Mi 9-kamera: DxOMark ger 107, men avslöjar en oväntad nackdel

Xiaomi Mi 9, Black Shark 2 topp AnTuTu-rankningar för de bästa Android-telefonerna från april 2019

“Mi 9: s 107-betyg p√• DxOMark √§r den n√§st h√∂gsta smarttelefonkamerapo√§ngen n√•gonsin, men trots 48MP-sensorn saknas uppenbarligen fina detaljer.”

Xiaomi Mi 9 är äntligen här, och med det är det vanliga utbudet av riktmärken, testresultat och certifieringar som nästan varje flaggskeppssmartphone lanseras med nuförtiden. Den största dragningen, för många sent, har varit DxOMark-betyg Рett certifikat för validering för hur bra en smarttelefonkamera är. Nu verkar Mi 9 ha fått ett ganska glödande certifikat från DxOMark, som har rankat det som den näst högst rankade smarttelefonkameran någonsin och den bästa smarttelefonen någonsin för inspelning av videor.

Xiaomi-Mi-9

Enligt kamerans benchmarking- och betygswebbplats är Mi 9 verkligen en av de bästa smartphonesna någonsin när det gäller kamerans skicklighet. Den har en bakre bildbildsinställning med tre kameror, rubrikerad av 48MP Sony IMX586-bildsensor. Den är större än den genomsnittliga mobila sensorn, har mindre inbyggda pixlar med pixelbinningsteknik och levereras med ett 26 mm f / 1,75 (35 mm-ekvivalent) objektiv. Den andra kamerasensorn är 12MP Samsung ISOCELL S5K3M5 med 50mm f / 2.2-objektiv för 2x optisk zoom, och det tredje är en 16MP Sony IMX481-sensor med 17mm f / 2.2-objektiv för vidvinkelfotografering. Denna inställning får hjälp av en hybrid autofokusinställning som inkluderar fasdetektering, kontrast och laserassisterad fokusering.

Med en sådan vördnadsvärd tävling är det inte riktigt en överraskning att Mi 9 rankas så högt upp på DxOMarks lista. Bildveteranerna har vid sin granskning sagt att det inte finns några stora brister i kameran, och resultaten som produceras under olika ljusförhållanden är i stort sett konsekventa. Det är faktiskt den tredje bästa smarttelefonkameran någonsin på DxOMarks lista, endast bakom Huawei Mate 20 Pro och P20 Pro. I videografi har Mi 9 dock överträffat alla smartphones som tillverkats och testats av DxOMark på grund av dess förmåga att spela in 4K-videor istället för att uppskalera innehåll och därmed spela in oöverträffade nivåer av detaljer och texturer.

Xiaomi Mi 9

Bland de st√∂rsta h√∂jdpunkterna i Mi 9s kamera √§r dess lysande autofokusprestanda, noggrann exponeringskontroll, v√§lkontrollerade ljudniv√•er och j√§mna bakgrundsdefokusgradienter. En ganska sl√•ende nackdel f√∂r Mi 9 √§r dock “f√∂rlusten av detaljer”, vilket √§r lite f√∂rv√•nande med tanke p√• spelet bakom den nya 48MP-sensorn. DxOMark s√§ger ocks√• att dynamiskt omf√•ng √§r n√•got begr√§nsat, och i videoinspelningsl√§ge √§r det l√•gt ljusbrus och instabil fokuseringsprestanda.

Med det sagt har DxOMark själv sagt att dessa brister är mycket minimala, och du kommer möjligen inte att märka det i Mi 9.s vardagliga prestanda. Faktum är att du kanske inte märker dem alls, så länge du lever dina fotografier endast via din smartphone. Annars verkar Mi 9 ha en oväntad nackdel som den professionella fotografen i dig verkligen inte gillar.