Microsoft Ignite 2018; Alla stora meddelanden hittills!

Avatar for Amnah Fawad

Microsoft Ignite 2018 Àr i full gÄng i Orlando.

Varje Ă„r hĂ„ller Microsoft en teknisk konferens för utvecklare och IT-proffs. Årets konferens Ă€r i full gĂ„ng i Orlando och vi har mycket att dela med er efter dag 1.
HÀr Àr vad Microsoft hittills har meddelat:

Microsoft Office uppdaterat

Microsoft har Àntligen beslutat att uppdatera Microsoft Office med AI-verktyg. Med tanke pÄ hur mycket sviten anvÀnds kommer företaget att göra det Ànnu bÀttre. Den förbÀttrade och uppdaterade versionen kommer att kunna ge dig förslag angÄende dina layouter.

Microsoft, Adobe, SAP – Open Data Initiative

De tre stora namnen samlas för att utarbeta ett system för kunddata. Detta kallas Open Data Initiative eftersom det gör att data enkelt kan flöda mellan olika system. Detta Àr inte bara ganska svÄrt utan ocksÄ mycket tidskrÀvande. Om satsningen segrar (vilket vi Àr ganska sÀkra pÄ att det skulle göra) kommer det att bli en stor prestation.

Virtuellt Windows 10-skrivbord i molnet

Eftersom mÄnga av företagen inte tillÄter sina anstÀllda att ta sina kontorsbaserade bÀrbara datorer utanför arbetsplatsen kan det vara en enorm prövning att behöva slutföra en kontorsuppgift utanför arbetstid. Microsoft introducerar Virtual Windows 10 för första gÄngen som du kan anvÀnda i molnet. Hur genomförbart lÄter det!

Microsoft Authenticator-app

Företaget ersÀtter Azure Active Directory-lösenorden med sin egen Authenticator-app för iOS och Android. PÄ grund av en snabb ökning av cyberattacker har företag börjat anvÀnda sÀkerhetsnycklar som ett extra skyddslager. För att förstÄ lösenordets sÄrbarhet har Microsoft kommit med en mycket sÀker autentiseringsapp som företaget kommer att anvÀnda frÄn och med nu.

Microsoft Surface Hub 2

Företaget meddelade att Surface Hub 2 kommer att lanseras nÀsta Är och 2X 2020. För de av er som inte vet Àr Microsoft Surface Hub en interaktiv whiteboard som ofta anvÀnds av företag för presentationer. Surface Hub Àr utrustad med alla grundlÀggande konferensappar för att underlÀtta anvÀndarna sÄ mycket som möjligt. Vi kan inte vÀnta med att se vad den nya versionen har i beredskap för oss.

Azure Digital Twins

Med Microsoft Azure Digital Twins kan organisationer analysera och utnyttja sitt utrymme pÄ ett mycket bÀttre sÀtt.
Enligt Microsoft, ”Bygg nĂ€sta generations IoT (Internet of Things) rumslig intelligenslösningar med hjĂ€lp av Azure Digital Twins för att modellera relationer och interaktioner mellan mĂ€nniskor, platser och enheter. AnvĂ€nd fördefinierade och utdragbara tvillingobjektmodeller för att bygga virtuella representationer av den fysiska vĂ€rlden och kontextuellt medvetna lösningar specifika för din bransch”

Microsoft Teams uppdaterade

Microsoft Teams har uppdaterats med en fantastisk videokonferensfunktion som suddar ut bakgrunden för ett förbÀttrat fokus. Den nya uppdateringen tar ocksÄ ord-för-ord-anteckningar frÄn mötet sÄ att du inte behöver ta anteckningar under mötet.
Sammantaget var konferensens första dag full av tillkÀnnagivanden. LÄt oss se vad de kommande dagarna ger oss!
HÄll ögonen öppna för fler uppdateringar!