Microsoft Xbox Live-funktioner kommer snart till iOS, Android-enheter

Xbox Live - featured

“Microsoft har rullat ut Xbox Live-mobil-SDK till iOS- och Android-utvecklare, vilket ger prestationer, statistik och mer till plattformsspel.”

Microsoft har öppnat Xbox Live-programvaruutvecklingssatsen (SDK) för iOS- och Android-utvecklare för att införliva en rad Xbox Live-funktioner. Flyttet kommer till synes att möjliggöra kompatibilitet mellan olika plattformar och lÄta spelare synkronisera sina framsteg i spelet, prestationer, vÀnner, troféer och andra parametrar över flera plattformar via Xbox Live.

Xbox Live - presenterad

Med den hÀr nya funktionen fÄr spelutvecklare tillgÄng till hela sviten av funktioner som görs tillgÀngliga av Microsoft via Xbox Live. Utvecklare kan implementera dem antingen selektivt eller som en komplett uppsÀttning funktioner pÄ spel. Dessa funktioner kommer att aktiveras nÀr anvÀndare loggar in pÄ ett spel med sitt Xbox Live-konto och enkel inloggning innehÄller synkronisering av dessa tjÀnster över flera plattformar för samma spel.

Det Àr viktigt att notera att frÄn och med nu har vissa spel som publicerats av Microsoft Studios pÄ iOS och Android redan Xbox Live SDK i dem, men de anvÀnds bara för att synkronisera prestationer. Framöver syftar Microsoft till att öppna det för alla utvecklare och presentera plattformsanvÀndning av vad Xbox Live ger till bordet. Detta inkluderar avgörande stöd för integritet, datasÀkerhet och barns begrÀnsningar, vilket ger utvecklare ett hÀlsosamt spelekosystemverktyg som tillhandahÄller spelsynkronisering och sÀkerhetsfunktioner.

Microsoft-logotyp - Utvalda

Microsoft erbjuder för nÀrvarande Xbox Live-funktioner pÄ Windows PC och Xbox (uppenbarligen), men detta kommer snart att Àndras. Rapporter föreslÄr att Microsoft, förutom att öppna sitt ekosystem för iOS- och Android-mobilplattformar, som för övrigt ser massiv dragkraft i spel globalt, ocksÄ kan se till att införliva Xbox Live i Nintendo Switch och lÀgga till ytterligare en plattformskompatibilitetsfaktor i sin arsenal. Detta kan visa sig vara en attraktiv faktor för spelare och luta dem mot att vÀlja Xbox över Sonys PlayStation.

Microsoft kan ocksÄ se till att aktivera Xbox Live-autentisering och inloggning pÄ PlayStation-enheter, Àven om det verkar osannolikt just nu för Sony att öppna sitt ekosystem för en frÀmsta rival.