Microsoft Build 2019: Edge-webblÀsaren fÄr nytt IE-lÀge, Cortana för att bli mer konversativ

Microsoft Build 2019: Edge-webblÀsaren fÄr nytt IE-lÀge, Cortana för att bli mer konversativ

“Microsoft vill locka fler anvĂ€ndare till sin Edge-webblĂ€sare och IE-lĂ€get Ă€r ett sĂ€tt att göra det”

Microsofts Ă„rliga utvecklarkonferens, Build 2019, startade i Seattle och företaget har meddelat nya utvecklingar inom ett antal omrĂ„den, inklusive AI, Edge-webblĂ€saren, Cortana och mycket mer. En av de smĂ„ men betydelsefulla nya funktionerna var “Internet Explorer Mode” för Edge som hjĂ€lper företag att köra gamla interna webbplatser som anvĂ€nder Internet Explorer direkt i Edge-webblĂ€saren med en inbyggd IE-renderingsmotor. NĂ€r det gĂ€ller Cortana Ă€r den största uppdateringen en ny konversationsinteraktionsteknik som Microsoft förvĂ€rvade frĂ„n Semantic Machines, en naturlig sprĂ„kstart förra Ă„ret.

PĂ„ tal om “IE Mode” sa Microsofts Joe Belfiore att upplevelsen Ă€r helt sömlös sĂ„ att anvĂ€ndarna inte ens skulle mĂ€rka förĂ€ndringen medan den nuvarande versionen av Edge skulle aktivera IE 11 som har ett anvĂ€ndargrĂ€nssnitt för moderna webbplatser. Å andra sidan laddar IE Mode innehĂ„llet i Edge sjĂ€lv vilket gör det vĂ€ldigt tilltalande för företag. Trots den övertygande funktionen Ă€r det ocksĂ„ vĂ€rt att notera att IE-lĂ€get anvĂ€nder krom och det kan vara en stor frĂ„ga för företag.

Edge-webblÀsaren har ocksÄ fÄtt nÄgra andra nya funktioner som den nya samlingsfunktionen. Det Àr en mycket intressant funktion som lÄter anvÀndare, ja, samla in text, information och till och med bilder pÄ en anteckning. InnehÄllet kan delas direkt pÄ sociala medier direkt frÄn anteckningen. En annan funktion Àr sidan Nya flikar pÄ Edge som kan anpassas av företag. Den kan fyllas med företagslogotypen, vissa webbplatsgenvÀgar och integration med Microsoft Office 365. Det finns ocksÄ ett nytt sekretesslÀge med tre distinkta intensitetsnivÄer.

PÄ tal om Cortanas nya uppdatering demonstrerade Microsoft den nya naturliga taligenkÀnningsmotorn med en video. Jag vill hellre lÀmna dig med videon istÀllet för att förklara det hela. Men jag sÀger det hÀr. Det naturliga taligenkÀnningen verkar definitivt mycket imponerande, men det ÄterstÄr att se om Microsoft faktiskt kommer att kunna leverera pÄ det. Om det gör det kommer det att finnas nÄgra mÄl för Google och Apple.