Micro App Company Sapho samlar in $ 9,5 miljoner, visar att appar fortfarande Àr coola

Micro App Company Sapho samlar in $ 9,5 miljoner, visar att appar fortfarande Àr coola

Sapho, ett företag som tillverkar mikroappar, samlade just 9,5 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda. Ny investerare Alsop Louie Partners ledde och SoftTech VC, Caffeinated Capital, Morado Ventures, AME Cloud och Bloomberg Beta deltog. Kunder som företaget registrerade sig medan stealth inkluderar imponerande namn som CBS Interactive och Google.

Vad Àr mikroappar? De Àr utformade för att förmedla mellan Àldre företagsprogramvara och anstÀllda. Medan arbetstagare behöver omedelbara aviseringar, Àr Àldre företag ofta beroende av förÄldrad utrustning med avgörande icke-omedelbara meddelanden. De massiva företagen kommer sannolikt inte att uppdatera sin programvara, sÄ de kan istÀllet köpa en Sapho-mikroapp som Àr utformad för att grÀnssnittet med deras specifika programvara.

Och eftersom stora Ă€ldre företag har en budget med lĂ€mplig storlek kan Sapho ha rĂ„d att skrĂ€ddarsy appar till en mĂ€ngd olika standardprogramvarupaket, “frĂ„n försĂ€ljnings- och redovisningsprogram till HR-hanteringsplattformar”, enligt TechCrunch. De skapar till och med en app som matchar ett visst program om de inte redan har en.

Sapho Àr utformad för att identifiera och ta itu med en specifik frÄga som grundarna hatade:

”Detta Ă€r ett problem som Saphos tre grundare – Fouad ElNaggar, Peter Yared och Charles Christolini – alla upptĂ€ckte frĂ„n första hand nĂ€r de arbetade tillsammans pĂ„ CBS innan de lĂ€mnade för att starta Sapho. NĂ€r de först beskrev problemet med IT i de flesta företagsföretag för mig, kallade de de miljoner dollar som investerats i företagsprogramvara och den efterföljande bristen pĂ„ anvĂ€ndning, “den smutsiga hemligheten” för IT-branschen. ”

OmgÄngen med 9,5 miljoner dollar finansieras pÄ nyheterna om en fullstÀndig avmattning av appar: De genomsnittliga smarttelefonanvÀndarna laddar ner noll appar per mÄnad. NÄgra stora appar för sociala nÀtverk (dina Facebooks, dina Snapchats) har absorberat tillrÀckligt med mobil uppmÀrksamhet för att inga fristÄende spel eller appar kan fÄ en fot i dörren.

Saphos MO undviker lÀtt detta problem: Eftersom var och en av Saphos mikroappar endast Àr utformad för att laddas ner av ett begrÀnsat antal arbetare som hoppas kunna förbÀttra programvaran som de sitter fast med, har Sapho en begrÀnsad men dedikerad publik. Medan andra appar tappar synligheten för social media-driven konsolidering verkar Sapho vara blomstrande. Med tanke pÄ framgÄngen med sin serie A, Àr investerare överens.

Bild: Flickr / WOCinTech