Mer bevis pÄ att Microsoft arbetar med sin egen hopfÀllbara smartphone

Den största tÀvlingen för Samsungs hopfÀllbara Galaxy-telefon kan komma frÄn en ovÀntad plats

Microsoft för nÄgra veckor sedan presenterade en massa nya Surface-mÀrkta produkter, Àven om den mytiska Surface Phone / Andromeda-enheten inte var nÄgonstans i sikte.

Men under dagarna före presskonferensen sÄg vi bevis för att Microsoft aktivt utvecklar en hopfÀllbar telefon frÄn Andromeda. Under dagarna som följde hÀndelsen retade Microsofts designguru Panos Panay ocksÄ att Surface Phone Àr pÄ vÀg. Och nu har vi ett bevis pÄ att Microsoft utforskar hopfÀllbara enheter.

En Microsofts patentansökan som lÀmnades in till WIPO i slutet av mars och publicerades den 11 oktober innehÄller otroligt detaljerade ritningar av hur en hopfÀllbar Surface Phone skulle se ut. Patenten med titeln GÄngjÀrnsenhet och först upptÀcktes av Windows Central, visar en surfplatta som har en hopfÀllbar skÀrm och ett gÄngjÀrn som gör att anvÀndaren kan fÀlla den inÄt eller utÄt.

Microsofts ritningar avslöjar ocksÄ i detalj detaljens komplexitet i gÄngjÀrnet som gör att anvÀndaren kan fÀlla enheten. Det som verkar vara mycket tydligt frÄn Microsofts bilder Àr att enhetens gÄngjÀrn Àr av yttersta vikt. Och det Àr förstÄeligt, eftersom gÄngjÀrnet pÄ en hopfÀllbar enhet mÄste vara felfri nÀr det gÀller design, funktionalitet och hÄllbarhet. Microsoft noterar att gÄngjÀrnet kan anvÀndas i en mÀngd olika enheter, inklusive smartphones, bÀrbara datorer och bÀrbara enheter.

Den vikbara skÀrmen kan placeras pÄ vardera sidan om enheten som patentet förklarar. SÄledes skulle huvudskÀrmen ligga antingen pÄ utsidan av den vikta strukturen eller inredningen. Det Àr oklart om en sekundÀr skÀrm skulle sitta pÄ enhetens utsida om huvudskÀrmen fÀlls inÄt.

Microsoft Àr ocksÄ intresserad av att minska belastningen pÄ den fÀllbara skÀrmen och gÄngjÀrnet och förhindra skador. Dessutom vill företaget bygga in komponenter bakom skÀrmen som skulle hjÀlpa det att ge samma kÀnsla Àven i de omrÄden dÀr skÀrmen ska fÀllas.

En annan sak att tÀnka pÄ om den hÀr typen av enheter Àr batteriets livslÀngd. Den större skÀrmen kommer sÀkert att Àta upp mycket juice, Àven om effektiva komponenter kan kompensera den. Men gÄngjÀrnsmekanismen skulle ta mycket plats som annars skulle kunna anvÀndas för batteriet. Som alltid med patent finns det ingen garanti för att Microsoft nÄgonsin kommer att tillverka en gadget som den som visas pÄ dessa bilder. Men ritningarna Àr otroligt detaljerade, förvisso mycket mer specifika Àn mÄnga illustrationer som du brukar upptÀcka i sÄdan dokumentation.