, Mavens Family Benefits-plattform, som stöder arbetande mödrar och nya föräldrar med allt från fertilitet till återvård till vård och erbjuds för närvarande av arbetsgivare som Snap, Cleary, Protective Life och Bumble. Sequoia-partner Jess Lee och Oak HC / FT-partner Nancy Brown kommer att gå med i Maven-styrelsen.

Företaget tillkännagav också idag att det har utökat sina produkter för återvinning till arbete med introduktionen av en leveransservice för bröstmjölk. Den nya tjänsten i kombination med den befintliga sjukvårdsplattformen Maven kommer att ge fler arbetande mödrar och föräldrar det stöd de behöver för att komma tillbaka till jobbet bekvämt och framgångsrikt.

“I ett system som desperat beh√∂ver reformeras √§r det avg√∂rande att fokusera p√• k√§rnpatienterna – kvinnor och b√∂rja med k√§rnupplevelsen av att tusentals√•riga familjer startar familjer”, s√§ger Kate Ryder, VD och grundare av Maven. ‚ÄĚDetta √§r b√∂rjan p√• en f√∂rsenad f√∂r√§ndring i v√•rt sjukv√•rdssystem och i samh√§llet i stort. P√• Maven har vi precis b√∂rjat. ‚ÄĚ

Mer √§n 40 procent av amerikanska kvinnor som f√∂ds l√§mnar arbetskraften – vissa efter eget val, men andra av n√∂dv√§ndighet p√• grund av bristen p√• tillr√§ckligt st√∂d fr√•n arbetsgivare, h√§lsoplaner och v√•rdgivare. √Ąven om kvinnor representerar n√§stan h√§lften av arbetskraften i USA och k√∂nsskilda f√∂retag √∂vertr√§ffar konkurrensen med 15 procent, √§r mindre √§n en fj√§rdedel av ledningen kvinnor och i genomsnitt tj√§nar kvinnor 80,5% av vad deras manliga motsvarigheter f√•r betalt. Den moderna och utvecklande familjen l√§mnas p√• samma s√§tt f√∂r att ta hand om sig sj√§lv eller annars v√§lja bort, vilket leder till en mindre varierande arbetskraft.

‚ÄĚDet finns s√• f√• f√∂retag d√§r ute som tar itu med sv√•rl√∂sliga kvinnors h√§lsoutmaningar som grundas av kvinnor. Maven har gjort ett fantastiskt jobb med att skapa en v√•rdl√∂sning som hj√§lper kvinnor att f√• det st√∂d de beh√∂ver p√• jobbet, s√§ger Jess Lee, partner p√• Sequoia. “Jag √§r glad √∂ver att samarbeta med Kate och Maven-teamet f√∂r att inleda en tid med modern h√§lsov√•rd f√∂r dagens arbetande familjer.”

Maven grundades 2014 och driver det största digitala nätverket för kvinnors och familjehälsovård, med högpresterande leverantörer som sträcker sig från OB-GYNs till kvinnors hälsofysioterapeuter till karriärtränare, för att ge snabb, on-demand tillgång till vård oavsett var någon är, närhelst de behöver det. Mavens B2B-erbjudande för arbetsgivare och hälsoplaner, Mavens plattform för familjefördelar, moderniserar familjeplanering för miljontals arbetande kvinnor och familjer med högpresterande, inklusive program för allt från adoption till IVF till modersjukvård till spår för pappor.

Maven arbetar med globala företag som sträcker sig från 200 till 200 000+ personer, har vuxit 14 gånger de senaste 12 månaderna, har levererat vård till mer än 150 000 patienter och användes i 166 länder under det senaste året. För utövare tillhandahåller Maven den flexibilitet och moderna verktyg de behöver för att bättre stödja patienter och klienter och leverera enastående vård med låg friktion.

“I en ekonomi d√§r arbetsl√∂sheten √§r l√•g och konkurrensen om talang √§r h√•rd, har f√∂retag inte r√•d att f√∂rlora erfarna, skickliga kvinnor p√• grund av brist p√• tillg√§ngliga v√•rdalternativ och tj√§nster”, s√§ger Annie Lamont, grundare och chefspartner f√∂r Oak HC / FT. “Maven erbjuder progressiva och innovativa f√∂retag m√∂jligheten att ge kvinnor de f√∂rdelar de beh√∂ver f√∂r att starta en familj och √•terv√§nda till arbetet till ett l√∂nsamt alternativ, vilket minskar en av de viktigaste k√§llorna till talangfl√∂de i den amerikanska ekonomin.”

“Maven erbjuder tj√§nster som √§r en vinst f√∂r arbetande kvinnor, en vinst f√∂r deras familjer, en vinst f√∂r arbetsgivare och en vinst f√∂r den globala ekonomin”, s√§ger Nancy Brown, partner med Oak HC / FT. “Genom att erbjuda enast√•ende st√∂d f√∂r fertilitet, moderskap och √•terg√•ng till arbete kan Maven hj√§lpa till att minska klyftan och uppmuntra en mer varierad arbetskraft.”

En majoritet av vårdgivare och vårdanvändare är kvinnor. Detta innebär att majoriteten av hälsobesluten om familjer och barn fattas av kvinnor. De flesta läkare, tekniker och sjuksköterskor är kvinnor.

Men de människor som driver hälso- och sjukvårdssystem, högst upp i hierarkiets chefer, är män. Ryder trodde att det finns en enorm marknad som måste fyllas. Ryder vittnar personligen om behovet av fler kvinnliga vårdpersonal.

Hon påmindes ständigt om den allvarliga bristen på alternativ för arbetande kvinnor. Ryder sa i ett uttalande,

Många av mina vänner började få barn medan jag arbetade i riskkapital, så jag började höra om svårigheterna med att ha barn eller depression efter förlossningen.

Maven ger kvinnor ett nätverk med över 1000 kvinnofokuserade och familjeorienterade medicinska experter. Användare kan se hälsoexperter antingen via privata meddelanden, ansikte mot ansikte och till och med via video. Alla dessa funktioner är inbyggda i appen.

Kvinnor kan använda sig av terapeuter, OB / GYN karriärtränare. Hälso-appen har också tjänster för familjer som vill adoptera, eller har barn genom InVitro Fertilization och familjer som söker mödravård.

Maven samarbetar med teknikföretag, inklusive Bumble (en dejtingsapp) och Snap (Snapchats moderbolag).

Ryder säger att hon en dag vill att kvinnor ska få hälsovård så enkelt som att beställa ett urinvägsinfektionstest.

Ryders motivation och beslutsamhet framkom redan från början när hon slutade sitt jobb 2014 för att ägna sig åt den här produkten. Hon bevisade sina entreprenörskunskaper med glans, trots att hon hade många hinder på vägen.

Hon samlade ett litet team av likasinnade individer och kunde skapa Maven från grunden inom ett år.

Företag och företag kommer också att dra nytta av detta revolutionerande koncept. De kommer att ha högre produktivitet på arbetsplatsen, deras anställda kommer mindre att sluta och de kommer att spara massivt i sjukvårdskostnader.

Håll ögonen öppna för fler uppdateringar!