Microsofts Chromium-baserade Edge-webblÀsare nu tillgÀnglig för nedladdning

Microsofts Chromium-baserade Edge-webblÀsare nu tillgÀnglig för nedladdning

”Den nya webblĂ€saren förvĂ€ntas sĂ„ smĂ„ningom ersĂ€tta den gamla Edge-webblĂ€saren och Ă€r nu tillgĂ€nglig för nedladdning i utvecklare och Canary builds”

Microsoft har Àntligen gjort sin efterlÀngtade Chromium-baserade Edge-webblÀsare tillgÀnglig för nedladdning för allmÀnheten. Detta Àr inte den slutliga versionen av webblÀsaren som sÄ smÄningom kommer att ersÀtta den nuvarande Edge-webblÀsaren men ger oss en bra förhandsgranskning av vad som kan förvÀntas av den nÀr den rullar ut för allmÀnheten. Den nya webblÀsaren Àr baserad pÄ Chromium med öppen kÀllkod, och liknar dÀrför Googles Chrome-webblÀsare i sin nuvarande avatar.

Microsoft har emellertid redesignat grÀnssnittet sÄ att det ser nÀrmare det övergripande designsprÄket i Windows 10, istÀllet för Chromes materialdesign. Detta formsprÄk Àr sÀrskilt tydligt i instÀllningspanelen, sett frÄn skÀrmdumpar som avslöjades av en tidig byggnad, som ser ut precis som Windows 10-menyer. Microsoft har ocksÄ sagt att webblÀsaren kommer att göras tillgÀnglig för flera versioner av Windows 10, inklusive den nu förÄldrade Windows 7.

Microsoft Edge Chromium Beta 1

AnvÀndare som kanske har gett Edge-webblÀsaren ett pass, pÄ grund av dess brist pÄ plugin-stöd och den allmÀnna bristen pÄ flytande, kommer gÀrna att kunna notera att de första rapporterna om den nya webblÀsaren tyder pÄ att den enligt uppgift fungerar bÀttre Àn Chrome pÄ Windows 10, möjligen för att av kÀrnintegrationsoptimeringar som Microsoft har genomfört. Chrome anklagas ofta för att vara lite tung pÄ resurser, Àven om enkelheten i layout och det omfattande plugin- och tillÀggsstödet har gjort det till den valda webblÀsaren för de flesta.

Nu ger den nya Chromium-baserade Edge-webblĂ€saren stöd för hela Chrome-tillĂ€gg och plugin-butik, vilket gör att det blir stort pĂ„ plattformsstöd, integration och mĂ„ngsidighet. Det Ă„terstĂ„r att se hur den slutgiltiga versionen fungerar – just nu Ă€r den tillgĂ€nglig i Developer- och Canary-versioner, bĂ„da Ă€r instabila builds som kommer att anvĂ€ndas för att testa funktionerna. Se upp för en grundlig övergripande av Microsofts egen webblĂ€sare, som Ă€ntligen kan skala anvĂ€ndarupplevelsens kvalitet som Internet Explorer och Edge hittills inte har tillhandahĂ„llit.