Microsoft E3-meddelanden: Xbox Project Scarlett, xCloud Streaming-tjänst, Elite Series 2-kontroller och mer

Microsoft E3-meddelanden: Xbox Project Scarlett, xCloud Streaming-tjänst, Elite Series 2-kontroller och mer

“N√§sta generation Xbox heter f√∂r n√§rvarande Project Scarlett och har p√•st√•s vara fyra g√•nger mer kraftfull √§n den nuvarande Xbox One X.”

E3-spelkonvent pågår för närvarande och Microsoft har just meddelat en massa Xbox-relaterade nyheter. För det första har företaget presenterat nya detaljer om nästa generations Xbox. Det gav också mer information om sin streamingtjänst för xCloud och lanserade den nya Xbox Elite Series 2-kontrollenheten. Bortsett från detta presenterade Microsoft också Halo Infinite för den nya Xbox och flera andra spel och Xbox Game Pass Ultimate också.

Microsoft Xbox Project Scarlett

xbox scarlett

Microsofts nästa generations Xbox kallas för närvarande som Project Scarlett och den har en skräddarsydd CPU som är baserad på AMD Zen 2 och Radeon RDNA-arkitekturen. Enligt företaget kommer konsolen att vara minst fyra gånger mer kraftfull än den nuvarande Xbox One X. Project Scarlett kommer också med snabbare GDDR6 RAM och stöder upp till 120 fps-spel med 8K-upplösning. Det stöder också variabel uppdateringshastighet, strålspårning och kommer att använda en SSD. Vi tittar inte på själva konsolen, men mer bör avslöjas inom en snar framtid. Konsolen förväntas levereras under semester 2020.

Streaming av xCloud-spel

Därefter gav Microsoft också mer information om sin spelströmningstjänst. I mars presenterade företaget Project xCloud och alla Xbox-utvecklare var anslutna till tjänsten. I oktober kommer xCloud-streamingtjänsten att anlända för alla användare och förvandla din Xbox One till din egen xCloud-tjänst. Detta innebär att du kommer att kunna strömma alla spel på din Xbox One till smartphones och datorer. Du kan också strömma spel till andra enheter från Xbox Game Pass.

Det finns dock fortfarande inga prisuppgifter och exakta datum tillgängliga för dessa tjänster. xCloud kommer att konkurrera med den nyligen lanserade Google Stadia och Sonys PlayStation Now-tjänst.

Xbox Elite Wireless Controller Series 2

xbox eliteserie 2

Microsoft lanserade också en ny version av Xbox Elite-handkontrollen. Den nya handkontrollen är Xbox Elite Series 2 och den kommer att fortsätta vara en trådlös enhet. Styrenheten har häftstift som kan justeras för spänning. Den har uppdaterade utlösargrepp, nya stötfångare och korta hårlås för snabbare inmatning. Nästan alla saker på utsidan har reviderats. Enligt Microsoft borde en enda laddning ta cirka 40 timmars spel. Den levereras med Bluetooth och USB Type-C-stöd också. Förbeställningar för den nya styrenheten är nu öppna och kostar 179,99 USD. Styrenheten skickas den 4 november och kommer att finnas tillgänglig i 24 länder.

Skärmdump 10-06-2019 klockan 14.24.17

Företaget presenterade också Xbox Game Pass Ultimate, som tillåter användare att komma åt spel från både Xbox Live Gold och Xbox Game Pass. I Indien kommer Pass Ultimate att kosta 999 Rs för en månatlig prenumeration. Om du redan är en Xbox Game Pass for Console-abonnent eller en Xbox Live Gold-medlem kommer du att få Game Pass Ultimate för sin första månad till bara Rs 50.