Med ParkHub behöver inte din bil parkera

Det finns ingen anledning att sockerbelÀgga det: parkering suger. Mellan att hitta en plats och försöka parallellt parkera, Àr den stress som orsakas av att bara försöka komma ut ur bilen utan motstycke. Oavsett om du befinner dig i en livlig storstad eller till och med en liten stad, Àr det lÀttast att parkera din bil det vÀrsta med att köra bil. Lyckligtvis vill en start förÀndra det pÄ ett meningsfullt sÀtt som alla kan komma ombord med.

Dallas-baserad ParkHub anvÀnder innovativ teknik och förbÀttrade processer för att underlÀtta parkering för alla. Med tre produkter, Prime, Portal och snart blivande Pulse, kan ParkHub helt förÀndra hur vÀgtransporter fungerar i stÀder över hela vÀrlden frÄn topp till botten.

Historien

ParkHub grundades 2010 av George Baker, en tidigare evenemangschef, och föddes av nödvÀndighet. Som kanske den största huvudvÀrken för evenemangschefer har parkering varit ett problem sedan Ford Model-T kom pÄ vÀgen. Men med Prime, ParkHubs flaggskeppsprodukt, gav Baker evenemangschefer den teknik de behöver för att tjÀna pengar utan att orsaka alla de irriterande linjerna.

“Jag har alltid drivits för att utnyttja teknik och med dessa tidiga exponeringar mot kontant tung industri och analog redovisningsprocess”, sa Baker i en intervju med Tech.Co. “Under mina senare Ă„r som chef för Southern Methodist University Athletics och olika andra evenemangsoperationer i DFW-metropolen började jag se hur tekniken kunde skapa ansvar i dessa operationer och optimera dessa ineffektiva processer och procedurer.”

George Baker

UtmÀrkelserna

Sedan 2010 har ParkHub varit upptagen med att göra rörelser i nÀringslivet. Efter att ha deltagit i sin första Super Bowl 2011 satte ParkHub ett brett utbud av erbjudanden och har sedan dess gjort affÀrer med TicketMaster, Live Nation och Dallas Cowboys, bland andra anmÀrkningsvÀrda idrottsarenor.

Att uppnÄ denna framgÄngsnivÄ var inte lÀtt. Mellan att hitta finansiering och att skala deras verksamhet gick Baker och hans team igenom en hel del vÀxtsmÀrtor. Detta hjÀlpte dock bara till att stÀrka deras framgÄngar pÄ lÄng sikt, samtidigt som Baker lÀrde en mycket viktig lektion om tillvÀxt.

“NĂ€r du börjar, bĂ€r alla varje hatt”, sa Baker. ”NĂ€r du vĂ€xer som företag förĂ€ndras dessa roller och ansvar nödvĂ€ndigtvis och begrĂ€nsas. Att hantera dessa interna förĂ€ndringar Ă€r utmanande, sĂ€rskilt nĂ€r du vĂ€xer snabbt. ”

Framtiden

NÀr förare blir mer och mer frustrerade över parkering nÀr dagarna gÄr, ser ParkHubs framtid ljus ut. Inte bara kommer de att expandera till MLB-stadioner de nÀrmaste mÄnaderna, men de planerar ocksÄ att göra ParkHub mer individuellt nödvÀndigt med sin kommande produkt, Pulse, som ger uppdaterad information om platsbelÀggning i nÀrheten. Och med all denna potential Àr det inte konstigt varför de Àr glada över att börja i Dallas.

“Det finns en enorm outnyttjad investerarbas i Dallas, den Ă€r bara inte van att göra tekniska affĂ€rer”, förklarade Baker. ”Vi har samlat in betydande kapital frĂ„n denna investerarbas genom att informera dem om hur tekniska investeringar Ă€r strukturerade. NĂ€r de vĂ€l var bekvĂ€ma och förstod hur dessa typer av investeringar skiljer sig frĂ„n sina traditionella olje- och gas- eller fastighetsinvesteringar följde pengarna. ”

HÄll dig uppdaterad om ParkHub och flera andra Dallas-baserade företag vid Dallas Startup Week drivs av Chase for Business.

Denna artikel Ă€r en del av en Startvecka innehĂ„llsserier som kommer till dig av CHASE for BUSINESS. Startup Week Ă€r firandet av företagare i stĂ€der runt om i vĂ€rlden. JAKT för AFFÄRS Ă€r allt ett företag behöver pĂ„ ett stĂ€lle, frĂ„n expertrĂ„d till vĂ€rdefulla produkter och tjĂ€nster. Hitta affĂ€rsnyheter, berĂ€ttelser, insikter och experttips allt pĂ„ ett stĂ€lle pĂ„ Chase.com/forbusiness. LĂ€s resten av vĂ„r Startup Week-serien.

Grafik med tillstÄnd av ParkHub