Mi MIX 3 nedbrytning avslöjar enkla men effektiva magnetiska skjutreglage

Mi MIX 3 nedbrytning avslöjar enkla men effektiva magnetiska skjutreglage

“Varken Mi MIX 3 eller Honor Magic 2 Ă€r tillgĂ€ngliga i Indien Ă€n.”

År 2018 ledde strĂ€van efter att helt upphĂ€va smarttelefonramen OEM-tillverkare till nĂ„gra galna innovativa idĂ©er, varav en var skjutreglerkameran. Xiaomi och Honor var de tvĂ„ kinesiska smarttelefontillverkarna som fick idĂ©n att förverkligas med Mi MIX 3 och Honor Magic 2. Och Ă€ven om dessa tvĂ„ smartphones kan se ut som om de har samma skjutmekanism Ă€r de allt annat Ă€n. YouTuber Zack Nelson pĂ„ sin populĂ€ra kanal JerryRigEverything tog den dĂ„liga Mi MIX 3 ifrĂ„n varandra för att avslöja hur Xiaomi har gjort det beroendeframkallande reglaget pĂ„ den ramlösa MIX-enheten möjligt.

Medan videon visar mÄnga andra interna delar av flaggskeppet Mi MIX 3 Àr det bara i slutet av videon som vi kan se skjutmekanismen. Som YouTuber fick reda pÄ, anvÀnde Mi MIX 3 anvÀndarna en mycket enkel magnetisk kemi för att uppnÄ reglaget. Till skillnad frÄn andra komplexa motoriserade maskiner som anvÀnds av sÄdana som Vivo och OPPO, Àr Xiaomis skjutreglage ocksÄ mindre benÀgen för fel eftersom den anvÀnder enkla magneter. Faktum Àr att oberoende tester visade att skjutreglaget framgÄngsrikt fullbordats 60000 gÄnger vilket Àr imponerande. Xiaomi har placerat en magnet i vardera halvan av de tvÄ delarna av MIX 3 (första intryck). Skjutreglaget kommer ut nÀr magneterna stöter ifrÄn varandra och de Àr i ett lockande lÀge nÀr den glider tillbaka pÄ plats. En bandkabel hakar genom ett hÄl i moderkortet för att ansluta de tvÄ halvorna och gör skÀrmen funktionell. I jÀmförelse anvÀnder Honor Magic 2 enkla sidoskenor som underlÀttar förflyttningen av smartphonens tvÄ halvor och en bandkabel finns ocksÄ hÀr.

Tidigare genomfördes ocksÄ ett torturtest av Mi MIX 3 pÄ samma kanal dÀr handenheten klarade alla tester inklusive böjprovet. Mi MIX 3 Àr en vÀlbyggd enhet medan Find X Àven om det Àr mer elegant Àr ömtÄligt och inte överlevde böjprovet pÄ Zacks tester. Mi MIX 3 har Ànnu inte kommit till Indien Àven om den lanserades i flera andra icke-kinesiska lÀnder frÄn och med 2019.

[Previous Story]Honor View 20 Àr tillgÀnglig offline frÄn 6 februari pÄ Reliance Digital och My Jio Stores

[Next Story]Med en kraftig minskning av intÀkterna, sÄg Samsung hopfÀllbara och 5G-telefoner att konsolideras under 2019