Microsoft har enligt uppgift arbetat med “aggressivt schema” för att slĂ€ppa Lite OS

Microsoft Lite OS

“Microsoft har arbetat med en alternativ, lĂ€tt och alltid ansluten version av Windows för att konkurrera med Googles Chrome OS pĂ„ bĂ€rbara datorer.”

Microsoft har uppenbarligen pĂ„skyndat sitt utvecklingsschema för Lite – det lĂ€tta operativsystemet som Ă€r instĂ€llt pĂ„ att konkurrera med Googles Chrome OS nĂ€r det gĂ€ller att driva budgetbĂ€rbara datorer. Vi hade tidigare rapporterat mycket om Lite om vad det stĂ„r för, hur det byggs, hur hela sortimentet skiljer sig frĂ„n Microsofts primĂ€ra Windows OS och vad allt det ger till bordet. Nu, en ny rapport av Petri konstaterar att Lite arbetas med i glödande takt, och Microsoft Ă€r angelĂ€gna om att föra det nya operativsystemet till allmĂ€nheten redan vĂ„ren 2019.

Lite Àr Microsofts svar pÄ Googles Chrome OS och möjligen till och med Fuchsia OS. Med Lite syftar Microsoft till att inte anvÀnda Windows-kÀrnan (som den gjorde för Windows 10S). I stÀllet byggs Lite som ett fristÄende system som erbjuder en annan, alltid ansluten metod för att anvÀnda en enhet. Den baseras pÄ Universal Windows-plattformen och kör Àven Progressive Web Apps, men frÄn hur det verkar hittills kommer det inte att innehÄlla stöd för Win32-appar.

Microsoft Lite OS

Med detta sagt utesluter Microsoft inte Lite som ett enda lÀtta operativsystem och syftar till att anvÀnda nya tekniker som strömmande frÄn molnservrar för att köra tyngre applikationer pÄ system som har sÄdana krav. FrÄn och med nu kommer dock Lite att fungera som Microsofts plattform för internetbaserade budget-bÀrbara datorer, dÀr Googles Chrome OS har nÀstan monopol. GrÀnssnittet för Lite Àr planerat att se annorlunda ut och ÀndÄ förbli överensstÀmmande med den övergripande slutanvÀndarupplevelsen för Windows.

Microsofts beslut att pÄskynda utvecklingen av det nya operativsystemet kommer eftersom det rapporteras ha insett den uppenbara vikten av ett operativsystem som Àr lÀtt pÄ resurser och kan köras pÄ ett varierat utbud av stationÀra och mobila processorer med lÄg effekt. SÄdana internetaktiverade enheter Àr planerade för att öka framöver, och Microsofts eget Project Andromeda kan öka behovet av ett sÄdant operativsystem.

Lite har dÀrför mycket potential för Microsofts framtida planer för bÄde hÄrdvara och programvara, och det ÄterstÄr att se om Microsoft ger oss en förhandsgranskning av sitt kommande operativsystem pÄ Build 2019.