Med Chrome 71 nÀsta mÄnad kommer Google att kriga mot webbplatser med krÀnkande annonser

Med Chrome 71 nÀsta mÄnad kommer Google att kriga mot webbplatser med krÀnkande annonser

Med lanseringen av Chrome 71 nÀsta mÄnad planerar Google att slÄ ner big-time pÄ webbplatser som bombarderar dig med skumma, krÀnkande annonser, med de vÀrst krÀnkande webbplatserna i linje för det hÄrdaste straffet av Chrome som helt blockerar alla annonser pÄ webbplatsen .

Det Àr en fortsÀttning pÄ iterativa steg frÄn Chrome i den hÀr riktningen, som inkluderade Chrome 68 i juli som gick sÄ lÄngt att det infördes ett skydd som hindrar webbplatser frÄn att tvinga nya flikar eller fönster som öppnas om dessa webbplatser tidigare har rapporterats för annonstrick. Chrome 71 tar det Ànnu lÀngre. Om din webbplats har rapporterats för en krÀnkande annonsupplevelse har du 30 dagar pÄ dig att fÄ den upprÀtad. Uteslutande kommer den nya versionen av Chrome helt enkelt att blockera varenda en av annonserna pÄ din webbplats. Och medan anvÀndare kommer att ha möjlighet att inaktivera den hÀr annonsfilterinstÀllningen, Àr det inte dubbelt sÄ troligt att de flesta anvÀndare inte bryr sig, vilket innebÀr att de webbplatser som Àr mycket engagerade i dessa metoder har ett incitament att fixa saker snabbt.

“I november 2017 införde Google skydd i Chrome mot sĂ„ kallade” trick to click “-lĂ€nkar som försökte omdirigera webbbesökare till webbplatser som de inte tĂ€nkte besöka, för att tjĂ€na pengar pĂ„ annonser eller stjĂ€la identiteter,” Digitala trender rapporterade idag om de kommande förĂ€ndringarna. ”Chrome 71-uppdateringen Ă€r en förlĂ€ngning av det. IstĂ€llet för att stoppa kraftfulla omdirigeringar kommer Chrome 71 helt enkelt att vĂ€ga om en webbplats innehĂ„ller “krĂ€nkande” innehĂ„ll, och om den gör det kommer den att blockera alla sina annonser.

”Efter sina egna interna utredningar om krĂ€nkande webbpraxis hĂ€vdar Google att de har identifierat den taktik som anvĂ€nds. SĂ„dana annonser kan fungera som systemvarningar eller anvĂ€nda falska ‘X’ -stĂ€ngningsknappar för att försöka uppmuntra en webbanvĂ€ndare att klicka pĂ„ innehĂ„llet felaktigt. SĂ„dana bedrĂ€gerier kan leda till nĂ€tfiskeattacker, liksom försök att stjĂ€la en anvĂ€ndares personliga information. ”

Webbplatsen fortsÀtter med att rapportera att den nya versionen av Chrome försöker attackera det problemet genom att gÄ efter webbplatsÀgare som publicerar sÄdant innehÄll, effektivt slÄ dem i fickboken genom att potentiellt djupsextera alla annonser frÄn deras webbplats och ta bort en inkomstkÀlla för dem. Vi bör naturligtvis ocksÄ pÄpeka att detta inte Àr den enda stora förÀndringen som kommer i den nya versionen av den populÀra webblÀsaren, vilket ocksÄ kommer att ge nya autoplay-policyer som Àr ett försök att minska frekvensen med vilken video och ljudinnehÄll spelas automatiskt upp nÀr en anvÀndare öppnar en webbplats.

Medan Chrome 71 faktiskt inte kommer att vara ute pÄ nÄgra veckor till, kan du ladda ner den hÀrifrÄn som Chrome-betaversion.