MediaTek lanserar en 7nm chipset med 5G-stöd senare i Är

MediaTek lanserar en 7nm chipset med 5G-stöd senare i Är

“Den nya chipset kommer att vara kraftfullare och effektivare Ă€n den senaste Helio P90-varianten”

Enligt en ny rapport har den taiwanesiska chiptillverkaren MediaTek planer pÄ att slÀppa ett 5G-kapabelt chipset i Är. Denna nya chipset kommer att konkurrera med nya Snapdragon 855 och HiSilicon Kirin 980. MediaTek-chipsets finns mestadels i budget- och mellansmart smartphones och den nya 5G-chipset kan riktas mot dessa enheter. Företaget tillhandahÄller prisvÀrda chipsets och det Àr vad det kommer att fortsÀtta göra.

Den nya MediaTek 5G-kompatibla chipset kommer att byggas med en 7nm tillverkningsprocess, som liknar sina konkurrenter. Det bekrÀftade nyheterna i en intervju med Android Authority. Enligt MediaTek kommer den nya chipset att vara mycket kraftfullare Àn den senaste Helio P90-processorn. Till skillnad frÄn sina andra erbjudanden kommer detta chipset att placeras pÄ avancerad marknad. Den kommer ocksÄ att ha avancerade AI-funktioner och kan anvÀnda den senaste Cortex-A76 CPU frÄn ARM.

MediaTek Helio P90 - presenterad Helio P90 Àr MediaTeks bÀsta processor hittills och det Àr ett imponerande chip. Den Àr byggd med en 12nm-process och anvÀnds i flera medelklassiga enheter. Företag som Realme har anvÀnt MediaTek-chipsets och prestanda Àr ganska bra. Vice president för företagsförsÀljning i företaget, Finbarr Moynihan, sade:

”Jag tror att du kommer att se nĂ„got flytta upp frĂ„n oss. Hur vi mĂ€rker det och vad det dyker upp Ă€r jag inte sĂ€ker pĂ„. Men du kommer sĂ€kert att se mer avancerad kapacitet Ă€n vad vi sĂ€ger pĂ„ P90. ”

NÀr det gÀller 5G-kapaciteten för denna nya chipset, bekrÀftade MediaTek att det kommer att lansera sitt M70 5G-modem senare i Är. Vi kan förvÀnta oss att de första telefonerna som drivs av detta modem kommer till H2 2020. Företaget gav inte ett exakt datum eller tidsram för lanseringen av det nya chipsetet.

Även om det riktar sig till den avancerade marknaden med den kommande 7nm-processorn, Ă€r det mycket troligt att telefoner som anvĂ€nder den blir billigare Ă€n konkurrenterna. Exempelvis prissĂ€tts smartphones frĂ„n Samsung och LG, som anvĂ€nder Snapdragon 855-chipset och SD X50-modemet, runt $ 800 – $ 1000. Andra mĂ€rken prissĂ€tter ocksĂ„ sina 5G-telefoner mycket högre Ă€n varianterna som inte Ă€r 5G. Förhoppningsvis kommer vi att se billigare enheter med MediaTek-chipsets.