MediaTek Helio M70 5G-aktiverad chipset lanseras i Indien 2019-slutet

MediaTek Helio M70 5G-aktiverad chipset lanseras i Indien 2019-slutet

“Det M70 5G-kompatibla modemet tillkĂ€nnagavs förra Ă„ret vid China Mobile Global Partner Conference i Guangzhou”

Enligt en rapport frÄn IANS kommer den taiwanesiska chiptillverkaren MediaTek att lansera sin 5G-kapabla Helio M70-chipset i Indien senare i Är. Chipsatsen sÀgs lanseras i slutet av detta Är och kommer att vara tillgÀnglig för köp nÀsta Är. MediaTeks 5G-chipset kommer sÀkert att vara ett billigare alternativ till andra och kan hjÀlpa till att vÀxa 5G-antagandet i landet. Mellanklass- och budgetsmartphones kan levereras med detta chipset, vilket hÄller kostnaderna lÄga.

MediaTek Helio M70 - presenterad

Företaget VD, Anku Jain, uppgav att 5G för nÀrvarande Àr ett av dess viktigaste fokusomrÄden. Och det borde vara, eftersom tillverkare arbetar med att föra 5G-kompatibla smartphones till kunder. Smartphones med 5G-stöd, till exempel Galaxy S10 5G, finns redan att köpa i vissa regioner runt om i vÀrlden. Under de kommande mÄnaderna skulle fler 5G-enheter lanseras. De flesta av dessa enheter anvÀnder Snapdragon 5G-modemet och Àr ganska dyra. Jain sa i ett uttalande till IANS:

”5G Ă€r ett mycket stort fokusomrĂ„de för oss. SoC (system-pĂ„-chip) kommer sĂ€kert att lanseras i slutet av Ă„ret och levereras nĂ€sta Ă„r. Vi kom upp med M70-modemet förra Ă„ret som ger 5G-funktioner och det kommer att skickas senare i Ă„r med en SoC som kombinerar modemet och CPU: n till ett enda chip. Eftersom 5G Ă€r ett stort fokus gĂ„r mycket av vĂ„r forskning och utveckling (FoU) till 5G-utveckling. ”

MediaTeks erbjudande skulle vara bland de första modem som stöder 5G multilÀge med basband och upp till 5 Gbps nedladdningshastigheter. Vi Àr inte sÀkra pÄ om chipsets skulle tillverkas i Indien, men företaget har tre FoU-anlÀggningar hÀr i Indien. Det Àr troligt att det mesta av forskningen och utvecklingen skulle ske i landet, medan den faktiska tillverkningen kan Àga rum i Taiwan.

Ett exakt lanseringsdatum för den nya M70-chipsetet har inte delats Ànnu. Smartphones som anvÀnder denna chipset bör vara tillgÀngliga inom de nÀrmaste tvÄ Ären i Indien.