Med antagandegraden för iOS 12 nu pÄ 72%, bör Android vara generad

Huawei-förbud uppmanar Apple att öka iPhone-produktionen nÄgot

NÀr det gÀller tekniska debatter Àr iOS och Android fortfarande ett av de mest passionerade Àmnena i tekniken idag. Medan mÄnga anvÀndare föredrar iOSens intuitivitet, dras mÄnga andra till den mer öppna konkurrenten som Àr Android. Och tro det eller inte, det finns fortfarande andra smartphone-anvÀndare dÀr ute som tycker att Android Àr lÀttare att anvÀnda.

Nu kan vi spendera timmar pÄ att diskutera fördelar och nackdelar med iOS och Android, och hur de var och en staplar upp mot varandra, men den debatten verkar missa en större punkt: De flesta Android-anvÀndare anvÀnder en förÄldrad version av operativsystemet.

Tidigare denna vecka uppdaterade Apple sina siffror för iOS-anvĂ€ndning och avslöjade att 72% av iOS-enheter som sĂ„lts under de senaste fyra Ă„ren har en variant av iOS 12. Samtidigt kör 21% av enheterna som sĂ„lts under de senaste fyra Ă„ren nĂ„gon variant av iOS 11. Enkelt uttryckt har en imponerande 93% av iOS-enheter som sĂ„lts sedan 2014 ett mobilt operativsystem som – i vĂ€rsta fall – Ă€r cirka 14 mĂ„nader gammalt. Situationen med avseende pĂ„ antagande av Android kunde inte vara mer annorlunda.

Med en titt pĂ„ Android-instrumentpanelen för utvecklare – som senast uppdaterades i slutet av oktober – ser vi att lite mer Ă€n 50% av Android-enheterna kör Marshmallow eller ett tidigare operativsystem. Med andra ord, de flesta Android-enheter dĂ€r ute kör för nĂ€rvarande ett operativsystem som – i bĂ€sta fall – Ă€r minst tre Ă„r gammalt.

Ännu mer skakande Ă€r att 31% av Android-enheter som anvĂ€nds kör ett operativsystem som Ă€r minst fyra Ă„r gammalt. Mot bakgrund av detta, vad Ă€r poĂ€ngen med att diskutera iOS vs Android-funktioner nĂ€r de allra flesta Android-anvĂ€ndare dĂ€r ute Ă€r helt oförmögna att dra nytta av och njuta av nĂ€mnda funktioner?

Diagrammet nedan talar sÀkert volymer.

Intressant nog har frekvensen av antagandet av iOS 12 flyttat med ett mycket snabbare klipp i förhĂ„llande till iOS 11, ett faktum som sannolikt beror pĂ„ att iOS 12 – snarare Ă€n att fokusera pĂ„ vilda nya funktioner – var utformad för att förbĂ€ttra den totala systemprestanda pĂ„litlighet.