MediaTek tillkÀnnager 7 nm 5G SoC med Helio M70 för mellansmart smartphones, kommer 2020

MediaTek tillkÀnnager 7 nm 5G SoC med Helio M70 för mellansmart smartphones, kommer 2020

“Den nya 5G-chipset frĂ„n MediaTek anvĂ€nder ARM: s Cortex-A77 CPU och Mali-G77 GPU”

MediaTek har tillkÀnnagett ett 5G-klart chipset vid den pÄgÄende Computex 2019-mÀssan i Taiwan. Denna nya chipset har varit pÄ gÄng ett tag nu och Àr baserad pÄ 7nm-processen. Chipset har ocksÄ den senaste Cortex-A77 CPU och Mali-G77 GPU, som nyligen tillkÀnnagavs av ARM. Företaget har ocksÄ inkluderat sin mest kraftfulla AI-enhet eller APU pÄ chipsetet. SoC har Helio M70 5G-modemet, som ska leverera prestanda och anslutning i vÀrldsklass.

Den nya 5G-chipsetet har en multilÀgesdesign, vilket innebÀr att den ocksÄ kan anvÀnda andra nÀtverksstandarder som 2G, 3G och 4G. Den stöder bÄde 5G och icke-5G sub-6GHz-nÀtverk. Den anvÀnder Helio M70 5G-modellen som tillkÀnnagavs tidigare i Är. MediaTek sÀger att dess 5G-lösning med en chip Àr mer avancerad Àn andra lösningar med dubbel chip som erbjuds av tÀvlingen.

KĂ€lla - MediaTekKĂ€lla – MediaTek

Företaget hÀnvisar naturligtvis till Qualcomm Snapdragon 855-chipset och Snapdragon X50 5G-modemet. Detta Àr en dubbelchipslösning, som kommer att bli mer energikrÀvande och producera mer vÀrme. MediaTek 5G SoC levereras inbyggd med 5G-modemet, vilket innebÀr att effektbehovet skulle vara mindre. Det skulle ocksÄ vara vÀrmelöst och visa sig vara mer effektivt. Enligt företaget skulle chipsets vara fÀrdiga för försÀljning under Q3 i Är och bör vara tillgÀngliga i telefoner före Q1 2020.

Chipsetet har en intelligent energisparfunktion tillsammans med omfattande energihantering. Det kan ge upp till 4,7 Gbps nedladdningshastigheter och 2,5 Gbps för uppladdningar. Det Àr ocksÄ vÀrldens första 5G SoC byggd med 7nm-processen, vilket hjÀlper till att spara energi och öka prestanda. Den integrerade APU: n stöder avancerade AI-funktioner som de-oskÀrpa och Image Processor kan utföra 4K-videokodning och avkodning vid 60 fps. Den kan ocksÄ stödja superhögupplöst kamera upp till 80 megapixlar.

MediaTek-chipsets anvÀnds inte riktigt i flaggskeppsenheter, och företaget strÀvar inte efter att behaga den marknaden. Det vill tillhandahÄlla en kostnadseffektiv 5G-lösning till medelklassiga enheter i Asien, Europa och Nordamerika.