Mer från Healthcare Tech; Matskannrar

Avatar for Dr. Hafsa Akbar Ali

Tänk dig att ta ut en smart enhet ur fickan, peka den mot maten och få dess exakta bildning och näringsvärden. Med mat, skanner är det möjligt.

Du kan räkna kalorierna. Du kan känna till dess ingredienser och komponenter genom vilka den tillverkas. Det kan vara möjligt att veta om maten är bortskämd eller förorenad. Låter det inte spännande?

Matskannrar är de små handhållna enheterna som analyserar matens sammansättning med en enkel punkt.

Tillämpningar:

Förebyggande av allergiska reaktioner:

Matskannrar förhindrar allergiska reaktioner. De har mycket potential för förebyggande. Därför kan dessa skannrar hjälpa till att rädda miljontals människor från olika allergier.

Enligt Food Allergy Research and Education har 1 av 13 barn i USA matallergier. Cirka 30% av allergierna är för mer än en mat. Varje år får nästan 200 000 människor i USA allvarliga allergier på grund av förorenad mat. Patienterna skickas till akuten. Statistiken visar att det är en person var tredje minut.

Det är omöjligt att undvika dem helt. Eftersom det inte finns något botemedel mot dem förutom att undvika den maten.

√Ąt vad som √§r r√§tt f√∂r dig:

√Ąven n√§r maten inte √§r f√∂rorenad eller infekterad kan skannern vara mycket anv√§ndbar. Det kan ber√§tta kalorierna i maten.

Om du försöker gå ner i vikt, skulle du vilja veta fetterna och kalorierna. det är verkligen praktiskt. Du kanske också vill veta vilken mat som är bra för dig eller vilken som inte är det.

Med hjälp av den molekylära livsmedelsskannern kan du få korrekt information om innehållet i maten. Om det inte är hälsosamt kan du sluta äta det.

Behöver du använda:

En matskanner är en praktisk enhet eftersom den kan spara dig från större problem.

Några av matskannrarna är:

Tellspecopedia:

Sök efter livsmedelsingredienser eller komponenter och förvärva deras hälsoeffekt. Det kommer att fatta beslut om man ska köpa maten eller inte.

Glutenmjölsförfalskning:

Det kommer att testa glutenmjölet med urea eller melamin. Det kommer att fatta ett beslut om glutenmjöl.

FishQC och bedrägeri:

Det kommer att testa fiskens färskhet och kvalitet. Testa för viktbedrägerier genom att mäta överflödigt vatten i fryst fisk. Det kommer att minska kostnaderna för bedrägerifisken. Det kommer att skapa en rapport om arbetet. Kommer åt rapporthistoriken.

FruktQC:

Testa fruktens färskhet, mognad och kvalitet. Testa fruktens smak. Det fattar ett beslut om frukten är bra att köpa. Minska kostnaden för frukten om den är oren. Skapa en rapport om det utförda arbetet. Gå till rapporthistoriken.

Internet förbättrar din näring

Låt oss säga att du precis fick reda på att maten du ska äta innehåller bakterier. Kommer det inte att ändra dig? Det kommer det definitivt. Antag att en person har diabetes; om han använder en livsmedelsskanner och han får veta att maten har gott om sockerinnehåll kommer han definitivt inte att ha det. Så praktiskt kan den här matskannern vara!

Matskannrar måste gradvis gå från rådata till automatiserad analys.

Matskannern bör bestämma exakt:

Matskannern bör noggrant bestämma följande saker:

Ingredienser. Komponenter. Kostval. Genomics bakgrund.

Fördelar med matskanner:

Tillfredsställande för livsmedel med låg fuktighet. Livsmedel som innehåller flyktiga oljor som örter och kryddor. Billig. Lätt att använda.

Nackdelar med matskanner:

Destruktiv. Tidskrävande. Involvera brandfarligt lösningsmedel. Gäller inte vissa livsmedel.

Hur fungerar dessa skannrar?

Skannrarna använder ljuset, som bryts från ett objekt för att skapa ett specifikt optiskt fingeravtryck, som sedan korreleras med en förutbestämd uppsättning igenkända objekt. Skannrar kan också berätta egenskaperna hos en viss artikel, som hur mycket C-vitamin en given apelsin innehåller.

Framtid med matskannrar:

Forskare och läkare pratar om näringsläkemedel. Det är effekten av näring på de metaboliska vägarna. Genom att förstå detta koncept kan vi veta på ett mer personligt sätt vad som bör tas i vilken mängd. Detta kommer i sin tur att ha en anmärkningsvärd effekt på den allmänna hälsan också. Till exempel är vissa människor känsligare för koffeinkonsumtion än andra. På samma sätt metaboliserar vissa människor långsamt alkohol medan andra kan metabolisera det snabbare. Beroende på deras DNA-status, trenden i näringsämnen, kan man därför känna till näringsämnena i livsmedelsskannern och därmed kan ändra deras kost.

Diabetespatienter kan säkert veta antalet kolhydrater i maten. Detta kan hjälpa dem att undvika kolhydratrik mat, vilket kommer att störa diabeteskontrollen. Personer med allergier kan undvika farliga livsmedel med hjälp av dessa skannrar.

Trots de många fördelarna som livsmedelsskannern erbjuder finns det begränsningar för dess användbarhet. Den största utmaningen för dem är kostnaden. Ja, de är dyra. En annan begränsning är dess storlek. De måste handhållas.

Framtida teknik kanske också kan berätta vilken typ av mat. Till exempel om köttet är nötkött eller fårkött.

Arbetet är fortfarande under pipeline!