Meddelanden frÄn Google I / O 2019: Lins, Assistent, Duplex, Live Caption och mer

Meddelanden frÄn Google I / O 2019: Lins, Assistent, Duplex, Live Caption och mer

“Funktionerna som tillkĂ€nnagavs pĂ„ Google I / O 2019 kommer att börja lanseras redan denna mĂ„nad”

Vid utvecklarkonferensen för Google I / O 2019 var alla ögon riktade mot Android Q och de nya Pixel 3a-telefonerna. Det fanns dock en massa nya funktioner som Google meddelade som kommer att fÄ stor inverkan pÄ hur vi anvÀnder sina produkter. FrÄn en kraftfullare objektiv till en smartare assistent och funktioner för att hjÀlpa de som Àr annorlunda, hÀr Àr en titt pÄ nÄgra av de viktigaste tillkÀnnagivandena som gjorts pÄ Google I / O 2019.

Google-objektiv

FrÄn och med Google Lens kommer den kameracentrerade produkten inte bara att hÀmta relevant information frÄn texten den pekas pÄ utan ocksÄ ge mer relaterad information kring samma. Till exempel kommer den att kunna markera populÀra rÀtter nÀr den pekas pÄ en meny och visa detaljer om maten nÀr ett objekt trycks. Dessutom kan anvÀndare ocksÄ lÄta Google Lens berÀkna tipset och till och med dela upp summan genom att helt enkelt peka pÄ restaurangkvittot. Snart kommer anvÀndarna att kunna peka pÄ recept i tidningar och se sidan vÀxa upp och visa dem hur man förbereder matrÀtten.

Google-objektiv

Utöver det sa Google ocksĂ„ att Google Go-sökappen för nybörjartelefoner fĂ„r objektivintegrering i kameraappen. SĂ„ nĂ€r anvĂ€ndare helt enkelt pekar pĂ„ en text kommer Google Lens att översĂ€tta den till ett sprĂ„k som de kĂ€nner till och Ă€ven lĂ€sa upp den. ÖversĂ€ttningsfunktionen Ă€r för nĂ€rvarande tillgĂ€nglig pĂ„ sprĂ„k som engelska, hindi, franska, italienska, nederlĂ€ndska, portugisiska, kinesiska, japanska och mer. Dessa uppdateringar kommer att börja lanseras senare denna mĂ„nad.

Google Duplex

Duplex för webben

Google Duplex fick ocksÄ en uppdatering vid I / O 2019-evenemanget, som gÄr utöver röst för att utföra uppgifter pÄ nÀtet. För nÀrvarande Àr Google Duplex för webben begrÀnsad till bilbokningar och bokning av filmbiljetter. NÀr du ber Google Assistant att boka en bil Ät dig öppnar den relevanta webbplatsen, fyller i formulÀret, anger datum och tid för bilhÀmtningen. Du behöver bara bekrÀfta detaljerna med ett tryck, varefter assistenten till och med vÀljer bilen Ät dig och slutför bokningen.

Google Assistant

Google Àr likvÀrdigt

Assistenten kommer inte att vara beroende av internetanslutning lĂ€ngre eftersom Google sĂ€ger att den har tagit ner berĂ€kningsmodellerna och tillhörande data till ~ 500 MB, vilket gör den tillrĂ€ckligt liten för att köra pĂ„ enheten. Detta eliminerar behovet av att hĂ„lla den virtuella assistenten ansluten till internet för att köra uppgifter som kan utföras offline. Dessutom Ă€r assistenten nu snabbare med att behandla förfrĂ„gningar, sĂ„ att den kan utföra ett antal uppgifter efter varandra direkt utan att behöva sĂ€ga ”Hej Google” varje gĂ„ng. Assistenten kan ocksĂ„ vĂ€xla mellan appar medan du utför uppgifter, vilket gör det lĂ€ttare att sĂ€ga bilder frĂ„n Photos-appen via Gmail. Alla dessa uppgraderingar kommer att komma till “nya” Pixel-telefoner senare i Ă„r, sa företaget vid evenemanget.

Federerat lÀrande

Federerat lÀrande

Federated Learning Àr en ny funktion som kommer till Googles Gboard inom kort och andra produkter dÀrefter. Federated Learning, förklarar Google, gör det möjligt för mÄnga enheter att trÀna en global ML (maskininlÀrnings) -modell utan att centralisera deras data. Varje telefon sÀgs berÀkna pÄ modellen och skicka den till molnet, inte sjÀlva data. Till exempel kommer Gboard att kunna lÀra sig alla typer av nya ord som fÄr dragkraft bland sina miljoner anvÀndare utan att kompromissa med sÀkerheten och titta pÄ nÄgon specifik anvÀndares Gboard-data.

Live Caption, Live Relay

Live Relay och Live Caption Ă€r Googles nya “smarta assistenter” för att hjĂ€lpa de som Ă€r annorlunda. Den förstnĂ€mnda Ă€r en hjĂ€lpchattfunktion som lĂ„ter dig skriva in dina svar och skriva ut vad folk sĂ€ger till dig i chattfönstret för telefonsamtal. Funktionen hjĂ€lper personer med nedsatt hörsel eller föredrar att inte prata, att ringa ett samtal med textning och svara via smarta svar. Konversationen som du gör via Live Relay sker helt pĂ„ enheten och förblir privat, sĂ€ger Google. Det finns ingen exakt tidslinje för nĂ€r Live Relay-funktionen kommer till konsumenterna.

livekaption

Live Caption, Ă„ andra sidan, kommer att transkribera videon eller ljudet pĂ„ din skĂ€rm i realtid. Funktionen, enligt Mountain View-företaget, fungerar pĂ„ enheten sĂ„ det finns inga förseningar. Live Caption-funktionen kan anvĂ€ndas för videor, podcast eller videor du spelar in hemma. ”För 466 miljoner döva och hörselskadade runt om i vĂ€rlden Ă€r textning mer Ă€n en bekvĂ€mlighet – de gör innehĂ„llet mer tillgĂ€ngligt. Vi arbetade nĂ€ra med döva för att utveckla en funktion som skulle förbĂ€ttra tillgĂ„ngen till digitala medier, ” Sa Google i ett blogginlĂ€gg. Funktionen finns som standard pĂ„ Android Q och kan aktiveras frĂ„n tillgĂ€nglighetsinstĂ€llningar.