Michael Kors Access Runway-recension: en smart-smartklocka för framÄtriktad trÀning

Michael Kors Access Runway-recension: en smart-smartklocka för framÄtriktad trÀning

Som kvinna Àr det inte lÀtt att hitta en smartklocka som Àr bÄde funktionell och feminin. Apple Watch Series 4 (första intryck) Àr en personlig favorit, bÄde för sin unisex-design och dess stora funktioner. Det Àr dock begrÀnsat till iPhones, och som teknisk journalist tycker jag att det Àr begrÀnsande nÀr jag anvÀnder en Android-enhet. Googles Wear OS-plattform har funnits ett tag nu och grÀnssnittet har förbÀttrats ganska sedan starten. Plus Àr Wear OS plattform, vilket innebÀr att det kan anvÀndas med bÄde Android-enheter och iPhones. Medan LG, Huawei och Misfit gör Wear OS-smartklockor, Àr det mest produktiva smartwatch-varumÀrket bland dem alla Fossil. Fossil gör inte bara Wear OS-smartklockor under sitt eget varumÀrke, men det har ocksÄ ett gÀng högmodemÀrken under sitt paraply, inklusive Emporio Armani, Skagen, Michael Kors och Diesel. Fossil lanserade nyligen en rad smartklockor i Indien, och bland dem Àr Michael Kors Access Runway. Med signatur Michael Kors-design och laddad med fitnessfunktioner Àr detta en smartklocka som kombinerar stil och funktion. För att ta reda pÄ om det motiverar prislappen 2555 Rs, fÀste jag den pÄ min handled i ett par veckor.

Om inte för skĂ€rmen kan Michael Kors Access Runway lĂ€tt förvĂ€xlas med en analog klocka. Den har en klassisk design med en rund urtavla i en guldtonfinish, matchande rostfritt stĂ„lrem och roterande krona med graverad “MK” -mĂ€rkning. 41mm-urtavlan Ă€r ganska tjock, men Michael Kors kallar detta för en “överdimensionerad” smartwatch, sĂ„ den Ă€r avsedd att se avsiktligt större ut pĂ„ handleden. Klockan finns ocksĂ„ i silver-, rosĂ©guld- och dubbeltonsdesigner, med val av band av metall, silikon, keramik och nylon. Det finns ett extra spĂ€nne inuti butikslĂ„dan som kan anvĂ€ndas med utbytbara silikon- eller tygremmar. Bandet i rostfritt stĂ„l var för stort för min handled, sĂ„ jag var tvungen att fĂ„ bort nĂ„gra lĂ€nkar, vilket enkelt kan göras hos en lokal klockaffĂ€r.

Kronan flankeras av tvĂ„ knappar, som kan anpassas för att fĂ„ fram en app eller funktion efter eget val. Jag hade den översta knappen instĂ€lld för att slĂ„ pĂ„ ficklampans funktion och den nedre för att öppna Google Fit. Det finns en mikrofon synlig mellan den övre knappen och kronan, som kan anvĂ€ndas för att kalla till Google Assistant. Smartwatchens bas har en optisk pulssensor och hela klockan Ă€r simtĂ€t och vattentĂ€t upp till 30 meter, vilket innebĂ€r att du sĂ€kert kan ta den för ett dopp i poolen. TyvĂ€rr Ă€r rostfritt stĂ„lrem inte perfekt för fysisk aktivitet för nĂ„got slag, sĂ„ jag rekommenderar att du anvĂ€nder ett silikonband med klockan. Även dĂ„ gör den stora, prickiga urtavlan det inte perfekt för att springa eller simma – det Ă€r definitivt mer ett modesmartur Ă€n ett fitness.

Michael Kors Access Runway_1
Access Runway har en AMOLED-skĂ€rm med rika fĂ€rger och djupa svarta – perfekt för att visa upp olika urtavlor. SkĂ€rmen har en upplösning pĂ„ 390 x 390 pixlar, med text och bilder som ser skarpa och skarpa ut. Smartwatchen erbjuder ett helt utbud av urtavlor, inklusive traditionella, moderna och digitala mönster. För varje urtavla kan du anpassa vilken information du vill se – till exempel kan du vĂ€lja att se vĂ€der istĂ€llet för hjĂ€rtfrekvens eller kalender istĂ€llet för batteriindikatorn. Du kan ocksĂ„ anpassa ratten och accentfĂ€rgen för varje urtavla, vilket Ă€r en fin touch. KlockskĂ€rmen tĂ€nds automatiskt nĂ€r du lutar eller lyfter handleden eller trycker pĂ„ skĂ€rmen. Det finns ocksĂ„ ett alternativ som alltid Ă€r pĂ„ skĂ€rmen, som Ă€ndras till ett omgivande lĂ€ge efter nĂ„gra sekunder. Detta Ă€r verkligen mer anvĂ€ndbart för att se tiden snabbt, men minskar batteriets livslĂ€ngd om den Ă€r aktiverad.

Michael Kors Access Runway_10Bortsett frĂ„n de otaliga klockans ansikten som erbjuds, kommer Access Runway ocksĂ„ med en uppsĂ€ttning funktioner som heter Michael Kors Access. Detta inkluderar My Social, My Looks, My Modes och My Next. My Social lĂ„ter dig vĂ€lja foton frĂ„n Instagram eller Facebook och applicera dem pĂ„ ett urtavla, sĂ„ att du kan ge klockan en personlig touch. Bilden ovan Ă€r faktiskt ett foto frĂ„n mitt Instagram-flöde, och jag var ganska nöjd med det slutliga resultatet. Med My Looks kan du vĂ€lja ett urtavla enligt en bakgrundsfĂ€rg, som svart, blĂ„, lila, vit, etc, sĂ„ att du kan matcha den med din outfit. Sparade urtavlor frĂ„n My Social dyker ocksĂ„ upp i My Looks. Mina lĂ€gen lĂ„ter dig vĂ€lja och automatiskt anvĂ€nda urtavlor för dag- och nattutseende. Med My Next kan du lĂ€gga till ett kommande evenemang och visa antalet dagar kvar – till exempel “15 dagar kvar till Goa-resa”. Detta visas pĂ„ utvalda urtavlor.

Access Runway kör Googles Wear OS, som Àr lÀtt att navigera via gestbaserade kontroller. Att svepa ner frÄn toppen ger dig tillgÄng till snabbinstÀllningar, inklusive praktiska alternativ som flygplanslÀge och hitta min telefon. Att svepa uppifrÄn och ned visar dina meddelanden, som du kan trycka pÄ för att expandera helt. Att svepa Ät höger visar Google Assistant och du kan anvÀnda din röst för att stÀlla grundlÀggande frÄgor frÄn den hÀr skÀrmen. Om du sveper Ät vÀnster visas Google Fit, som visar dina aktiva minuter och pulspunkter.

Michael Kors Access Runway_6

Tack vare Ätkomst till Play Store kan du ladda ner en rad appar, spel och urtavlor för att ytterligare anpassa din klocka. Införandet av Spotify Àr en extra bonus och lÄter dig styra uppspelning till en ansluten smartphone via klockan. Klockan kan kopplas ihop med bÄde iOS- och Android-enheter och styras via en dedikerad app.

Att driva Access Runway Àr en Snapdragon Wear 2100-processor, och det Àr lite nedslÄende att varumÀrket inte valde det nyare Snapdragon Wear 3100-chipsetet. Det finns ocksÄ 4 GB lagringsutrymme ombord, samt ett 300 mAh batteri. Klockan har Bluetooth, Wi-Fi, GPS och NFC för anslutning, med den sista avsedda att möjliggöra betalningar via Google Pay, en funktion som tyvÀrr inte Àr tillgÀnglig i Indien. Den optiska pulssensorn kan stÀllas in sÄ att den avlÀser var 20: e minut eller manuellt nÀr du trycker pÄ hjÀrtfrekvensikonen pÄ urtavlan. Inkluderingen av GPS innebÀr att du kan ta klockan för en körning och spÄra din rutt utan att behöva bÀra din smartphone. Den inbyggda stegrÀknaren spÄrar ditt stegrÀkning, men jag tyckte att det rÀknade ganska lite, sÀrskilt jÀmfört med Mi Band 3.

Michael Kors Access Runway_13

TyvÀrr trots sin mÀngd funktioner, nÀr det kommer till daglig anvÀndning, Michael Kors Access Runway vacklar ganska lite. GrÀnssnittet Àr mycket trögt, med skÀrmen fryser en rutinmÀssig hÀndelse, sÀrskilt nÀr du navigerar pÄ flera skÀrmar. SkÀrmen misslyckades ofta med att registrera kranar eller svep, och det var tillfÀllen att jag bara var tvungen att lÄta klockan vara i nÄgra minuter innan den kom till liv igen. Det blir ocksÄ mÀrkbart varmt nÀr skÀrmen fryser, vilket Àr oroande med tanke pÄ att den Àr fastspÀnd pÄ handleden. Batteriets livslÀngd var ocksÄ lÀgre Àn genomsnittet, medan klockan tog slut pÄ juice pÄ kvÀllen. Det betyder att om du bÀr klockan en hel dag och gÄr ut för kvÀllsdrinkar eller middag, mÄste du ladda den igen eller avstÄ frÄn det begrÀnsade lÀget för lÄg effekt. Den enda plussidan Àr att den medföljande magnetiska laddaren kan ladda den helt pÄ drygt en timme.

Om jag skulle rekommendera en kvinnors smartklocka bara pÄ grundval av design och funktioner, skulle Michael Kors Access Runway vara högst upp pÄ min lista. Upplevelsen sviker dock av frysningar och efterslÀpningar, vilket Àr olyckligt med tanke pÄ att klockan har sÄ mycket annat att göra. Jag skulle vilja se den hÀr smartklockan i en Snapdragon 3100-upplaga, vilket kan förbÀttra den totala prestandan och batteriets livslÀngd avsevÀrt.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar:

Modern, elegant design Inbyggd GPS-simningssÀker Brett urval av urtavlor

Nackdelar:

Trögt grÀnssnitt DÄlig batteritid Design Àr inte perfekt för trÀning