Millennials Àr inte dödande industrier. Vi har bara brutit och ditt företag suger

En populÀr trend har dykt upp i nÀringslivet; en trend som, i all sin dÄligt genomtÀnkta Àra, kastar en hel generation under bussen pÄ grund av bristande industrier. FrÄn servetter och spannmÄl till stora banker och husÀgare har Millennials tydligen lagt avfall till vÀletablerade företag som Baby Boomers som gör narr av yngre generationer: med hopplös nostalgi och hÀnsynslös övergivande.

Men om du tÀnker pÄ det i mer Àn nÄgra sekunder, skulle du inse nÄgot ganska viktigt: Millennials dödar ingenting. Vi har bara gÄtt sönder och alla dessa förÄldrade företag faller med rÀtta.

Vi Àr bruten

Om du inte hade hört detta Ànnu, mÄste din Millennial-nyhetsvarning brytas. Förutom vÄra mördande sÀtt nÀr det gÀller affÀrer har tusenÄriga definierats av vÄr brist pÄ tillrÀckliga medel. Kanske beror det pÄ studentskulder. Kanske beror det pÄ avokadotoast. Det enda vi vet med sÀkerhet Àr att vi inte har nÄgra pengar, och siffrorna backar upp oss.

Studier har visat att Millennials tjĂ€nar cirka 10 000 dollar mindre Ă€n medlemmar i Generation X (född mellan 1961 och 1980). Dessa siffror Ă€r Ă€nnu vĂ€rre med tanke pĂ„ att Millennials sannolikt kommer att göra 100 000 dollar mindre under hela sin karriĂ€r jĂ€mfört med sina Ă€ldre motsvarigheter. Typ av sĂ€ttar hela “Millennials dödar husĂ€gare” i perspektiv, eller hur?

Ditt företag suger

För att starta saker och ting har Millennials visserligen ett nag mot nÄgra av dessa företag. LÄt oss vara Àrliga: stora banker skruvade oss med studielÄn, spannmÄl gjorde oss tjocka och servetter Àr bara mindre absorberande pappershanddukar. Varför i hela vÀrlden skulle en generation som alltmer plÄgas av dessa nu misslyckade industrier kÀnna önskan att stödja dem pÄ nÄgot sÀtt, form eller form?

Detta avgjort rimliga nag kan lĂ€tt förklara vĂ„ra blodtörstiga sĂ€tt nĂ€r det gĂ€ller affĂ€rer. Men vi fĂ„r inte bara skulden för branscher som dödade av vĂ„r önskan om utbildning, vĂ„ra söta tĂ€nder och vĂ„r nödvĂ€ndighet för rena hĂ€nder. Millennials klandras ocksĂ„ för döden för oseriösa, idiotiska och direkt offensiva industrier som “Breastaurants”, den mest populĂ€ra av dem Ă€r Hooters.

Verkligen, Baby Boomers? Är det kullen du vill dö pĂ„; kullen som orubbligt och uppriktigt försvarar en restaurang som Ă€r uppkallad efter den mest objektiviserade delen av kvinnans kropp? TĂ€nker du allvarligt slĂ„ss för en “bröstkorg” som byggdes pĂ„ knappt klĂ€dda servitriser, medelmĂ„ttiga vingar och öl som smakar som att den pressades ut ur en sex mĂ„nader gammal svamp?

Vi Ă€r inte skadliga. Vi Ă€r inte opatrioter. Vi Ă€r inte ens det dĂ€r pank. Vad vi Ă€r Ă€r smart nog att kĂ€nna till skillnaden mellan ett bra och ett dĂ„ligt företag. Kedjerestauranger som Applebees, Buffalo Wild Wings och Hooters Ă€r till exempel inte ”amerikanska institutioner som behöver spara.” De Ă€r smĂ€rtsamt förĂ„ldrade monument över vad detta land brukade vara: ostliknande, kornig och typ av stötande.

Det Àr överallt

Denna trend har blivit en krycka i mer Ă€n bara nĂ€ringslivet. Media har tagit pĂ„ sig att skylla pĂ„ Millennials lika mycket, om inte mer Ă€n deras affĂ€rs-kollegor. Som du sĂ€kert har lagt mĂ€rke till har tusenĂ„ren varit i fokus för orĂ€kneliga artiklar som fördömer vĂ„r “psykologiskt Ă€rrade” generation för vĂ„r önskan att döda nĂ€r det gĂ€ller dessa industrier. Och om du inte har lagt mĂ€rke till, var har du varit?

Millennials, en generation av MURDERERS pic.twitter.com/I7PimFWTaO

– brandon sheffield (@necrosofty) 26 augusti 2016

Moment of Zen

Att tro att Millennials Àr nÄgot mer Àn en produkt av Baby Boomer-ideologin Àr i bÀsta fall naivt dÄraktigt och i vÀrsta fall skadligt missvisat. Vi kan inte köpa bostÀder för att du tog alla vÄra pengar, vi har inte kreditkort för att du förstörde vÄr kredit och vi gÄr inte till Home Depot för att vi inte Àger hem eller har kreditkort. Det Àr sÄ enkelt.

Kapitalismen byggdes pÄ marknaden. Dessa en gÄng sÄ populÀra industrier Àr bara offer för den naturliga ordningen som vi alla har kommit överens om att följa i nÀringslivet. En generation Àr inte skyldig för ett företags bortgÄng; att företagets oförmÄga att anpassa sig till framtida generationer Àr. LÀxan att dra av millennialmordet Àr att förÀndring Àr oundviklig och ditt företag mÄste anpassa sig.

Jag mÄste dock erkÀnna att efter att ha kallats lata, gnÀllande, deltagande troféÀlskande snöflingor av tidigare generationer i sÄ mÄnga Är, Àr det trevligt att veta att vi nu Àr verifierbara dödsmaskiner som fruktas av industrititaner runt om i vÀrlden.

LÀs mer frÄn den hÀr författaren eller prenumerera pÄ vÄrt veckobrev