Mercedes Benz helelektriska 402 hästkrafter SUV presenteras

Avatar for Amnah Fawad

Mercedes Benz har äntligen avslöjat sin helelektriska 402 hästkrafter SUV och det ser dope ut.

Den futuristiska bilen har varit under stor spekulation de senaste √•ren. SUV: n √§r en helelektrisk helbil med upp till 200 mils r√§ckvidd. F√∂retaget st√•r emot n√•gra seri√∂sa konkurrenter som Tesla. Chefen f√∂r f√∂retaget kallar sin kommande bil f√∂r ” en ny era ”.
Den helelektriska SUV: n är samtalens tekniska nav och här är vad vi vet om den hittills:

Buzz

Mercedes Benz EQC är en fyrhjulsbil med över 200 mils räckvidd. Källor berättar att EQC kan täcka 280 mil när det är fulladdat. För en första timer tror vi att bilen klarar sig bra. Men om vi jämför det med andra elbilar där ute, sticker det inte ut. Vidare är bilen utrustad med ett 80 kWh batteri med 402 hästkrafter.
Företaget investerar 10 miljarder euro i utbyggnaden av sin EQ-modellportfölj och 1 miljard + euro i sin globala batteriproduktion. Produktionen kommer att hanteras av Beijing Automotive Company, som är ett projekt från Tyskland och Kina.

Mercedes Benz helelektrisk SUV

Mercedes Benz helelektrisk SUV

√Ąr det b√§ttre √§n de andra d√§r ute?

Mercedes Benz är inte den första som producerar elbilar. Tesla är ett av de populära elmärken som finns. Teslas modell X har en hastighet på 155 km / h vilket absolut inte matchar EQC.
Men Teslas produktionslinjer blir misshandlade av kritikerna som beskriver det som ‚ÄĚproduktionshelvete‚ÄĚ. F√∂retaget k√§mpar allvarligt f√∂r att uppr√§tth√•lla den produktionsniv√• som det ursprungligen stod f√∂r. Till skillnad fr√•n sin konkurrent kommer Mercedes Benz att forts√§tta anv√§nda den som den anv√§nt tidigare.

Ser det lovande ut?

F√∂retagets VD Dieter Zetsche √§r mycket positiv till detta futuristiska satsning. Han sa, “Elektrisk drivning √§r en viktig komponent i framtidens r√∂rlighet”, vilket indikerar hur starkt han k√§nner f√∂r detta projekt.
Mercedes Benz helelektrisk SUV
Dessutom ser företaget till att kunderna får en helelektrisk bil av högsta klass utan skakningar och andra oacceptabla brister. Med tanke på sina konkurrenters misstag är företaget inställd på att släppa SUV: n som är på topp under de kommande åren.

Var står det i framtiden?

Med en så lyxig teknik som den här finns det alltid denna fråga som dyker upp i vårt sinne; behöver vi det faktiskt? Svaret är inte så enkelt. Till att börja med är automatisering och införlivande av avancerad teknik i sig i alla delar av vårt liv oundvikligt och det finns absolut ingen väg tillbaka. Vidare, i en era där varje lyx framställs som en nödvändighet, har betoning av fördelarna som tekniken kan medföra blivit en vanlig taktik.
Låt oss hoppas att företaget också tänker grön energi under de kommande åren.
Till framtiden!