Microsoft introducerar sin Chromium-baserade Edge-webblÀsare i Windows 7, 8 och 8.1

Microsoft introducerar sin Chromium-baserade Edge-webblÀsare i Windows 7, 8 och 8.1

“Den nya Edge-webblĂ€saren introduceras till Ă€ldre Windows-versioner i hopp om att se fler anvĂ€ndare som Ă€r vĂ€rda att Ă€ntligen uppgradera sin programvara.”

Microsoft har fortsatt sin ganska trevliga serie med brett stödjande programvara över flera plattformar och versioner genom att introducera betaversionen av sin kommande Chromium-baserade Edge-webblÀsare pÄ Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1. Flytten kommer efter att Microsoft ursprungligen rullade ut det till de senaste versionerna av Windows 10, följt av att introducera det till Apples macOS.

Nedladdningarna för intresserade Windows 7- och 8-anvÀndare finns nu och kan nÄs frÄn Microsoft Edge Insider förhandsgranskningssida. Det Àr dock viktigt att notera att just nu Àr det bara den dagliga uppdateringen och buggierna Kanarieöarna som finns nu med webblÀsaren, Àven om Microsoft har avslöjat pÄ sitt officiella blogginlÀgg att den lite mer stabila Dev-byggnaden ocksÄ kommer till de Àldre Windows versioner. Det anges ocksÄ att Àven pÄ Àldre Windows-versioner kommer den nya Edge-webblÀsaren att erbjuda samma anvÀndarupplevelse som den skulle göra pÄ Windows 10 och macOS. SlutanvÀndarens upplevelse skulle ocksÄ inkludera integrerat Internet Explorer-lÀge för Microsofts företagsanvÀndare.

Chromium Edge i Windows 7

PĂ„ tal om uppdateringar till webblĂ€saren kommer den nya Edge-webblĂ€saren att vara en av de allra första offentliga apparna frĂ„n Microsoft som kommer att anta företagets vision om alltid pĂ„gĂ„ende, automatiska bakgrundsuppdateringar, för att hĂ„lla anvĂ€ndarupplevelsen sömlös och förhindra att hack uppstĂ„r av anvĂ€ndare som inte uppdaterar sin programvara. Det stĂ„r, “Att leverera nĂ€sta version av Microsoft Edge till alla versioner som stöds av Windows Ă€r en del av vĂ„rt mĂ„l att förbĂ€ttra webbupplevelsen för vĂ„ra kunder pĂ„ alla enheter och att ge utvecklare möjlighet att bygga stora upplevelser med mindre fragmentering. Microsoft Edge kommer att ha samma alltid uppdaterade plattform och samma utvecklarverktyg pĂ„ alla versioner av Windows och macOS som stöds. Detta minskar utvecklarens smĂ€rta pĂ„ webben samtidigt som alla Windows-kunder har de senaste surfalternativen.“

Den krombaserade Microsoft Edge pÄ Windows 7, 8 och 8.1 kommer inte med mörkt lÀge och stöd för Azure Active Directory-inloggning, vilket mest pÄverkar företagsanvÀndare som anvÀnder Azure-sviten. Bortsett frÄn detta förvÀntar Microsoft sig att anvÀndare hittar nÄgra buggar i webblÀsaren, vilket Àr naturligt med tanke pÄ att detta Àr en ganska tidig byggnad. Det finns ingen klarhet hittills nÀr Microsoft avser att starta webblÀsaren som en stabil, offentlig byggnad för alla sina plattformar som stöds.