Microsoft retar HoloLens 2 före lanseringen av MWC

Microsoft retar HoloLens 2 före lanseringen av MWC

“Den kommande HoloLens 2 förvĂ€ntas tilltala mer anvĂ€ndare, med större synfĂ€lt och lĂ€ttare byggnad med kolfiber, enligt den senaste teasern.”

Microsoft har redan spekulerat i att lansera en ny iteration av sitt förstÀrkta headset, HoloLens 2, vid Mobile World Congress i Barcelona. Nu har en ny teaser som delas av chefen för HoloLens, Alex Kipman, gett oss en ganska kryptisk förhandsvisning av vad vi kan förvÀnta oss att se frÄn eftertrÀdaren till Microsofts första försök med förstÀrkt verklighet. Medan den nya teasern mer Àr ett datummeddelande, ger det fortfarande nÄgra insikter om vad vi kan förvÀnta oss.

För det första förvÀntas HoloLens 2 drivas av en ny datorplattform, komplett med ett nytt chipset. De första rykten hade föreslagit att den nya HoloLens kommer att drivas av Qualcomm XR1-chipset. Nyare rapporter verkar dock sÀga att HoloLens 2 kan anvÀnda Qualcomms ARM-baserade Snapdragon 850 ARM-datorplattform. Detta kommer att ge den bÀttre grafikÄtergivning, och kan dÀrmed göra det mer anvÀndarorienterat, istÀllet för att bara tillgodose branschen.

Dessutom antyder den nya teasern anvÀndningen av kolfiber, ett lÀttviktigt material som kan bidra till en övergripande ljusbyggnad som gör att anvÀndare kan bÀra headsetet under lÄnga perioder. Den nya generationen HoloLens förvÀntas ocksÄ öka synfÀltet för augmented reality-headsetet, vilket har varit nyckelfaktorn bakom den första versionen av HoloLens som fortfarande Àr begrÀnsad till endast branschapplikationer. Det finns inte mycket att gÄ vidare frÄn teasern, Àven om angelÀgna branschobservatörer kanske mÀrker en sak eller tvÄ specifika för Microsofts futuristiska hÄrdvaruförsök.

Ord om Microsoft HoloLens 2 dök upp nĂ€r företaget tillkĂ€nnagav en ganska stjĂ€rnbelagd sortiment för att ta itu med sin MWC 2019-grundton. Ända sedan Windows Phone har upphört har företaget inte haft mycket rubriknyheter att meddela vid vĂ„r Ă„rliga mobila extravaganza. Med det nya headsetet Ă€r det troligt att Microsoft siktar pĂ„ mainstream-införande av den nya tekniken, som syftar till att kunna stödja sina tjĂ€nster och programvara.