Med nya iPhones som anvÀnder Intel LTE-modem vill Qualcomms VD slÄ sig ner med Apple

Snapdragon 768G kommer att ge mördareprestanda till prisvÀrda 5G Androids

Trots Tim Cooks offentliga tillkÀnnagivande att han hatar tvister Àr det ingen hemlighet att Apple inte har nÄgra problem med att delta i lÄngvariga juridiska strider nÀr det kÀnns att det Àr rÀtt. Faktum Àr att vi sÄg detta spelas ut under loppet av Apples lagliga krÄngel med Samsung som slÀppte i hela sju Är innan det slutligen löstes i juni.

Även om Samsung-fallet nu hör till det förflutna, befinner sig Apple för nĂ€rvarande inblandat i en annan högsta insats juridisk kamp, ​​den hĂ€r gĂ„ngen med Qualcomm. Som en snabb uppdatering började den juridiska striden mellan Apple och Qualcomm som en tvist om royaltybetalningar avseende LTE-modem som anvĂ€nds pĂ„ iPhone. Sedan dess har tvisten exploderat till en fullfjĂ€drad patenttvister, dĂ€r Qualcomm förra Ă„ret lĂ€mnade in ett antal patentintrĂ„ngsansprĂ„k mot Apple pĂ„ grund av teknologier som rör strömhanteringschips, mobilanslutning och mer.

Med rÀttssalsstrider i horisonten, för att inte tala om orimliga juridiska rÀkningar, Bloomberg rapporterar att bÄda företagen kan vara öppna för avveckling. FrÄn Apples slut Àr detta inte sÀrskilt överraskande eftersom Tim Cook offentligt har sagt att han föredrar att bosÀtta sig i högprofilerade tvistemÄl. Och med avseende pÄ Qualcomm antydde VD Steve Mollenkopf subtilt under en intervju med Bloomberg TV att hans företag ocksÄ kan vara öppet för en förlikningsavtal.

”Miljön Ă€r sĂ„dan att en överenskommelse kan göras,” förklarade Mollenkopf. “Traditionellt skapar juridiska milstolpar en miljö för bĂ„da parter att Ă€ndra sitt perspektiv.”

Mollenkopf pratar nu till och med om Qualcomm och Apple som arbetar tillsammans igen. Det Àr ett ambitiöst mÄl, med tanke pÄ att Apple har tagit bort Qualcomm-chips frÄn iPhones till förmÄn för modem frÄn Àrkerivalen Intel Corp.

Om Qualcomm fortsĂ€tter att förbĂ€ttra sina marker i högre takt Ă€n konkurrenterna finns det ingen anledning till att Apple och Qualcomm inte skulle arbeta tillsammans igen – efter att ha löst sina juridiska fracas, sa han.

Faktum Ă€r att ordet om att Apple övergav Qualcomm var ett rykte under ganska lĂ„ng tid, och Qualcomm bekrĂ€ftade det i juli nĂ€r Qualcomm CFO George Davis sa till investerare: ”Vi tror att Apple enbart vill anvĂ€nda vĂ„ra konkurrents modem snarare Ă€n vĂ„ra modem i sin nĂ€sta iPhone slĂ€pp. Vi kommer att fortsĂ€tta tillhandahĂ„lla modem för Ă€ldre Apple-enheter. ”

Bortsett frÄn det Àr det vÀrt att notera att det Àr enkelt att prata om en lösning; att faktiskt komma till ömsesidigt godtagbara villkor kan visa sig vara mycket mer utmanande.