Mest pinsamma tekniska lanseringar frÄn 2019

Mest pinsamma tekniska lanseringar frÄn 2019

I flera Ă„r har Silicon Valley varit stolt över mottot “flytta snabbt och bryta saker.” I Ă„r har dock lanseringar kommit sĂ„ snabbt att vissa allvarligt framtrĂ€dande produkter och tjĂ€nster helt bokstavligen har gĂ„tt sönder pĂ„ sin debut.

Med en stĂ€ndig ström av innovation som gör oss kĂ€nsliga för att bli wowed vid varje tur Ă€r mĂ„nga av oss nu lite mer pessimistiska och försiktiga med den senaste tjĂ€nsten eller hĂ„rdvaran. Men ibland handlar det inte om en cynisk teknisk press – ibland gĂ„r lanseringar verkligen fel. MĂ„nga av de mest profilerade flopparna Ă€r till och med ganska roliga, frĂ„n obrytbart glas som krossas omedelbart till Samsung som snappar sin vik.

HĂ€r Ă€r vĂ„r titt pĂ„ de största ögonblicken under det senaste Ă„ret, dĂ€r tekniska jĂ€ttar har debuterat ny banbrytande teknik – bara för att sluta skĂ€ra sig sjĂ€lva i processen.

Tesla Cybertrucks fönsterproblem

Jag vet, jag vet, det hÀr var bara förra mÄnaden, och vÄr nyhetscykel pÄ 80 mil en timme har gÄtt snabbare Àn Cybertruck kan dra en F-150 uppför en kulle. Men nÀr det gÀller innehÄll med hög krympning staplar den verkligen Elon Musks debut i november av Teslas första elektriska pickup.

Det stora ögonblicket kommer nĂ€r Teslas designchef, Franz von Holzhausen, slog en metallkula i fordonets förmodligen ”pansrade” och splittriga glas – krossade det snabbt pĂ„ scenen. Ett snabbt dubbel-eller-ingenting-försök till ett andra försök gav ytterligare bevis pĂ„ att vem som helst kan bryta en Cybertrucks fönster, förutsatt att de har en liten metallkula och en anstĂ€ndig kastarm.

I relaterade nyheter finns rapporter om att Elon Musks andra företag, SpaceX, förorenar natthimlen och hindrar astronomer överallt. Under tiden fortsÀtter Musks juridiska problem efter hans dÄligt rÄdda Twitter-trolling av en dykare som var inblandad i förra Ärets thailÀndska grottrÀddning. SÄ, inte ett bra 2019, men Ätminstone kommer Musk alltid att ha Rick och Morty-komo.

Samsung Galaxy Fold var jĂ€ttebra – tills du viks den

Vikbara telefoner Àr nÀsta stora sak i smartphone-trender, och Samsung ville komma ut före paketet nÀr det planerade att Samsung Fold skulle lanseras i mars. Det försenades dock tvÄ gÄnger, emellan rapporter om en mÀngd olika problem som visats av granskningsprover före lansering.

Multiple Fold-granskningsenheter kortslutade till och med helt nÀr journalister försökte, ja, vika ihop de saker. Vi fick tag pÄ ett tidigt prov och kan bekrÀfta att Àven om de inte bröt, var en ful veck definitivt synlig.

Efter att ha avbrutit förbestÀllningar i maj slÀppte Samsung Àntligen Galaxy Fold pÄ riktigt i september. Lösades problemet verkligen? Kanske, men bara om du behandlar $ 2000-enheten med vit handsknivÄ. En TechCrunch-reporter likviderade fortfarande med en defekt skÀrm Àven efter alla dessa förseningar.

Google Stadia lanseras utan nÄgra mördartitlar

En av de största tekniska giganterna i vÀrlden vill lansera en molntjÀnst som stör spelindustrin pÄ flera miljarder dollar. Vad kan gÄ fel?

Googles Stadia-tjĂ€nst slĂ€pptes den 19 november till blandade recensioner. Glöm en Netflix-spĂ€rr av innehĂ„ll. Vid lanseringen erbjöd Stadia bara ett spel som inte kunde hittas nĂ„gon annanstans. “Ooof”, som Guardian uttryckte det, innan han beskriver det ensamma originalspelet, Gylt, som “charmigt men oinspirerande.” Utöver det citerade andra butiker dĂ„lig strömningsupplösning och grafik, liksom kontrollproblem.

Google kommer att Ă„terhĂ€mta sig. Allt det behöver göra Ă€r att förbĂ€ttra de tekniska problemen och lĂ€gga till fler originalspel i tjĂ€nsten. ÄndĂ„ Ă€r det pinsamt att ett av de största företagen dĂ€r ute inte kan rĂ€kna ut de hĂ€r sakerna innan de gĂ„r live.

Facebook Dating blir spökt

Facebooks datingtjĂ€nst lanserades den 5 september. Skulle jag veta det om jag inte var Tech.co-författare? Förmodligen inte, vilket sĂ€ger allt. Jag menar, bara frasen “Facebook Dating” i sig Ă€r pinsamt.

Men jag vill inte vara det för betyda. LÄt oss ta en snabb genomsökning av vad en opartisk tredje parts tjÀnst har att sÀga om Facebook Dating. Det hÀr Àr den bÀsta tweeten nÀr du söker pÄ frasen pÄ Twitter:

Varför i helvete skulle jag eller nÄgon nÄgonsin prova Facebook dejting? pic.twitter.com/adDXfCwTNB

– allie (@alleiigh) 24 november 2019

HÀr Àr nÀsta:

Varför fortsÀtter Facebook att berÀtta för mig att jag kan gÄ med pÄ Facebook-dejting. Jag kommer aldrig. Jag kan inte ens förestÀlla mig skitshowen som daterar Facebook.

– Jordyn Jones (@jordynejoness) 26 november 2019

LÄt oss avsluta med en positiv anteckning. HÀr Àr en anledning att övervÀga tjÀnsten:

Kanske Ă€r jag en 3 pĂ„ Tinder men jag Ă€r en 10 pĂ„ Facebook Dating 😏😏😏

– Trevor 🌙 (@trevleft) 21 november 2019

Disney + -dominans bucklad av dud dag ett

Ytterligare en massiv företagslansering, ytterligare ett felaktigt bakslag. StreamingtjĂ€nsten Disney + lanserades den 12 november till massor av fel, frĂ„n felmeddelanden “Kan inte ansluta till Disney +” till obrukbara funktioner och specifikt innehĂ„ll som visade sig vara otillgĂ€ngligt.

Disney inaktiverade Ă€ven avsiktligt funktioner som “FortsĂ€tt titta” -funktionen för att fokusera pĂ„ att fĂ„ grunderna att fungera. Detta lĂ€mnade tjĂ€nsten pĂ„ livsstöd i tvĂ„ veckor efter lanseringen.

Beviljat, anledningen till detta pinsamma lanseringsfel var en som alla andra företag i den hĂ€r artikeln önskar att de hade – Disney sĂ„g fler registreringar Ă€n de hade förvĂ€ntat sig. Över 10 miljoner abonnenter loggade in.

Och hur som helst, Disney + debuterade ett hemligt vapen vid lanseringen som sÀkerstÀller att minnen av dessa tekniska svÄrigheter snart kommer att glömmas bort. 2020 kommer allt vi kommer ihÄg Baby Yoda.

En dÄlig lansering, en ljus framtid?

SÄ, gör en fruktansvÀrd lanseringshÀndelse eller dÄlig mottagning ett varumÀrke eller en produkt till misslyckande? Knappast.

Till exempel skulle det vara en dÄlig satsning att skriva av Disney + som en dud, baserat pÄ nÄgra fÄ tidiga problem ensam. HÀr Àr en plattform som lyckats samla in olika IP-adresser frÄn Marvel, Star Wars, Pixar och Disneys hela bakkatalog. House of Mouse Àr i det hÀr pÄ lÄng sikt, och det ger Netflix mycket att oroa sig över.

Google, Facebook och Samsung Àr alla tillrÀckligt stora varumÀrken för att ta det pÄ hakan om en av deras nya produkter eller tjÀnster misslyckas med att bli wow frÄn början. Samsung Galaxy Fold, till exempel, var mer ett bevis pÄ konceptet Àn en Àkta satsning för telefonen som alla vill ha i fickan i Är. Samsung kan gÀrna vila pÄ sina lagrar med Galaxy S10 5G som framgÄngsrikt lanserades 2019, och rykten cirkulerar redan om en show-stop Galaxy S11-serie som följer upp den 2020.

ÄndĂ„ skulle vi inte satsa pĂ„ gĂ„rden pĂ„ Tesla Cybertruck som slĂ€pper Ford F-150 som den mest sĂ„lda pick-up lastbilen, Ă€ven om Musk pĂ„stĂ„r sig ha det bĂ€ttre i en bokstavlig dragkamp. ÄndĂ„ har den stĂ€ndigt blygsamma Elon med glĂ€dje twittrat att han redan har tagit 200 000 förbestĂ€llningar, sĂ„ allt Ă€r möjligt …