Microsoft Chromium Edge webblÀsare lÀcker avslöjar ny design, Chrome webbutik

Microsoft Edge-webblÀsare kan nu blockera spÄrningsappar frÄn tredje part

“Microsoft Edge webblĂ€sare inbyggd Chromium open source ger stöd för Chrome webbutik, tillĂ€gg, mörkt lĂ€ge och mer.”

Microsoft har bekrÀftat att varumÀrket moderniserar sin Edge-webblÀsare med Chromium-kÀllkodsmotor snarare Àn HTML. Nu före slÀppet, The Verge and Thurrott, har tagit tag i den lÀckta interna versionen av Microsoft Edge som visar oss en glimt av webblÀsarens nya utseende. Den Chromium-baserade Edge-webblÀsaren inkluderar möjligheten att importera bokmÀrken, lösenord och webbhistorik frÄn din nuvarande webblÀsare. Detta skift frÄn EdgeHTML kommer att göra Microsoft Edge kompatibel med andra operativsystem inklusive macOS, Windows 7 och 8.

WebblĂ€saren uppmanar anvĂ€ndarna att vĂ€lja en stil för standardflikssidan vid installationen, och den inkluderar Ă€ven höglĂ€sningsfunktioner frĂ„n nuvarande Edge-webblĂ€sarversion, som i huvudsak lĂ€ser högt upp webbsidorna. Det finns mörkt temastöd, men kan bara aktiveras via en flagga eftersom det fortfarande Ă€r i testfasen. Eftersom webblĂ€saren Ă€r byggd pĂ„ Chromium finns stöd för tillĂ€gg och tillĂ„ter ocksĂ„ anvĂ€ndare att installera tillĂ€gg frĂ„n Chrome webbutik. Även om det finns synkroniseringsstöd Ă€r det bara begrĂ€nsat till favoriter, för tillfĂ€llet bör synkronisering för instĂ€llningar, historik, tillĂ€gg, lösenord och autofyll finnas tillgĂ€ngligt i ett senare skede. Synkroniseringen baseras pĂ„ Microsoft-konto och inte pĂ„ Google.

Medan de flesta av Edge-webblÀsarens funktioner inte Àr tillgÀngliga direkt, kan Microsoft polera webblÀsaren och ta dem ombord i tid för den stabila utgÄvan. GrÀnsen konstaterar att för en testbyggnad Àr Edge-webblÀsaren byggd pÄ Chromium ganska förfinad och snabb att ladda webbsidorna ocksÄ. För nÀrvarande Àr det oklart nÀr Microsofts nya Edge-webblÀsare skulle vara tillgÀnglig för alla, men med tanke pÄ hur det fortfarande behöver fÄ tillÀgg och funktioner kan det ta ett tag. SÄ hÄll dig uppdaterad för fler uppdateringar.