Microsoft tog bara en stor stÄndpunkt mot regeringen nÀr det gÀller anvÀndarnas integritet

Tre viktiga meddelanden frÄn Microsofts Build-konferens

Apple Àr inte det enda företaget som kÀmpar med regeringen om anvÀndarnas integritet i dessa dagar. Via GeekWire, Microsoft har stÀmt USA: s justitieministerium och har bett en domstol att förklara regeringens sekretessbeslut som okonstitutionell. Microsoft sÀger att det motsÀtter sig bestÀllningar frÄn DOJ som sÀger att företaget inte kan informera kunder nÀr brottsbekÀmpande tjÀnstemÀn söker tillgÄng till kundinformation och data.

FRÅN TIDIGARE: Tesla Model 3-reservationer nĂ€rmar sig 400 000, men produktionen Ă€r fortfarande en utmaning

Microsofts talan lÀmnades in till USA: s tingsrÀtt i Seattle pÄ torsdag och den riktar sig till avsnitt 2705 (b) i Electronic Communications Privacy Act, som ger regeringen befogenhet att utfÀrda sekretessorder som hindrar företag frÄn att informera kunder om att de riktas in pÄ utredningar.

”Denna stadga strider mot bĂ„de det fjĂ€rde Ă€ndringsförslaget, som ger mĂ€nniskor och företag rĂ€tt att veta om regeringen söker eller beslagtar deras egendom, och det första Ă€ndringsförslaget, som förankrar Microsofts rĂ€ttigheter att prata med sina kunder och att diskutera hur regeringen genomför sina utredningar – endast föremĂ„l för begrĂ€nsningar som Ă€r skrĂ€ddarsydda för att tjĂ€na tvingande statliga intressen, ”skriver Microsoft i sitt klagomĂ„l. ”MĂ€nniskor ger inte upp sina rĂ€ttigheter nĂ€r de flyttar sin privata information frĂ„n fysisk lagring till molnet. Microsoft ber dĂ€rför domstolen att förklara att avsnitt 2705 (b) Ă€r författningsstridigt. ”

I sitt klagomÄl hÀvdar Microsoft att de har mottagit 2600 sekretessbestÀllningar under bara det senaste halvÄret och det sÀger att en stor majoritet av dem inte har slutgiltiga slutdatum. Med andra ord, Àven om du blir befriad frÄn regeringens utredningar, Àr Microsoft i de flesta fall fortfarande förhindrat att berÀtta om det.

Microsofts juridiska chef Brad Smith skrev pĂ„ torsdagen ett inlĂ€gg pĂ„ Microsofts officiella blogg som förklarar företagets hĂ„llning – kolla sjĂ€lv pĂ„ den hĂ€r lĂ€nken.