Mer Àn hÀlften av studenterna tar minst en CS-klass

Trots en del otvivelaktigt orĂ€ttvis kritik gĂ€llande Millennials och deras olika förvĂ€ntningar pĂ„ jobbutsikter efter college, verkar det som att den sĂ„ kallade “rĂ€ttade” generationen jobbar med sin röv pĂ„ college för att skapa goda arbetsutsikter efter examen. Enligt en fĂ€rsk rapport om lĂ€get för högskoleanstĂ€llning gör dagens högskolestudenter vad de kan för att förvĂ€rva nĂ„gra av dagens bĂ€sta jobbfĂ€rdigheter – sĂ„ mycket, faktiskt, att 53,4 procent av dagens högskolestudenter och nyutexaminerade har minst en datavetenskapskurs oavsett college. Och anledningen? För att göra sig mer konkurrenskraftiga pĂ„ dagens arbetsmarknad.

De 2015 State of College Hiring rapporten genomfördes av Looksharp‘s InternMatch, en webbplats som Ă€r den största marknadsplatsen för praktikplatser och nybörjare för studenter och nyutexaminerade. Baserat pĂ„ data som sammanstĂ€llts frĂ„n mer Ă€n 50 000 studenter, tittar rapporten pĂ„ allt frĂ„n vad studenter och nyĂ„ringar gör för att bli anstĂ€llda, till de typer av praktikplatser eller intrĂ€desjobb som de hittar. Av de mĂ„nga saker som rapporten visar, ger den stödjande bevis för att eleverna utvidgar sin kunskapsbas till klasser inte bara inom sina valda huvudĂ€mnen eller akademiska spĂ„r.

college-studenter-datavetenskap-klass-statistik

(Looksharp / InternMatch)

Även om studenter inte planerar att ta ett jobb inom datavetenskap, programmering eller teknik, erkĂ€nner studenter nuförtiden vikten av att ha Ă„tminstone viss kunskap om CS som en hĂ€vstĂ„ngsfaktor för att hjĂ€lpa dem att förvĂ€rva jobb eller praktikplatser. Enligt rapporten har mer Ă€n hĂ€lften av alla högskolestudenter och de senaste graderna gĂ„tt en CS-kurs, som strĂ€cker sig frĂ„n 39,7 procent av högskolestudenterna till 60,1 procent av studenterna. Vad som Ă€r mer intressant Ă€r att studenter som bedriver företagsstudier Ă€r mer benĂ€gna att ha tagit en eller flera datorkurser – med 68,6 procent av företagsstudenterna som svarar positivt jĂ€mfört med 33,1 procent av studenterna i akademiska huvudĂ€mnen.

För nyutbildade studenter eller nuvarande studenter som fortfarande letar efter ett sĂ€tt att utöka sin CS-kunskap, övervĂ€g att kolla in dessa 60 gratis datavetenskapskurser du kan ta online. (Även om detta verkar konstigt att erbjuda för nĂ€rvarande inskrivna studenter med ytterligare klasser utanför sina lĂ€roplaner, State of College anstĂ€ller rapporten visade att 26 procent av studenterna faktiskt tidigare har gĂ„tt online-kurser som erbjuds via plattformar som Coursera, Udemy och CodeAcademy.)

Du kan lÀsa hela texten 2015 State of College Hiring rapportera hÀr.