Micron Äterupptar nÄgra av sina chiptillförsel till Huawei

Micron Äterupptar nÄgra av sina chiptillförsel till Huawei

“För den USA-baserade chiptillverkaren har det inte skadat det att kunna göra affĂ€rer med Huawei till nĂ€stan 200 miljoner dollar”

Chipset-tillverkare och leverantör Micron, som tillverkar ett brett utbud av system-pÄ-chipset-plattformar för olika anvÀndningsfall, har Äterupptagit nÄgra delar av sina leveranser till den frÀmmande kinesiska elektronik- och telekommunikationsjÀtten Huawei. Enligt en Reuters rapport, som citerade Microns verkstÀllande direktör Sanjay Mehrotras informationsinvesterare, har företaget identifierat en del av sitt vanliga leveransmandat till Huawei som uteslutet frÄn de administrativa exportbestÀmmelserna som USA: s regering har infört i handelsleveranser till Huawei och 68 av dess kinesiska dotterbolag.

Flytten Àr avgörande för företaget, eftersom Huawei rÄkar vara den största kunden som hÀmtar chipsets frÄn Micron. Medan Huawei-grundaren Ren Zhengfei uttalade vid ett aktieÀgarmöte tidigare denna mÄnad att USA: s förbud kommer att pÄverka företaget till en summa av 30 miljarder dollar i totala intÀkter, men förflyttningen tros ocksÄ pÄverka amerikanska teknikföretag som Micron. Som avslöjats vid investerarnas orientering förlorade Micron enligt uppgift försÀljningen av chipset till ett vÀrde av 200 miljoner dollar, vilket tillskrivs sjÀlva handelskriget.

huawei

Förlusterna för Micron har ytterligare förstĂ€rkts av en generellt svag halvledar- och chipsetindustri just nu pĂ„ grund av fallande minnes- och lagringschipsetpriser pĂ„ grund av överflöd i efterfrĂ„gan och en stadigt mĂ€ttande smartphone-industri. Micron verkar dock ha gjort nĂ„gra förbĂ€ttringar av sin affĂ€rsstrategi – för det första genom att analysera högre investerares rĂ€dsla som resulterade i bĂ€ttre finansiella rapporter Ă€n uppskattningar och för det andra genom att sĂ€nka chipsetproduktionen med cirka 10 procent och dĂ€rmed behĂ„lla samma produktpris. som det erbjuder till leverantörer. Detta hjĂ€lpte det att effektivisera utgifterna i en icke-lönsam tillgĂ„ng och hjĂ€lpte det att fokusera pĂ„ att utveckla framtida generationens chipsets i vĂ€ntan pĂ„ en marknadsomvandling.

Hela teknikindustrin har pÄverkats ganska kraftigt av de pÄgÄende anstrÀngda relationerna, sÀrskilt nÀr det gÀller teknikindustrin, mellan USA och Kina. Medan Huawei antas ha ett Ärs vÀrde av chipset-inventering och till synes utvecklar sitt eget operativsystem och integreras med sin chipset-division, HiSilicon, för att bli helt oberoende, Àr det fortfarande lÄngt ifrÄn att göra det, och det ÄterstÄr att se huruvida det sÄ smÄningom lyckas upprÀtthÄlla sig sjÀlvt, i vilket fall kommer det att vara teknikjÀttarna baserade i Silicon Valley som kommer att se att finansiella siffror pÄverkas starkt.