MetaPipe hjÀlper datorgrafikteam att fungera smartare

MetaPipe hjÀlper datorgrafikteam att fungera smartare

Om du Àr en visuell effekt-, datorgrafik- eller animationskonstnÀr som arbetar med ett fjÀrrlag kanske du vet att det tar dagar eller till och med mÄnader att skapa en grupps infrastruktur. Du mÄste kunna dela information, programvara och extremt stora filer. En annan huvudvÀrk Àr att ha all den programvaran och infrastrukturen som sitter dÀr och vÀntar pÄ att du ska anvÀnda den, och du har fÄtt betala mycket pengar i förvÀg för att ha det.

MetaPipe tar allt det hÄrda arbetet med att skapa en studio och ta bort den till molnet för att inkludera infrastruktur, rendering och arbetsstationer. Genom att svara pÄ en serie frÄgor för uppstÀllning har ditt team allt de behöver för att fÄ jobbet gjort.

Förutom att skapa en molnkreativ pipeline för team har MetaPipe ocksÄ utvecklat en annan anvÀndningsplan. AnvÀndare betalar bara för de programvaror som de anvÀnder.

”Allt ser bra ut. Vi har pratat med mĂ„nga programvaruföretag för att se om de skulle vara villiga att anvĂ€nda vĂ„r modell – gĂ„ till en minutsbetalningsbas snarare Ă€n en Ă„rs- eller mĂ„nadsavgift. Hittills har ingen sagt nej, sĂ€ger VD Aaron Estrada, bosatt i Albuquerque.

Den hÀr molnbearbetningen för datorgrafik tar de vanliga, svÄra uppgifterna och lÀgger allt i vad som innebÀr att du fyller i en checklista. Just nu Àr deras produkt en lagrings- och arbetsstationsdel som du kan ta med din egen licens.

“Vi Ă€r för nĂ€rvarande pĂ„ vĂ„r tredje prototyp och vĂ€xer den till en fullstĂ€ndig MVP”, tillĂ€gger Estrada. ”Mycket av det vi har kommit fram till utvecklades av mĂ„nga Ă„rs erfarenhet hos de stora företagen och att se hur saker gick fel och vad som kunde göras bĂ€ttre.”

Om du vill trÀffa teamet bakom verksamheten, kommer de att visa sina ansikten pÄ SIGGRAPH i juli, vÀrldens största konferens för datorgrafikartister.

LÀs mer om andra startups hÀr pÄ Tech.Co