Med Relike kan du förvandla din Facebook-sida till ett nyhetsbrev

Avatar for Fazeel Ashraf

Alla har en Facebook-sida idag.

Hur du använder det spelar roll, ännu mer, när konkurrensen är så hård. Relike är ett av de verktyg som gör din Facebook-sida mer än bara en hobby.
Relike tillåter användaren att initiera marknadsföringskampanjer via e-post. Att ställa in saker är en bit kaka. Man måste bara ange namnet på deras Facebook-sida.
Resten görs av Relike. Användare kan skapa e-postkampanjer på några minuter genom att ange webbadressen till deras Facebook-sida. Företaget hämtar sedan upp alla de senaste inläggen från användarnas Facebook-sida och låter dig skapa ett e-postmeddelande med några få klick.
Användare kan automatiskt välja sina mest gillade inlägg eller välja inlägg efter eget tycke manuellt.
I likhet med andra e-postkampanjtjänster kan användarna välja bland en mängd olika mallar, schemalägga dagar och tid då e-postmeddelanden ska skickas och till och med samla en tabell med e-postadresser.

Användare som har använt andra e-postmarknadsföringstjänster som MailChimp borde inte ha några problem med att använda Relike. Företaget vill att användare ska tänka stort. Deras mål är inte att komma i direkt konkurrens med andra nyhetsbrevstjänster.

De vill att användare och sociala medier som har en Facebook-sida ska dyka in på en marknad som är full av potential, dvs. e-postmarknadsföring. Tjänsten är gratis om du behöver skicka 2000 e-postmeddelanden eller mindre per månad.
Det kostnadsfria alternativet har inte avancerade funktioner som borttagning av Relike-annonser eller borttagning av Relike-logotyp eller avancerad resultatrapportering.
Avancerade rapporter är en ganska cool funktion att ha eftersom den informerar kunder om vem som klickar på sina inlägg och exporterar data i ett filformat tillbaka till klienten, därmed kommer användarna att ha en omfattande kunskap om sin målgrupp.
För andra funktioner som klickfrekvenser, öppna priser och avancerade rapporter kommer användarna att ha 5 euro per månad och en halv euro för varje 1000 e-postmeddelanden som skickas.

OwnPage har arbetat nära med olika medieföretag för att optimera hur de presenterar sina nyhetsbrev. OwnPage spårar användarnas läsvanor när de är på en nyhets- och mediewebbplats.

Detta säkerställer att det nyhetsbrev som en användare mottar anpassas för att bättre passa deras läsvanor, vilket ökar oddsen för användare som återvänder till nyhetssidan.
OwnPage anv√§nds redan av m√•nga k√§nda nyheter i Frankrike. N√•gra av dessa butiker inkluderar Le Parisien, Les Echos, BFM TV och L’Express.

Läs också: Tech-orienterad undersökningswebbplats Markup samlar in mer än 20 miljoner dollar

Stephane Cambon berättade för TechCrunch att Relike var nästa stora kapitel i OwnPages liv. Att använda en webbläsares data för att analysera användarnas läsvanor är bara en liten bit i pusslet.
Vissa smarta sociala medarbetare kan förbättra denna information genom att ge mening och sammanhang till den. Dessa strategier kommer i slutändan att gynna webbplatsen, eftersom det ökar klick, även om dessa klick uppnås via clickbait.
För att extrahera dessa data födde Start Relike. Starten planerar att lägga till integration med andra sociala medier också, som Twitter och Instagram.