Mi 9-kamera: DxOMark ger 107, men avslöjar en ovÀntad nackdel

Xiaomi Mi 9, Black Shark 2 topp AnTuTu-rankningar för de bÀsta Android-telefonerna frÄn april 2019

“Mi 9: s 107-betyg pĂ„ DxOMark Ă€r den nĂ€st högsta smarttelefonkamerapoĂ€ngen nĂ„gonsin, men trots 48MP-sensorn saknas uppenbarligen fina detaljer.”

Xiaomi Mi 9 Ă€r Ă€ntligen hĂ€r, och med det Ă€r det vanliga utbudet av riktmĂ€rken, testresultat och certifieringar som nĂ€stan varje flaggskeppssmartphone lanseras med nuförtiden. Den största dragningen, för mĂ„nga sent, har varit DxOMark-betyg – ett certifikat för validering för hur bra en smarttelefonkamera Ă€r. Nu verkar Mi 9 ha fĂ„tt ett ganska glödande certifikat frĂ„n DxOMark, som har rankat det som den nĂ€st högst rankade smarttelefonkameran nĂ„gonsin och den bĂ€sta smarttelefonen nĂ„gonsin för inspelning av videor.

Xiaomi-Mi-9

Enligt kamerans benchmarking- och betygswebbplats Àr Mi 9 verkligen en av de bÀsta smartphonesna nÄgonsin nÀr det gÀller kamerans skicklighet. Den har en bakre bildbildsinstÀllning med tre kameror, rubrikerad av 48MP Sony IMX586-bildsensor. Den Àr större Àn den genomsnittliga mobila sensorn, har mindre inbyggda pixlar med pixelbinningsteknik och levereras med ett 26 mm f / 1,75 (35 mm-ekvivalent) objektiv. Den andra kamerasensorn Àr 12MP Samsung ISOCELL S5K3M5 med 50mm f / 2.2-objektiv för 2x optisk zoom, och det tredje Àr en 16MP Sony IMX481-sensor med 17mm f / 2.2-objektiv för vidvinkelfotografering. Denna instÀllning fÄr hjÀlp av en hybrid autofokusinstÀllning som inkluderar fasdetektering, kontrast och laserassisterad fokusering.

Med en sÄdan vördnadsvÀrd tÀvling Àr det inte riktigt en överraskning att Mi 9 rankas sÄ högt upp pÄ DxOMarks lista. Bildveteranerna har vid sin granskning sagt att det inte finns nÄgra stora brister i kameran, och resultaten som produceras under olika ljusförhÄllanden Àr i stort sett konsekventa. Det Àr faktiskt den tredje bÀsta smarttelefonkameran nÄgonsin pÄ DxOMarks lista, endast bakom Huawei Mate 20 Pro och P20 Pro. I videografi har Mi 9 dock övertrÀffat alla smartphones som tillverkats och testats av DxOMark pÄ grund av dess förmÄga att spela in 4K-videor istÀllet för att uppskalera innehÄll och dÀrmed spela in oövertrÀffade nivÄer av detaljer och texturer.

Xiaomi Mi 9

Bland de största höjdpunkterna i Mi 9s kamera Ă€r dess lysande autofokusprestanda, noggrann exponeringskontroll, vĂ€lkontrollerade ljudnivĂ„er och jĂ€mna bakgrundsdefokusgradienter. En ganska slĂ„ende nackdel för Mi 9 Ă€r dock “förlusten av detaljer”, vilket Ă€r lite förvĂ„nande med tanke pĂ„ spelet bakom den nya 48MP-sensorn. DxOMark sĂ€ger ocksĂ„ att dynamiskt omfĂ„ng Ă€r nĂ„got begrĂ€nsat, och i videoinspelningslĂ€ge Ă€r det lĂ„gt ljusbrus och instabil fokuseringsprestanda.

Med det sagt har DxOMark sjÀlv sagt att dessa brister Àr mycket minimala, och du kommer möjligen inte att mÀrka det i Mi 9.s vardagliga prestanda. Faktum Àr att du kanske inte mÀrker dem alls, sÄ lÀnge du lever dina fotografier endast via din smartphone. Annars verkar Mi 9 ha en ovÀntad nackdel som den professionella fotografen i dig verkligen inte gillar.