Mi 9 SE kan ha varit det sista kompakta flaggskeppet frÄn Xiaomi

Xiaomi Mi 9 SE feat

“Xiaomi-president Lin Bin talade om svĂ„righeterna med att producera en fullt utrustad flaggskeppssmartphone och antydde slutet pĂ„ varumĂ€rkets kompakta flaggskepp”

Kommer du ihÄg de gamla goda dagarna nÀr Sony alltid skulle introducera ett kompakt flaggskepp varje Är? Visserligen Àr Xiaomis Mi 9 SE inte lika kompakt (den har en 5,97-tums skÀrm), men med tanke pÄ dess breda bildförhÄllande och skÀrmstorlek frÄn slut till slut, har Mi 9 SE i princip skalstorleken pÄ en 5,1-tums smartphone , som effektivt kvalificerar sig som kompakt enligt dagens standarder. Dess höga bildförhÄllande innebÀr ocksÄ att den Àr smalare i kroppsbredd och dÀrmed lÀttare att greppa.

Men Mi 9 SE var möjligen den sista av de kompakta flaggskepp som Xiaomi lanserade, enligt ord frĂ„n företagets president Lin Bin. I ett inlĂ€gg pĂ„ Weibo svarar pĂ„ den uppskattning som mottagits för den optimala balansen mellan kraft, prestanda och ergonomi som Mi 9 SE slog, sĂ€ger Bin detsamma och antyder att det Ă€r osannolikt att det kommer att finnas en annan ‘SE’ -variant av nĂ„got framtida flaggskepp frĂ„n Xiaomi.

Xiaomi Mi 9 SE feat

Anledningen till detta Àr inte den minskande efterfrÄgan pÄ kompakta telefoner, som mÄnga kanske hade förvÀntat sig. TvÀrtom verkar mÄnga anvÀndare runt om i vÀrlden föredra smartphones med kompakta dimensioner, jÀmfört med de med massiva skÀrmar som Àr uppÄt 6 tum. Detta hjÀlper dem att fÄ den ergonomiska fördelen, och de kompakta mÄtten gör att det blir bekvÀmt att anvÀnda den som en telefon, medan en andra surfplatta kan anvÀndas för innehÄllskonsumtion, om det behövs.

Dessutom förklarar Bin att tillkomsten av 5G och dess förutsÀttningar för antennkonfiguration, kombinerat med efterfrÄgan pÄ en högpresterande chipset, flera kameror bÄde fram och bak och ett tillrÀckligt stort batteripaket för att ge bra batteriuthÄllighet och snabba laddningstider, har lett till tekniska svÄrigheter, dÀr det inte finns tillrÀckligt med utrymme i ett kompakt smartphone-chassi för att packa i alla komponenter.

Xiaomi Mi 9 SE första intryck17

Detta verkar vara ett giltigt problem och med tillverkare som nu arbetar för att ta bort alla externa knappar och sensorer för att packa in dem, vilket gör att en “kompakt” smartphone lĂ„ter ganska svĂ„rt. Är du besviken över Xiaomis beslut, eller tycker du att det har liten betydelse eftersom storskĂ€rmstelefoner kommer att rĂ„da Ă€ndĂ„? LĂ„t oss veta!