Med en kraftig minskning av intÀkterna, sÄg Samsung hopfÀllbara och 5G-telefoner att konsolideras under 2019

Med en kraftig minskning av intÀkterna, sÄg Samsung hopfÀllbara och 5G-telefoner att konsolideras under 2019

“Trots svagt Q418 ökade Samsungs Ă„rliga intĂ€kter till 219 miljarder dollar, och Ă€ven om det förvĂ€ntas att 2019 blir svagare kan ny teknik hjĂ€lpa till att Ă„terhĂ€mta förmögenheter.”

Samsungs sista kvartals syndrom fortsÀtter Àven med 2018, med företaget som uppvisade en ganska kraftig nedgÄng i intÀkter och rörelseresultat för fjÀrde kvartalet 2018, vid sitt intÀktssamtal igÄr. Företaget rapporterade ett ganska svagt kvartal för de tre senaste mÄnaderna av Äret, med 53,3 miljarder dollar i kvartalsvisa konsoliderade intÀkter och 9,7 miljarder dollar i rörelseresultat. JÀmfört med fjÀrde kvartalet 2017 minskar dessa siffror med 10 respektive 29 procent.

Samsung-Galaxy-S10-och-S10

NÀr det gÀller Ärssiffror ökade Samsungs rörelseresultat frÄn 48,2 miljarder dollar 2017 till 52,9 miljarder dollar 2018, medan intÀkterna ökade frÄn 215,3 miljarder dollar 2017 till 219,1 miljarder dollar 2018. Anledningen till sÄdana finansiella fluktuationer hos Samsung kan hÀnföras till hur dess totala företag genomförde. Företaget förklarade vid sitt inkomstsamtal att dess minneschips, som har varit stora pengarsnurrare för företaget, har varit efterfrÄgade. Nere Àr dess displaypanelverksamhet, som ser ökande konkurrens frÄn andra tillverkare, och i sin tur hÀmmar företaget.

Den lÄngsamma efterfrÄgan pÄ mobiltelefoner, med en gradvis mÀttnadspunkt som trÀffar de globala marknaderna, har ocksÄ bidragit till Samsungs avmattning. Sammantaget har Samsung förklarat att marknaden kan se Ànnu mörkare ut 2019 utan nÄgon betydande vÀndning förvÀntad i minneschips och OLED-skÀrmar, Àven om dessa sektorer förvÀntas förbÀttras i Är. Samsungs TV-verksamhet gÄr ocksÄ starkt, Àven om det kanske inte rÀcker för att göra en enorm skillnad för en nÄgot lÀgre intÀkt under 2019.

Samsung Galaxy F FÀllbar skÀrm

Som sagt, vad som kan göra skillnad, enligt företagets prognoser, Àr ökningen av innovativa enheter i smartphone-utrymmet. Företaget har redan bekrÀftat lanseringen av en hopfÀllbar skÀrmsmartphone, vilket kan ge ett vÀlbehövligt lyft för de totala intÀkterna. Dessutom innebÀr tillkomsten av 5G-anslutning Samsungs flaggskepp Galaxy S10 + 5G Edition kan vara en av de fÄ premium 5G-enheterna som blir tillgÀngliga tidigt i Är och dÀrmed tjÀna in en stigande trend.

Samsung hoppas att dessa enheter kan kompensera för en ganska svag prognos inför sitt kommande Är, och de nya smarttelefonteknologierna kan hjÀlpa den att Äteruppliva nÄgra av sina viktigaste affÀrsomrÄden framöver.