Microsoft bombarderar Windows 10-anvÀndare med popup-fönster för sin dÄliga Chrome-förlÀngning

Microsoft popups

Varje gÄng det ser ut som Microsoft har lÀrt sig sin lÀxa gÄr det ut och hittar ett spÀnnande nytt sÀtt att göra mÀnniskor arg igen.

Bara förra veckan meddelade företaget som svar pÄ kritik gÀllande datainsamling pÄ Windows 10 att det skulle införa en ny integritetspanel och förenkla instÀllningarna för integritetsinstÀllningar. Det Àr ett steg i rÀtt riktning nÀr företaget försöker ÄterfÄ sina anvÀndares förtroende, men nu, en vecka senare, cirkulerar rapporter om att Microsoft driver popup-popup-fönster till Chrome-anvÀndare pÄ Windows 10.

Först rapporterad av Myce, Windows 10-anvĂ€ndare med en Chrome-ikon i aktivitetsfĂ€ltet har börjat ta emot popup-meddelanden som annonserar Microsofts Personal Shopping Assistant-tillĂ€gg. “JĂ€mför snabbt priser online”, lĂ€ser popupen. “Skaffa Microsofts personliga shoppingassistent för Chrome.”

Medan en majoritet av recensionerna för tillĂ€gget pĂ„ Chrome Web Store frĂ„n 2016 Ă€r positiva, har över ett dussin enstjĂ€rniga recensioner publicerats under den senaste veckan, som alla citerar ”skrĂ€ppost” frĂ„n Microsoft.

“Installerade detta sĂ„ att jag kunde lĂ€mna den hĂ€r recensionen”, skriver en anvĂ€ndare. ”Jag avinstallerar det direkt efter. Microsoft Windows 10 dök upp ett meddelande nĂ€r jag lanserade Chrome ikvĂ€ll och sa att jag skulle installera det hĂ€r tillĂ€gget. I grund och botten tvingade de en popup-annons till min Windows-upplevelse och störde min anvĂ€ndning av min dator för att driva detta slöseri med tid pĂ„ mig. De bör förbjudas frĂ„n Chrome-butiken pĂ„ grund av detta. ”

Kontrovers Ät sidan, förlÀngningen ser ganska anvÀndbar ut med en blick, men det hÀr Àr uppenbarligen inte vÀgen att göra reklam för, sÀrskilt nÀr anvÀndare Àr (förstÄeligt) skitna om cybersÀkerhet.